Lambang Arianto | Københavnersnuden #394

0
417
Lambang Arianto
Ugens Københavnersnude er Lambang Arianto, børnelæge på Roskilde Sygehus og leder derudover børnelægevagten på Bispebjerg Hospital. Men du kender ham nok mere fra tv-programmet, Sommerdrømme, hvor han tidligere i år sammen med sin mand Kaspar og tvillingerne, Java og Atlas, vandt et sommerhus på Falster. Efterfølgende har Lambang og Kaspar brugt medieopmærksomheden på at kæmpe for ligestilling og bedre rettigheder for familier med to fædre i Danmark. Og netop nu kan du opleve Lambang og hans familie på TV2 Play i adventsprogrammet, Jul i sommerhuset. Men først skal du møde hans København lige her.

Lambang Arianto

LoveCopenhagen: Hvad har du gang i for tiden? 
Lambang Arianto: Lige for tiden står der JUL malet med store bogstaver ud over det hele. Sammen med Kaspar og vores tvillinger har vi lavet vores egen gakkede streaming-adventskalender ved navn ’Jul i Sommerhuset’ til TV2 PLAY’s børneunivers Oiii. Hver søndag i advent holder vi derfor åbent julesommerhus på Falster, hvor man kan se byggeprojekterne fra adventskalenderen, få sig et gratis glas varm æblemost og handle ting og sager fra lokale butikker og producenter.

Når julen engang er ovre, er der til januar premiere på sæson 2 af indretningsprogrammet ’Mit Nye Værelse’ på Oiii, hvor jeg laver make-overs af værelser til børn og teenagere. Så der er gang i de sjove TV-projekter ved siden af to jobs og familielivet. Men jeg elsker det, for Kaspar og jeg giver hinanden energi.

Hvor bor du?
Lambang Arianto: Jeg bor i centrum af Valby, og det har jeg gjort stort set hele mit liv. Jeg elsker Valby helt ind i knoglerne, og har også fået min mand til at elske Valby lige så højt. Efter jeg i sin tid fik pillet ham ud af København K-boblen. Vi bor faktisk i mit gamle barndomshjem: En andelslejlighed, som vi har lagt sammen med en lille lejlighed ved siden af og lavet til i et bofællesskab med min gamle far. Vores tvillinger går sågar i den samme børnehave på Valby Tingsted, som jeg selv gik i for 35 år siden.

Lambang Arianto

Hvor går du tur?
Lambang Arianto: Jeg går mange ture i ”downtown Valby”, for jeg elsker at window-shoppe og at have mange mennesker omkring mig. Ofte støder jeg også ind i gamle venner fra folkeskoletiden, som også stadig bor i Valby. Der er den fedeste ”landsby i byen”-stemning her. Jeg elsker livet i gaden og parkerne som Søndermarken og Valby Gadekær, og slapper af ved at se på mennesker, som bruger byrummet.

Hvor drikker du kaffe?
Lambang Arianto: Jeg elsker god kaffe, og den får jeg på Coffi CPH på Valby Langgade. De laver også en fænomenal ’dirty chai’ med to skud espresso i – perfekt til en sugar lover som mig. Andre gange behøver det ikke at være så fint, og så får jeg bare en to go-kaffe fra Kvickly i Spinderiet. Både Kaspar og jeg selv værdsætter en kop Kvickly-kaffe såvel som en tur på fin restaurant. Det er vigtigt ikke at være for snobbet omkring tingene – så ender man faktisk også med at værdsætte de ekstra lækre ting, når man endelig får dem.

Hvor spiser du?
Lambang Arianto: Jeg holder mig meget til spisesteder i Valby. Mit yndlingsspisested er Brasserie Valby. Her tager vi ofte børnene med. Vi går meget op i at gøre dem gode til at gå på restaurant – så hvis man ser to treårige krøltoppe sippe hummersuppe på brasseriet, så tilhører de nok os. Andre gange tager min mand og jeg på late night dinner date dernede. Så tager vi afsted, når børnene sover, og så får vi østers og drikker bobler. Totalt spontan hverdagsluksus, men den slags ”os-tid” er megavigtigt i en travl hverdag. Sticks n Sushi bliver også besøgt ofte, men min guilty pleasure er familierestauranten Bone’s. Mest fordi jeg altid har en craving efter spareribs. Den bedste middag, jeg nogensinde har spist i København, var dog på Alchemist. Så igen: Min smag stikker i vidt forskellige retninger!

Lambang Arianto

Hvor fester du?
Lambang Arianto: De seneste år har jeg primært festet på LGBT-barer, men der er helt naturligt blevet længere mellem byturene, efter jeg fik børn. Men dengang endte man jo altid på Nevermind klokken ”det-her-er-ikke-en-god-idé-men-jeg-kan-ikke-lade-være” om natten.

Hvor inspireres du?
Lambang Arianto: Jeg bliver inspireret af at kigge på mennesker. Jeg elsker at se på, hvad andre har på, og hvordan de danner deres egen mode og eget udtryk. Det er derigennem, jeg selv bliver pejlet i nye retninger hvad angår stil og tøj.

Jeg elsker også Sydhavnens Genbrugscenter. Her kan jeg gå rundt og blive inspireret til mit næste byggeprojekt. Det er fedt at have et sted i København med trævarer, møbler og byggematerialer, som egentlig skulle smides ud, men i stedet bliver solgt meget billigt. Det er både bæredygtigt og super inspirerende. Derudover afholder de også workshops i bl.a. upcycling af møbler og tøj.

Hvad er dit yndlingssted i København?
Lambang Arianto: Nu tror jeg, det står ret klart, at jeg en ”forza Valby”-type, men i det mindste vil jeg forsøge at bevæge mig fra foden til toppen af Valby Bakke og hen til Københavns Zoo. Jeg elsker at komme der med Kaspar og ungerne og blive klogere på alle verdens dyr uden at forlade København. For nylig blev vi udnævnt til flamingo-ambassadører i Zoo ovenpå en scene i Sommerdrømme, hvor jeg fik vist, hvor meget jeg elsker flamingoer. Siden da er folk begyndt at sende alle mulige slags flamingo-billeder til mig. Så nu har vores familie vores egen bænk inde midt i flamingo-volieren i Zoo med vores navne indgraveret. Det er jeg mega stolt af. Alle kan sidde på den og se på fuglene fra ”vores perspektiv”.

Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
Lambang Arianto: For nylig endte vi ud af det blå på Søpavillonen til den vildeste fest med masser af drikkelse og et svedmættet dansegulv. Det sker ikke så tit for en småbørns-papa som mig. Men det føltes helt som at være i nogle af verdens største metropoler. Det var bare en helt berusende oplevelse at give sig hen til natten og musikken blandt omsorgsfulde, kreative og feststemte mennesker.

Hvad er dit bedste minde om København?
Lambang Arianto: Dengang København var vært for Eurovision i 2014. Lige på det punkt er både Kaspar og jeg nogle totalt Melodi Grand Prix-gutter. Den feststemning der var i byen hele ugen var virkelig unik, og Eurovision har altid haft en særlig plads i mit hjerte. Det at vi på tværs af landegrænser kan mødes om noget, der er lidt fjollet og farvestrålende og ikke kun politik, det synes jeg er værd at værne om. København er generelt en genial værtsby for store kultur- og sportsarrangementer.

Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Lambang Arianto: At tage forbi Kødbyen for at drikke gode cocktails på SoHo, spise fænomenal mad på steder som Kødbyens Fiskebar eller Paté Paté, spille snyd og tylle øl på Mesteren og Lærlingen og generelt suge til sig af stemningen i området. Man føler sig altid tanket op på inspiration, kreativitet og storby-vibes efter en tur i Kødbyen. Og er budgettet stramt, så tager man bare en sixpack med til en bænk på P-pladsen sammen med gode venner og kigger på mennesker.

Lambang Arianto

Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
Lambang Arianto: Det bliver meget lokalt og specifikt: Jeg synes, vi mangler en kæmpe legeplads på den døde plads bag Spinderiet. Lige nu fungerer den som forplads for Prøvehallen og Teater V, men den ligger forblæst og øde hen med grå fliser og grå beton. En genial legeplads – måske med et Olsen Banden-tema? – kunne bygge den perfekte bro som et opholdssted i smørhullet mellem Valby Skole, Teater V og Spinderiet. Jeg hjælper gerne med at bygge!

Dit soundtrack til byen?
Lambang Arianto: Jeg har lyst til at sige alt muligt sejt og ”oppe i tiden”, men jeg må sgu være ærlig: Det er ’Hey Mickey’ fra Bring It On. Den får mig altid til at føle mig som Københavns sejeste cheerleader, og det er min all time yndlingsfilm.

 

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os, Lambang. 

Se Jul i Sommerhuset på TV 2 Play her – og følg Lambang Arianto på Instagram her.

 

RIGTIG GOD SØNDAG!