Her kan du sælge alt dit tøj – om minimalisme

Her kan du sælge alt dit tøj – om minimalisme

by 02/11/2019
For dem, der følger med på Instagram Story, er minimalisme-måneden overstået. Louise T har hver dag smidt det antal ting ud, som datoen foreskrev; i alt 496 ting. Mange af tingene er stillet til storskrald, noget er givet væk til velgørenhed, mens resten er sat til salg hos Lidkøb på Østerbro – et godt sted at booke en bod, hvis du har tøj, du skal af med.

Af Louise Taarnhøj

 

Jeg har i lang tid været fascineret af minimalisme, men jeg kan samtidig også godt lide at forkæle mig selv med et stykke lækkert tøj, en flot vase eller en plakat fra et museum. Det har medført en lejlighed fyldt med ting – og et kælderrum, der er endnu mere fyldt.

I slutningen af oktober faldt jeg over en podcast om minimalisme, hvor The Minimalists var med. En amerikansk Instagramprofil/hjemmeside, der fortæller om, hvordan man kan leve minimalistisk. Her fandt jeg minimalisme-legen. De siger dog, at alle de ting, som man skiller sig af med hver dag, skal være ude af ens hjem inden midnat. Den regel droppede jeg.

Ikke desto mindre har jeg samlet over 740 ting, som jeg ikke længere af brug for. Og de er godt på vej ud af mit liv. Jeg glæder mig dog, til alle tingene er væk, for lige nu er der et mindre bjerg i stuen, som langsomt bliver mindre, efterhånden som jeg får sat tingene til salg hos LIDKØB.

Jeg fik hurtigt en stor bunke i stuen – og også én i soveværelset. Den i stuen er der endnu.

Østerbrosk indendørs loppemarked

Lidkøb fortalte min kollega om for en måneds tid siden. Det er et ret genialt koncept, hvor du lejer en stand, ligesom på et loppemarked. Det koster omkring 200 kr. at leje sådan en stand i en uge. Derefter skriver du dine ting ind i et system sammen med den pris, du gerne vil sælge dine ting for.

Så hopper du på cyklen og tager tingene med ud til Lidkøb på Østerbro (tæt på Østerbrogade og Strandboulevarden/Jagtvej), viser din kvittering for boden, printer prissedler ud, sætter prissedler og alarmer på, hænger det – og tager hjem. Resten tager Lidkøb sig nemlig af.

Derhjemme fra kan du logge ind på din profil og tjekke, hvordan salget går. Synes du, det går for langsomt, kan du sætte dine ting ned eller tilføje flere ting. Det er også en god idé at tage ud til din stand hver 3. dag ca. – der kan godt blive lidt rodet, og det hjælper på salget at have en pæn og indbydende stand.

Jeg har booket tre uger, og jeg kunne sagtens have tre seks uger – jeg har nemlig fået samlet fire flyttekasser med tøj, som jeg skal skille mig af med. Langt det meste er stadig i fin nok stand, men kan ikke sælge for mere end 40-60 kr. Andet er ganske lækkert og af gode mærker og kan snildt sælges for 600-700 kr.

For de tre uger har jeg betalt 555kr., og jeg vil så snart, det er muligt, booke endnu en bod, så jeg kan blive ved med at sælge mit tøj, til der ikke er mere tilbage.

Her hænger noget af mit tøj til salg hos Lidkøb.

Genbrug og bæredygtighed

Det er dejligt, at man på denne måde kan sørge for, at ens tøj får et længere liv. Det kan være svært at bevare glæden for et stykke tøj, man har haft i 3-4 år, men som intet fejler. Her er Lidkøb virkelig genialt – og det bliver kun endnu bedre, hvis man kan stoppe med at købe så meget i de ‘rigtige’ butikker og i stedet shoppe ‘nyt’ hos Lidkøb.

For det egentlige problem er jo mit forbrug – det er det, jeg skal kigge nærmere på. Nu kommer den store øvelse i ikke at købe nyt, bare fordi. Jeg kan mærke, at jeg er en stor lyst-shopper. Jeg shopper, når jeg lige har lyst, ikke når jeg har brug for noget.

Det skal jeg lave om på nu.

Det lærte jeg

Det vigtigste, jeg lærte i løbet af minimalisme-måneden, var, at det er enormt nemt at skille sig af med ting, hvis man blot er indstillet på det. I en udfordring som denne, hvis du er konkurrencemennesker som jeg, så er det ikke en mulighed ikke at gennemføre. Derfor gik jeg i løbet af måneden tilbage til mine skabe og kasserede ting, som jeg i første omgang havde tænkt mig at beholde.

Det gjorde en kæmpe forskel at mærke, at det egentlig ikke gjorde mig det store at gå tilbage og finde de ting frem, for jeg nød, at der kom styr på skabe og skuffer, og at jeg lige pludselig fik lyst til at bruge de ting, som jeg rent faktisk gemte.

Mit hjem er stadig ikke færdig med at blive minimaliseret – og hvis du kom hjem til mig nu, ville du ikke ane, at jeg netop havde smidt rigtig, rigtig mange ting ud. For der er stadig en del. Men inde bag lågerne i alle rum er der nu virkelig meget plads og luft, og det føles som om, det smitter af på mig, mit humør, mit overskud, ja selv mit vejrtrækning.

Jeg kan virkelig anbefale en måned med minimalisme-træning. Og du går bare i gang, når du har lyst – du må også gerne gå i gang midt i måneden. Eller i dag?

God fornøjelse

/Louise T

PS. Indlægget er ikke på nogen måde sponsoreret – jeg er bare glad f0r konceptet og giver det her med videre.

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.