Line Juul Andersen | Københavnersnuden #282

0
426
line juul andersen operasangerinde
Ugens Københavnersnude er mezzosopran Line Juul Andersen. Hun blev færdiguddannet som operasanger fra Malmö Opera Academy i 2018 og er efter en årrække som freelance-sanger nu ansat i Det Kongelige Operakor. Ved siden af laver hun solistiske projekter – og lige nu deler hun ud af sit fantastiske København lige her.

 

LC: Hvad har du gang i for tiden?
Line: Vi har endelig fået lov at vende tilbage til Operaen i denne uge, og det er bare så fedt efter at have sunget hjemmefra i to måneder. Lige nu arbejder vi på Tryllefløjten, som bliver den første premiere i den nye sæson.

Derudover er jeg blevet booket til nogle pop-up koncerter i forbindelse med Copenhagen Opera Festival, (22.-29. august) og jeg har flere andre soloprojekter i løbet af året, som jeg går og forbereder mig til. Jeg plejer gerne at synge til bryllupper, konfirmationer og den slags i denne tid, men det er af gode grunde ikke så aktuelt lige nu.

LC: Hvor bor du?
Line: Jeg er opvokset på henholdsvis Østerbro og Vesterbro, men har i de sidste fem år boet på toppen af Bellahøj. Det er et dejligt område med lys, luft og grønne pletter, og så har jeg noget, de ikke har i centrum:  En fantastisk udsigt ud over hele byen! Jeg er dog glad for, at jeg i form af mit arbejde har en grund til at komme ind til byen hver dag, og så nyder jeg virkelig cykelturen gennem Nørrebro på en solksinsdag med musik i ørerne.

LC: Hvor går du tur?
Line: Det bliver oftest de “grønne” destinationer som Søerne, Frederiksberg Have og Kastellet, men ellers er jeg også stor fan af bare at gå tur inde i centrum og kigge på butikker og mennesker. Efter jeg er startet på Operaen, har jeg også fået øjnene op for Refshaleøen, som har rigtig meget at byde på.

LC: Hvor drikker du kaffe?
Line: Jeg er nok mest en social kaffedrikker, og går som sådan ikke så meget op i, hvor den er købt, eller hvad den er lavet på. Det handler mest om selskabet, men jeg har været ret meget på Café den blå Hund på Godhåbsvej. Når vejret er godt, står der også nogle gange en kaffevogn i Nørrebroparken og i disse tider er det ret smart, at der er så langt imellem bænkene. 😉 Ellers kan jeg også anbefale Kaf’Bar inde i byen, som har den sødeste ejer. Jeg er for nylig blevet fan af at tage en to-go dér, og så bare slentre rundt og glo på butikker.

LC: Hvor spiser du?
Line: Som børn var min bror og jeg på Sicilien hver sommer for at besøge min grandmoster, så jeg tror måske, det er derfor, jeg har en forkærlighed for italiensk mad. Herhjemme er det som regel Fabio eller Spuntino, der vinder. Ellers er jeg også ret glad for Madklubbens restauranter og Iki Sushi i Nordre Frihavnsgade. Jeg har sunget en del med DRs Koncertkor gennem årene, og så er det jo også oplagt lige at slå et smut forbi Ismageriet, når man alligevel er i nærheden.

LC: Hvor fester du?
Line: Det kunne godt starte på Kalaset, som udover at servere dejlige drinks også har lækker “hverdagsmad” i dagtimerne. Jeg er egentlig mest til mindre privatfester og hyggemiddage, men hvis det skal være lidt vildt, har jeg også en større vennegruppe, som arrangerer mange temafester. Vi har bl.a. været ude at “indvie” den nye metroring i fuldt galla-antræk og med “champagneskål” på hver station. Det blev til en del glas og ja, måske sang jeg på et tidspunkt spontant opera ind i en megafon for en masse fodboldfans, som havde været i Parken og se kamp..

LC: Hvor inspireres du?
Line: Når jeg cykler til og fra byen. Der er jo alligevel et lille stykke til Bellahøj, men det er i denne tid jeg, selv med musik i ørerne, har den bedste ro til at lade tankerne flyve og fundere over livet og verden.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
Line: Kongens Have, som jeg tror er der, alle Københavns hunde bliver luftet. Jeg er voldsomt hundeskruk for tiden – eller sådan cirka de sidste 10 år, så hvis nogen har Havapoo-hvalpe til salg, så sig lige til.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
Line: Det er et svært spørgsmål, for jeg elsker virkelig alt ved København, og stopper egentlig tit op og tænker på, hvor smuk byen er med sine gamle bygninger, og hvor priviligeret jeg er ved at bo og arbejde her. Det slår mig af en eller anden grund særligt, nogle gange når jeg cykler langs Søerne og ser op på lysreklamerne.

line juul andersen operasangerinde

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
Line: Sidste gang jeg var til Sommerdans i Fælledparken. Jeg havde været til flere forskellige workshops inde på Dansepladsen i løbet af sæsonen, men sluttede af med argentinsk tango, som jeg bare blev helt forelsket i. Eventet sluttede, men de garvede dansere satte selv noget musik op efterfølgende, og på et tidspunkt, da jeg havde fået nok, satte jeg mig bare og nød musikken og stemningen for mig selv. Det føles stadigvæk helt magisk når jeg tænker på den aften. Indtil videre ser det ud til, at de også afholder sommerdans i år!

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Line: Operaen, selvfølgelig! 😉 Det Kongelige Operakor er faktisk nomineret ved International Opera Awards 2020 som “Bedste Operakor”, og vi går en fed sæson i møde. Udover Tryllefløjten glæder jeg mig bl.a. til Madame Butterfly, Maskarade, Fidelio og noget, der hedder HC Andersens Scenedrømme. Sidstnævnte skal koret selv være med til at forme, og det tager udgangspunkt i, at H. C. Andersen på et tidspunkt også sang i Det Kongelige Operakor. Jeg er meget spændt på at se, hvad det udvikler sig til. Og når I så besøger Operaen, så husk at der er en fantastisk udsigt fra den øverste altan.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
Line: Det ville være fedt med flere friluftsscener i byen, og det synes jeg ikke er blevet mindre relevant i denne tid.

LC: Dit soundtrack til byen?
Line: Rocazino “Go’Morgen” og “Elsk mig i nat” er ret gode at cykle til, afhængigt af om man skal ud eller hjem. Tit taler man om klassisk som det modsatte af rytmisk musik, men Mozarts Symfoni nr 25; især den første allegro-del, er altså også noget, der sætter gang i pedalerne.