Magiske Macarons!

2
334

 


Macarons – franske mandelmakroner – er pt. den lækreste og mest hypede kage i København (ja, kager kan også være trendy, tænkt at det skulle ske!). Ligesom med cupcakes, der også blev vældigt populære på kort tid, så er macarons ikke bare et stykke kage, der tilsætter lidt hygge til eftermiddagskaffen. Macarons er smukke bider af himlen – de er dyre, eksklusive og hamrende svære at lave. En veninde af bloggen er mester i at lave dem, og hun har allerede lovet et kursus!
Jeg læste om et nyåbnet konditori, Nikolaos Strangas Conditori & Cakeaway, i Politiken for nogle måneder siden. Her sagde indehaveren, Nikolaos (Era Oras konditor) at han ikke syntes, at dessertområdet var fulgt med den store udvikling, som restaurationsbranchen ellers havde gennemgået i de sidste år, hvor København har fået den ene Michelin stjerne efter den anden (sådan føles det i hvert fald!).

Hmm… det lød spændende, kan han løfte dessertniveauet i København? Det måtte jeg finde ud af, så jeg cyklede forbi hans lille kagecafé på Åboulevarden. Klokken var ikke mere end 13.00, så der var ikke nogen gæster i caféen, som ellers er meget hyggeligt indrettet med en stor montre i midten med de smukke kager til skue. Jeg købte to macarons med hjem; én med havtorn og én med basilikum. De laver også kagerne med ’almindelige’ smagsvarianter som pistache, chokolade og kokos, men jeg ville prøve noget, der var helt anderledes. Jeg tog kagerne med hjem og overraskede min kæreste med dem. Og uuuuuhhmm hvor de smagte godt. Cakeaway er klart en anbefaling værd!

Makronerne koster 20 kr. stk. og er alle pengene værd. Sæt dig evt. i vinduet og nyd en kop kaffe og det pulserende liv udenfor, mens du nyder din makron.
/Louise

PS. Jeg ved ikke, hvorfor mit kamera har valgt at strejke. Beklager den dårlige billedekvalitet!

2 COMMENTS

  1. >Jeg kan bestemt også anbefale stedet.Var der med et par veninder på min fødselsdag et par dage efter åbningen i december.Har desværre ikke været der siden, men må bestemt aflægge det lille kage-paradis et visit igen inden længe.Jeg elsker, at Nikolaos Strangas selv kom frem fra sit køkkenskjul og fortalte om hans macarons, og samtidig havde tid til lidt pjat. Det gjorde oplevelsen meget nærværende.Kaffen er også super lækker, så hvis man har tid, synes jeg bestemt man skal slå sig ned for en tid :o) Mmmmmmmm….

Comments are closed.