Magnus Grilstad | Københavnersnuden #155

0
337
heimatt
Dansk/norske Magnus Grilstad står i front for Heimatt, som netop har udgivet en ny single, Teenage Holiday Crush. Heimatt har i flere år begejstret holdet bag LoveCopenhagen med deres dejlige, ofte positive og upbeat folk-pop, som vi ikke magen til i Danmark. Vi er taknemmelig for musikken og ikke mindst, at Magnus Grilstad i denne uge er vores Københavnersnude.

heimatt

LC: Hvad har du gang i i øjeblikket?
MG: For øjeblikket forbereder jeg mig på mit og mit bands albumrelease d. 20 september på Jazzhouse, som jeg glæder mig utrolig meget til. Det bliver en stor oplevelse og et brag af en koncert.

LC: Hvor bor du?
MG: For tiden bor jeg lige ved Sankt Hans Torv sammen med to gode venner. Det er utrolig hyggeligt og et område, jeg holder meget af.

heimatt

LC: Hvor går du tur?
MG: Siden jeg bor lige ved Sankt Hans Torv, så bliver det tit søerne. Jeg er opvokset ved vandet i Holbæk, så selv en lille sø kan give mig en indre følelse af ro, som man finder derhjemme.

LC: Hvor drikker du kaffe?
MG: Jeg drikker oftest den kaffe, der er tæt på mig. Ved mit kontor inde på Huset-KBH bliver det tit fra Espresso Huset selvom det lyder lidt kedeligt. Hjemme på Nørrebro glæder jeg mig til, at The Mudhoney åbner, som Rust og Crunchy Frog står bag (som også driver Whammy Bar til dagligt).

LC: Hvor spiser du?
MG: Min yndlingsmad er helt klart indisk, så jeg rammer tit B’India på Elmegade på vej hjem, og ellers kan man også komme langt med en god Nørrebro kebab fra Durum bar eller Torvets.LC: Hvor fester du?
MG: Jeg er mest til små hyggelige barer – er helt vild med Ravnsborggade og særligt Bevar’s og Scala. En stor Epidor eller en Blanche de Namur – ja tak!

LC: Hvor inspireres du?
MG: Jeg inspireres mest af mit eget liv og de mennesker, jeg omgås med. Teksterne i Heimatt handler for tiden meget om kærlighed, da både den gode og den dårlige slags har fyldt meget i det sidste hos mig.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
MG: Nu får jeg næsten lyst til at sige Bevar’s igen, fordi det er så godt et sted med gode mennesker bag baren, og fordi man også kan holde møder der i dagstimerne. Ellers ville jeg nok vælge en af byens parker at hænge ud i her om sommeren.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
MG: Det har nok været et sted, hvor jeg kan finde lidt ro og komme lidt væk fra trafikken og stresset. Et godt sted kunne være Amager Fælled eller en af parkerne. Der nyder jeg at bruge et par timer i ny og næ.

heimatt

LC: Hvad er dit bedste minde om København?

MG: Jeg tror, at nogle af mine sjoveste minder har været, da jeg var yngre. Jeg har mange gode minder fra mit første Distortion for en 8-9 år siden, nu har det lidt en anden størrelse, og ting mister måske også bare sin intensitet, når det ikke er nyt for en længere. Jeg elsker også de aftener, hvor natten bliver til morgen, og man går hjem fra byen, mens solen skinner på en sommermorgen.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
MG: Gå ud – se nogle koncerter og oplev kulturen – her sker så meget fantastisk på så mange fantastiske (spille)steder.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
MG: En svævebane fra Nordvest til Indre by? Nej? Okay… Så synes jeg faktisk ikke, at der er noget, jeg savner her ellers. <3

LC: Dit soundtrack til byen?
MG: Til sommeren – Aksglæde
Til vinteren – Kellermensch
Til efteråret – The Attic Sleepers
Til foråret – Jærv

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os, Magnus!

Følg Magnus og Heimatt her – og tilmeld dig relase-eventen på Jazzhouse her.

GOD SØNDAG! 

Definition af en københavnersnude; interessant, sød, sjov og/eller venlig person, der er bosat i eller har tilknytning til København.