Malte B. K. Merrild | Københavnersnuden #195

0
351
Ugens Københavnersnude er Malte B. K. Merrild, én af de bærende kræfter hos Kulturtårnet på Knippelsbro. I tårnet er der både events, middage, udstillinger og podcast-optagelser. Et historisk sted, der nu endelig er åbnet op for os københavnere, så vi kan nyde en af byens bedste udsigter. Vi har spurgt lidt ind til Maltes København.

LC: Hvad har du gang i øjeblikket?
MM: Jeg har lige afmonteret de gamle bropasseres toilet og sat et nyt på i Kulturtårnet. Det er et job med mange facetter.

LC: Hvor bor du?
MM: Jeg har lige købt en andel på Vesterbro. Ligesom alle andre fynboer har jeg boet seks år på Nørrebro, men jeg er spændt på at bytte shawarmabarer ud med stripklubber.

LC: Hvor går du tur?
MM: Jeg går aldrig tur. Det stresser mig at gå, når jeg ved, jeg kan komme hurtigere frem på cykel.

LC: Hvor drikker du kaffe?
MM: Jeg arbejder godt på Kaffeplantagen ved Sankt Hans Torv med en kop filterkaffe. Ellers drikker jeg mest sort guld i køkkenet i Kulturtårnet.

LC: Hvor spiser du?
MM: Jeg har været på Reffen en enkelt gang, det er fedt. Ellers holder jeg mig til salat og kebab på Nørrebrogade. Og selvfølgelig i Kulturtårnet, når jeg kan tiltuske mig en portion spændende verdensmad til Friday Food.

LC: Hvor fester du?
MM: Privatfester og personalefester er stadig det fedeste. Jeg troede, det ville stoppe efter folkeskolen, men der er stadig noget helt særligt over håndbajere og venners venner i en baggård på Nørrebro. Når vi tager videre i byen, har jeg den udfordring, at jeg ikke ser så godt i mørke. Så jeg er altid på jagt efter et dansegulv med meget lys. Til min ærgrelse er de bedste steder so far The Drunken Flamingo i Vestergade og Chateau Motel…

LC: Hvor inspireres du?
MM: Havnen inspirerer mig. Jeg bliver aldrig træt af at kigge på vandet. Og så er jeg ret vild med den stadig lidt ukontrollerede og urbane stemning på Refshaleøen.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
MM: Jeg føler mig allermest hjemme i brotårnet på Knippelsbro.

Malte til venstre foran Kulturtårnet

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
MM: Jeg var på en date på La Banchina på Refshaleøen sidste sommer. Der blev jeg virkelig forelsket i København. Pigen blev jeg aldrig forelsket i.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
MM: En badetur med en veninde ved Knippelsbro efter en lang bytur. Vi havde danset hele natten til jazzfestivalen, set et hus brænde ved Gammel Torv, og så skulle vi slutte aftenen af med en dukkert i havnen, mens solen stod op over Operaen. Det var ret magisk.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
MM: Badning, badning, badning. Hovedspring i havnen er noget nær det tætteste, man når lykke.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
MM: Endnu flere oaser som Kayak Bar langs havnen. Storkapitalen er ved at indtage meget af havnekajen. Jeg synes, vi skal kæmpe for at skabe mere plads til københavnerliv langs havnen med by-strande, kajakker, små butikker og fiskekuttere som ved Nyhavn.

LC: Dit soundtrack til byen?
MM: Hvis jeg skal i det sentimentale hjørne, sætter jeg Holocene med Bon Iver på. Ellers har jeg skamlyttet Soleima på de københavnske cykelstier, men lige nu lytter jeg mest til NAO.

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os, Malte! 

Hvis du vil vide mere om Kulturtårnet, så tjek deres hjemmeside her. Vi kan i den grad anbefale et besøg 🙂

GOD SØNDAG!