MandagsDokumentar på PH Caféen

0
293

For fem år siden, da jeg skrev mit speciale på Medievidenskab ved Københavns Universitet, var jeg jævnligt forbi PH Caféen til MandagsDokumentar. Her kunne man se to dokumentarfilm/kortfilm og samtidig møde instruktøren bag én af disse film, til en snak om tilblivelsen af filmen og filmens temaer. Et ret godt arrangement – som jeg så ikke har været til, efter jeg afleverede specialet!

Jeg skrev om “Dramatiseret dokumentarisme – iscenesatte eksperimenter på dansk tv” og analyserede de 12 af Poul Martinsens film, som indeholdt iscenesatte eksperimenter. I 2007 havde vi netop stiftet bekendtskab med Drengene fra Angora, og derfor snakkede vi på studiet meget om mockumentaries, som jeg syntes var meget fascinerende. Ikke nogen ny genre, den var bare ikke så diskuteret, som den nu blev med opblomstringen fra komikernes side. Dengang i 2007 kunne man opleve både Poul Martinsen men også mockumentaries til MandagsDokumentar, så jeg befandt mig med stor glæde nede blandt publikum på flere af disse aftener. Nå, nok om det (du kan låne specialet på universitets bibliotek ;))

Jeg var igen forbi mandagsklubben i går for at se Mette Korsgaards film ‘Min barndom i helvede’. En dybt rørende og foruroligende fortælling om Lisbeth Zornig Andersens opvækst i Nakskov. Den har været vist på DR tidligere i år og skabte megen debat, så du har måske set den. Ellers skal du skynde dig at gøre det – den ligger på filmstriben.dk.

Mette var selvfølgelig selv til stede og blev interviewet af Ebbe Preisler, som står bag MandagsDokumentar. Det var meget spændende at høre om optagelserne, om tankerne bag, om Lisbeth, familien, musikken, de mange nærbilleder – og det satte gang i en mindre debat om, hvad der er virkelighed – der findes jo ingen større sandhed, kun den personlige sandhed, som vi ikke nødvendigvis deler indbyrdes.

Næste gang jeg skal til MandagsDokumentar er d. 12. november, hvor Eva Mulvad (min største heltinde, da jeg var studiemedhjælper i DR Dokumentar) kommer og viser sin dokumentar ‘Det Gode Liv’. Og så kan man også opleve dokumentaren om ‘Hejremanden’ fra Frederiksberg Have. Jeg har boet fem år overfor haven og er derfor stødt på den søde mand utrolig mange gange. Det tegner til at blive en meget spændende aften.

For at se de spændende film i MandagsDokumentar, skal du være medlem. Det koster 70 kr. pr. sæson, og en visning koster 50 kr. Det er det værd!

/Louise