Mazen Ismail | Københavnersnude #183

0
386
Mazen
Som barn flygtede han med sin familie fra borgerkrigen i Libanon til Danmark, hvor de slog sig ned i Vejle. Med udgangspunkt i sit kendskab til både dansk og mellemøstlig kultur, lagde han en dag for år tilbage en video på facebook, hvor han med satirisk tilgang stillede spørgsmålstegn til danske politikeres skildring af virkeligheden. ”Jeg kunne ikke koble retorikken blandt politikere til den virkelighed, jeg kender. Det provokerede mig, at politikerne talte til en frygtfaktor, så jeg lagde spontant en video på facebook, hvor jeg stillede spørgsmål ved politikernes retorik”, fortæller Mazen Ismail. På tre dage fik videoen over 800.000 visninger. Vi er stolte af at kunne præsentere ugens Københavnersnude: Mazen Ismail:

LC: Hvad har du gang i i øjeblikket?
Mazen: Lige nu er jeg på min første Danmarkstour med mit show: Sådan sender I mig hjem, hvor jeg lige har optrådt i Odense, Århus, Vejle, og så afslutter vi på Bremen Teater i København. Jeg har udgivet min anden Talte Tanker bog – Gadedreng Forklædt som Poet – der er en blanding af lyrik, illustrationer, små historier og citater, som jeg også har indspillet som musikalske audio fortælling. Vi har lige udgivet dem på Spotify, Yousee og alle andre streamingtjenester.

LC: Hvor bor du?
Mazen: Jeg bor på Nørrebro.

LC: Hvor går du tur?
Mazen: Jeg går tur alle steder – så længe, det er tæt ved vandet!

LC: Hvor drikker du kaffe?
Mazen: Jeg har ikke et stammested. Jeg foretrækker at sidde på cafeer, når jeg skriver og arbejder. Jeg kan godt lide at grave mig ned i et hjørne for mig selv og så mærke pulsen fra byen, cafeen og de besøgende. Så jeg prøver at vælge et kaffested ud fra det emne, jeg skal arbejde med. Et sted, hvor stemning og pulsen passer til det emne, jeg skal til at arbejde med. Så min kaffe bliver valgt med det som udgangspunkt.

LC: Hvor spiser du?
Mazen: Det er svært at vælge ét bestemt spisested, når du bor på Nørrebro…

LC: Hvor fester du?
Mazen: Jeg er desværre ikke den vildeste festabe, men jeg fortrækker steder, hvor musikken lige er tilpas til, at man kan have samtaler.

LC: Hvor inspireres du?
Mazen: I mødet med mennesker, i bøger – og så ser jeg en masse inspirerende videoer på Youtube.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
Mazen: Det er uden tvivl mit første show på Bremen Teater. Der er intet, der slår et fuldt hus på Bremen! Jeg er jo fra en lille bitte jysk provinsby ved navn Brejning. Og som barn og teenager dér, så er København jo nærmest New York for os, der er vokset op der.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
Mazen: Jeg synes, vi mangler steder, som også har åbent efter midnat, men hvor man ikke behøver at drikke sin hjerne ud for at have det fedt. Man kan måske kalde det en blanding af lounge og café.

Tusind tak, Mazen, fordi du ville dele dit København med os. Du kan, kære læser, købe billetter til Mazens show her, og følge ham på facebook her

GOD SØNDAG!