Mere til Maven

4
243

Kender I det, når man bliver glædeligt overrasket? Sådan rigtig grundbegejstret helt ned i maven? Sådan en oplevelse havde jeg i dag. Jeg mødtes med min mor, og vi ville have et glas vin i det dejlige solskin (man må nyde sommerens øjeblikke – de er desværre sjældne). Jeg tænkte straks, at vi skulle tage et glas på en af min favorit vinbarer, Ved Stranden 10 (jeg skal nok fortælle mere om denne vidunderlige vinbar en anden gang), så vi begyndte at gå mod kanalen. Skæbnen ville, at vi gik langs Nikolaj Kirke og derfor forbi Nikolaj Plads. Og se – nu kommer min glædelige overraskelse: for der ved den gamle kirke – eller i den gamle kirke – var åbnet en restaurant og vinbar, Maven.

Maven - visitkort
Maven – visitkort

Og der – i dagens sene solstråler var der plads til min mor og jeg til at sidde og nyde et glas vin. Og det gjorde vi:

Dejlig kølig hvidvin og saltede mandler
Dejlig kølig hvidvin og saltede mandler

Og det var vidunderligt. Der var stille, for det ligger tilpas tilbagetrukket fra Strøget og Amagertorv. Og det var idyllisk at sidde under kirketårnet på en af Københavns dejlige pladser, som endelig har fået restaurationsliv:

Kirketårnet på Nikolaj Kirke
Kirketårnet på Nikolaj Kirke
Kirketårnet på Nikolaj Kirke - med parasol
Kirketårnet på Nikolaj Kirke – med parasol
Maven - restaurant og vinbar
Maven – restaurant og vinbar
Maven - restaurant og vinbar
Maven – restaurant og vinbar
Maven - restaurant og vinbar
Maven – restaurant og vinbar
Menuskilt - mums (og god pris)
Menuskilt – mums (og god pris)

For et par år siden gik jeg en dejlig dejlig aftentur, hvor jeg passerede Nikolaj Plads. Dengang var jeg ærgerlig over, at der ikke var mere liv på Nikolaj Plads en sommeraften. Og hvor bliver jeg dog glad over at se, at nu – nu er der kommet restauranter, cafeer og  liv. Præcis som jeg ønskede mig. Og Maven – det er et dejligt sted at være på en lun sommeraften, hvor det bare er helt rigtig at drikke et glas køligt hvidvin. / Anne

4 COMMENTS

  1. Uh det lyder lækkert – jeg vil gerne med en anden gang – er sikker på, at varmen blot er forsinket i år, og at vi får mange flere solrige sommerstunder.

    • Du skal med ned og drikke vin på Maven 🙂 Jeg er overbevist om, at varmen er på vej!!! KH Anne

  2. Ja der er skønt. Og så hedder restauranten maven for i gamle dage var det der alle slagterboderne lå og området blev derfor i folkemunde kaldt maven.

    • Skægt at høre, hvor navnet kommer fra – det er altid godt med ny viden om København 🙂 KH Anne

Comments are closed.