Mikas | Københavnersnuden #89

0
238
mikas

Tidligere på året var vi til en showcase i København, som Bands of Tomorrow havde arrangeret. En håndfuld pladeselskaber præsenterede deres nyeste stjerner, og heriblandt var Mikas; en ærlig og nærværende artist med smukke kompositioner og tekster. Mikas lover, at han senere på året spiller i København igen, men mød ham først her, hvor han er ugens københavnersnude:

LC: Hvor bor du?
MIKAS: Ting har det med at samle sig, så få dage efter min release, flyttede vi i et helt nyetableret kollektiv i Aarhus Nord med 5 andre børnefamilier. Det er for sindssygt. Alt springer ud omkring os, børnene leger og er ude hele dagen… og vi har vores egen å 😉 

LC: Hvor går du tur?
MIKAS: Stedet, vi bor nu, har før været en mølle, så rundt om den gamle mølledam og ned langs åen er en skøn lille tur. Men der er mange smukke steder at udforske endnu.

LC: Hvor drikker du kaffe?
MIKAS: Jeg har aldrig rigtig lært det der med kaffe… og the er nærmest kun, når jeg er syg. Jeg læste et sted, at kroppen består af ca. 70 % vand, så jeg øver mig i at drikke en masse vand. Det går bare ikke så godt, når jeg fordyber mig i et eller andet.

LC: Hvor spiser du?
MIKAS: Jeg elsker virkelig stille og rolige steder, da jeg er umanerligt langsom til at spise… men når jeg er i København, har jeg næsten altid så sindssygt travlt, at det bliver noget hurtigt takeaway eller maden, man får på spillestederne, hvor jeg spiller koncert.

LC: Hvor fester du?
MIKAS: Jeg går forsvindende lidt til deciderede fester. En af grundende til, at vi er flyttet i kollektiv er, at der er dejlige mennesker omkring os. Det gælder jo et eller andet sted om at lave hver dag til en fest, ikke? 

LC: Hvor inspireres du?
MIKAS: Min inspiration er ikke bundet så meget op på steder. Det kan være mange forskellige steder, det er mere min sindsstemning der bestemmer.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
MIKAS: Nyboder kan et eller andet magisk, synes jeg. Måske er det fordi, at jeg ofte har været der i helt genialt forårsvejr. Men der er simpelthen så mange steder, jeg gerne ville udforske noget mere.  

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
MIKAS: Klichéfyldt.. men Kongens Have. Uden pis.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
MIKAS: Min første koncert på Rust, hvor jeg spillede trommer for Lydmor. Det var en fuldstændig magisk og opløftende aften. 200 mennesker kan skabe sygt meget energi, hvis man presser dem godt sammen og præsenterer dem for noget fedt.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
MIKAS: Uf, den er svær. Jeg tror, jeg vil lade fuldstændig være med at være specifik og blot sige: Lav den. Altså den bedste oplevelse. Giv noget af dig selv og få gode vibes igen. Om du snakker med en ven en stille aften eller står til en koncert.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det? 
MIKAS: En koncert med Mikas. Jeg arbejder på det 🙂

LC: Dit soundtrack til byen?
MIKAS: Jeg synes man skal tage mine gode venner hos Shy Shy Shy i ørene, fløjte med på “Do Not Ask” og nyde foråret.

 TUSIND TAK FORDI, DU VILLE VÆRE VORES SNUDE, MIKAS. FØLG MED PÅ MIKAS’ FACEBOOKSIDE, HVIS DU VIL OPDATERES PÅ NY MUSIK OG NYE KONCERTER. 

GOD SØNDAG. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here