Mikkel Borg Bjergsø | Københavnersnuden #203

0
353

Ugens Københavnersnude er iværksætter, forfatter, restauratør og øl brygger Mikkel Borg Bjergsø – manden bag Mikkeller. Bryggeriet og ølmærket Mikkeller er for længst vokset langt ud over de danske grænser som et øl-imperium med adskillige barer og restauranter i både Danmark og udlandet – samt løbeklubben Mikkeller Running Club, der nu findes i over 220 byer verden over. Til trods for de mange globale planer, så nyder vi heldigvis stadig godt af Mikkels mange idéer i København bl.a. med den nye døgnåbne ølbar i Københavns lufthavn og selvfølgelig også Haven Festival, ­som han er medstifter af. Mød Mikkel og hans København her.

 

LC: Hvad har du gang i i øjeblikket?
MB: Der er gang i ret mange ting. Både i Mikkeller og privat. Vi åbner snart barer i London og herefter Oslo, og så er der en del andre projekter i gang. Privat kigger vi lige nu på muligheden for at etablere en skole, der skal inkludere børn med særlige behov på en ny måde. Det er ret spændende – og meget nødvendigt.

LC: Hvor bor du?
MB: På grænsen mellem Frederiksberg og København V ved Carlsberg Byen. Har boet i det område i 20 år og elsker det.

LC: Hvor går du tur?
MB: Det er sjældent, jeg går tur, men jeg løber meget. Mit favoritsted er Valby Parken, som jeg elsker, da der aldrig er mange mennesker, og man kan få lov at være lidt at alene.

LC: Hvor drikker du kaffe?
MB: For det meste hjemme og på mit kontor, men hvis jeg går ud, er det på Coffee Collective. Ingen i DK kan måle sig med de gutter.

LC: Hvor spiser du?
MB: Fu Hao på Colbjørnsensgade. Noget af det bedste Dim Sum i verden – og jeg har fået Dim Sum mange steder. Jeg har nok været der 800-900 gange de sidste 18 år. Hvis det skal være finere, er det Mielcke & Hurtigkarl. DK’s bedste restaurant IMO.

LC: Hvor fester du?
MB: Det er sjældent, jeg går ud og fester. For det meste går jeg på barer, når jeg er ude. Bl.a. mine egne, da de jo er lavet ud fra mine referencer til, hvordan en god bar skal være. Fest er for det meste i Mikkeller regi på vores HQ eller en af vores egne locations.

LC: Hvor inspireres du?
MB: Over hele verden. Jeg rejser meget og møder mange mennesker, som inspirerer mig til at lave det, jeg gør og til at udvikle mig. Det er alt fra bryggere til kokke, kafferistere, chokolademagere, musikere osv.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
MB: I øjeblikket er det nok vores sted Baghaven på Refshaleøen. Der er sket meget derude det sidste halve år – det er fedt.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
MB: På Mielcke og Hurtigkarl tror jeg. Kan man andet i den setting?

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
MB: Den er svær, for jeg har mange. I slut halvfemserne drak jeg øl med vennerne på Enghave plads og badede i springvandet til kl. 10 om morgenen. Det var følelsen af at være ung og fri.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
MB: Spis og drik. København er en af verdens bedste madbyer, og så har vi en øl-, vin- og cocktailkultur som slår alle andre storbyer.

LC: Dit soundtrack til byen?
MB: Danske klassikere som Copenhagen Dreaming med Loveshop mixet med melankolske bands som Lo Moon. København er en afslappet og hyggelig by, hvor alting går en smule langsommere end de fleste andre storbyer.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
MB: Egentlig masser af ting. Hver gang jeg åbner et nyt sted i København, er det fordi, jeg mener, det mangler. Jeg har mange restaurantidéer, som jeg gerne vil tilføre København, bl.a. en autentisk Sichuan restaurant og en Counter sushi.

Tusind tak fordi du ville dele dit København med os Mikkel!