Mini mini-vinfestival hos Vinocultura

0
315

Processed with VSCOcam with m5 preset

Det er sommer, solen skinner, og dermed er der ekstra god grund til at slutte dagen af med et godt glas vin. Det er i hvert fald blevet en vane for mig denne pragtfulde sommer, som er lige efter min smag med masser af sol, varme og lange, lune aftener.

Ny vin med naturlig vin
Nu er der kommet endnu en grund på den alenlange liste over grunde til at drikke vin. Det forholder sig nemlig sådan, at Charlottenlund har fået en lille ny – en vinbutik af den naturlige slags. Altså hvor vinen, som sælges i butikken, er så naturligt produceret som muligt. Den hedder Vinocultura, ligger på Fredensvej lige ved Jægersborg Allé, og har fokus på terroirdrevne vine fra lande omkring Middelhavet, primært Italien og Grækenland.

Processed with VSCOcam with m5 preset

Indehaverne, Maria W. B. Tsalapatiog og Stefan Jensen har begge i forvejen deres daglige gang i vinens verden, og begge med fokus på den naturlige vin: Maria er indehaver af Oinofilia, som importerer græske vine, og Stefan er indehaver af vinbaren, Terroiristen, på Jægersborggade i København.

Butikken deler lokaler med designfirmaet Excel, hvilket faktisk går rigtig godt i spænd: skønhed, finesse, kælen for detaljerne og med den gode oplevelse i fokus – det synes at være grundværdier i både design- og vinverdenen.

Processed with VSCOcam with m5 preset

I denne uge, til og med på lørdag, holder Vinocultura grøn mini-vinfestival, hvor man kan komme og smage nogle af de dejlige vine, som butikken har på hylderne. Da jeg i går aftes svingede cyklen forbi butikken lige før lukketid, var der både græske og italienske vine på programmet, rosé og rød. Derudover fik jeg et mini-foredrag om vinene, og om hvorfor Stefan og Maria havde valgt netop disse vine ud til butikkens sortiment.

Processed with VSCOcam with m5 preset

Butikken har åbent fra kl. 15.00 – 19.00, måske endda lidt længere her under vinfestivalen. Det er forskellige vine, der åbnes og smages på hver dag, så tjek deres Facebook event, hvor vinene bliver afsløret på dagen.

Kærlig hilsen

Louise

Processed with VSCOcam with m5 preset