Morten Løwenstein | Københavnersnuden #204

0
375
Ugens Københavnersnude er DJ – og altmuligkreativmand – Morten Løwenstein, der ofte vender plader på de københavnske klubber. Han har også gang i udviklingsarbejdet med Strøm, og så er han efter vores mening mester i at anbefale steder i København, som er langtidsholdbare. Kom med rundt i hans København her.

LC: Hvad har du gang i i øjeblikket?
ML: Jeg har gang i lidt forskelligt. Jeg er på et bureau, der hedder Barkas, hvor jeg laver strategisk og kreativt arbejde for nogle sjove kunder sammen med nogle sjove mennesker. Så laver jeg kommunikation og partnerskaber i Strøm. Vi havde vores festival i august, men Strøm er en helårsting med masser af fester og koncerter, undervisning og udforskning primært inden for elektronisk musik. Der er så meget potentiale, og det er spændende at udvikle det. Derudover laver jeg freelancearbejde, som er primært strategi, kommunikation og kreativt arbejde, men også musikkuratering og en gang i mellem noget skrivearbejde. Lige nu er der også nogle projekter, som er super spændende, og som jeg håber bliver til virkelighed snart. Og nå ja, så DJ’er jeg en smule. Jeg har et ekstremt musikforbrug, og det er dejligt at have et outlet. Og så synes jeg stadig, det er lige så sjovt, som da jeg startede.

LC: Hvor bor du?
ML: Jeg bor på Nørrebro. Jeg har ikke sådan et religiøst forhold til bydelene, men jeg synes, Nørrebro er bedst.

LC: Hvor går du tur?
ML: Det er egentlig sjældent, jeg går en tur for gåturens skyld. Jeg kan godt lide at gå, men det er sjældent, det sker, og ofte er det med en bestemt destination.

LC: Hvor drikker du kaffe?
ML: Depanneur. Det er hyggeligt, der er mange venner, der kommer der, og så er det god kaffe, og man kan nemt bevæge sig over i noget stærkere, hvis man vil.

LC: Hvor spiser du?
ML: Where ever is good. Jeg synes egentlig mest, det handler om, at man skal kunne mærke, at dem, der laver maden, har gjort sig umage. Før havde jeg ofte en tanke om, at jeg skulle prøve alle nye restauranter, men det er sgu for svært at følge med. Jeg elsker at spise mad og især i godt selskab. Der er rigtig mange gode steder i København og mange gode steder til forskellige formål. For snart et år siden åbnede Frank inde i byen, og den, synes jeg, er et virkelig dejligt sted. Det er virkelig god mad og vin , og så er det en restaurant. Ikke endnu af de der med delemad og alt for mange middelmådige retter. Derudover kan jeg rigtig godt lide the usual suspects som Mangia, Osteria 16, Jah Izakaya, Den Vandrette, Manfreds og Bæst. Og så kan jeg selvfølgelig også godt lide at spise derhjemme og hos venner! Hvis vi bevæger os lidt over i lidt mere snackagtige, synes jeg Snack & Blues er godt. Mahalle og især deres Halloumi pizza/salat ting er også en genganger. Og nå ja, så veksler jeg lidt mellem Durum Bar og Durum Symfoni på den front.

LC: Hvor fester du?
ML: Der er fuld gang i fest-scenen i København for tiden, så der er masser af off-venues, hvor sådan nogle som Twin Cities, Sydhavnsgade og Fast Forward laver rigtig gode ting. Et Andet Sted var et godt sted, men som jo nu desværre er lukket på grund af flere grimme byggerier. Nogle af folkene derfra har dog åbnet et nyt sted næsten midt på Rådhuspladsen, som også er fedt. Jolene og Culture Box er begge gode klubber, på hver deres måde. Der er ofte gode internationale bookinger og en række af de gode lokale DJs og producere. Jeg vil også lige fremhæve Alice, som jeg synes er byens klart bedste faste koncertsted. De har en knivskarp bookingprofil af absolut international klasse. Hvis man er musikinteresseret og kan lide koncerter, så bør man tage på Alice. Også til ting, man ikke nødvendigvis kender så godt.

LC: Hvor inspireres du?
ML: Jeg inspireres nok mest af de mennesker, jeg møder og kender. Eller ude i verden. Jeg skal til en festival i Polen om et par uger, og den slags oplevelser plejer at være inspirerende.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
ML: Jeg har en eller anden mærkelig ting for de skorstene med de røde lys, der står ude på Refshaleøen. Især når det er mørkt, synes jeg de er så fede. Jeg elsker også at besøge min kæreste i hendes atelier og galleri, Kvit, på Blågårdsgade. Både når der er gode udstillinger, men også når hun bare arbejder. Og så Percy, selvfølgelig, som er en virkelig god pladebutik og et godt sted at hænge lidt ud.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
ML: Om det er en forelskelse eller ej, ved jeg ikke. Men sommeren i år har jo været en lang optur. Utallige ture i havnen, lange nætter udenfor og så har jeg været så priviligeret at have et kontor på Refshaleøen lige ved vandet, så frokost i haven og et bad før arbejdet genoptages har været svært at slå.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
ML: Der er mange. Men lange varme sommernætter udenfor og i godt selskab, tror jeg.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
ML: En tur i havnen hvis vejret tillader, lidt cykeltur rundt i byen, noget god mad og en sjov fest bagefter.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
ML: Jeg gad virkelig godt, at der var nogle bjerge lidt tættere på. Jeg elsker bjerge. Og udover det, så synes jeg en mindre forkælet og mere nysgerrig tilgang til livet ville være på sin plads i København, og måske også i resten af landet.

LC: Dit soundtrack til byen?
ML: Jeg har et kæmpe forbrug af musik, så det er simpelthen så forskelligartet, at jeg har svært ved at afgrænse, hvilke genrer eller artister det drejer sig om. Jeg har en playliste med dubtechno, som jeg for nyligt hørte på min cykel gennem byen en søndag sent om aftenen. Det var det helt rigtige til at akkompagnere byens lysshow og stemning i den situation.

Tusind tak, Morten, fordi du ville dele dit København med os! Og du, kære læser, kan finde Mortens spillelister på Spotify og ellers opleve ham på forskellige klubber i byen, når han vender plader i nattelivet. 

GOD SØNDAG