Nik Kongsø | Københavnersnuden #231

Nik Kongsø | Københavnersnuden #231

by 12/05/2019
Ugens Københavnersnude har i den grad været med til at gøre street food og madmarkeder populære i København. Han er en af mændene bag det storpopulære og desværre nu lukkede Papirøen aka Copenhagen Street Food, og nu har han kastet sig over en gennemgribende renovation af Boltens Gård, som er blevet forvandlet til Københavns nye internationale madmekka, Boltens Food Court. Mød Nik Kongsø og hans København her:

 

LC: Hvad har du gang i i øjeblikket?
NK: Jeg arbejder på at alt i Boltens Food Court fungerer for både gæster og ansatte. Og så arbejder jeg på kunne skabe et lignende projekt i Hamborg.

LC: Hvor bor du?
NK: Jeg veksler mellem min lejlighed på Nørrebro og et hus i Farum, hvor min familie bor.

LC: Hvor går du tur?
NK: Jeg har en hyrdehund, som jeg tager med de fleste steder, men jeg holder meget af parker, skov, vand og søer, hvilket København og omegn heldigvis har så meget af.

LC: Hvor drikker du kaffe?
NK: Jeg er inkarneret the drikker, og det meste bliver drukket i vores egen Café i Boltens Gård med et udsøgt udvalg af the fra Perchs tehus.

LC: Hvor spiser du?
NK: Jeg syntes, København er et stort madmekka, og jeg nyder alt lige fra Kiin Kiin i den dyre ende til Oysters & Grill, som jeg syntes, er en super fiskerestaurant med fornuftige priser. Jeg er selvfølgelig også en hyppig gæst på de forskellige madmarkeder og foodcourts i byen, hvor udbuddet er stort og priserne overkommelige.

LC: Hvor fester du?
NK: Jeg er nok mere familie menneske i dag, men jeg nyder at gå til koncerter og sammenkomster hos venner og familie, når der er en anledning. Jeg var en stor fan af Jazzhouse og Pavillonen i fælledparken samt Loppen på Christiania og Stengade 30, da jeg var yngre.

LC: Hvor inspireres du?
NK: Uha den er svær.! Jeg inspireres af alt lige fra lyde, dufte til hvad mit øje møder både i og uden for Danmark. Jeg er et intuitivt menneske som følger de “vibes”, hvor jeg mærker efter og opsøger miljøer, hvor mennesker trives og imødekommer hinanden. Det kan skabes ud af de simpleste ting og af mennesker med et øje for rum og liv.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
NK: Jeg var en stor fan af Papirøen. Jeg syntes det var en god kombination af at være en oase i et ellers fortravlet byliv og så samtidigt være et sted, hvor mennesker fra hele verdenen mødtes uden forbehold. Det syntes jeg også, Boltens kan tilbyde blot i et andet format.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
NK: I byen København syntes jeg, det er svært ikke at være lidt forelsket altid. Der er ikke nogen anden storby, jeg hellere vil færdes i.  Københavnerpiger forelsker jeg mig i dagligt, der er bare noget særligt over vores kvinder herhjemme.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
NK: Der er mange.! Jeg er nødt til at fremhæve den dag, jeg mødte min kone – nu gennem 17 år som jeg har 4 børn med. På en ellers kedelig torsdag hvor byen nærmest var i dvale, stod jeg uforvarende på Vega på Vesterbro over for hende, der skulle ændre mit liv totalt. Kors hun var bare smuk i det lokale.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
NK: Hvis det er mad og afslapning, som kom ind og oplev Boltens. Hvis det er musik, og der er noget, du kan lide på plakaten, så er Pumpehuset et magisk sted. En plet i solen i Ørstedsparken er også en anbefaling herfra. En gåtur langs østreanlæg er også altid godt for sjælen.

LC: Dit soundtrack til byen?
NK: Lige for tiden er det; Kim Larsen “Åh at være en høne”.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
NK: Den ene ting er lige kommet i form af Boltens 😉

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os, Nik!

Hvis ikke du allerede har været forbi Boltens Food Court, så kan vi kun anbefale dig at skynde dig forbi. Du kan læse vores anmeldelse af byens nye madmekka her.

GOD SØNDAG!

 

 

 

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.