Nu indtager osten Kødbyen med skolekridt og pegepind

0
285

I al stilhed er en ny fløj på Kødbyens madmekka bygget. En fløj, hvor det dufter af nordiske, italienske, spanske og franske oste og af ambitioner på ostespiseres vegne. Det er nemlig ikke hvilken som helst kvinde, der står bag. Med mere end 30 års erfaring med ost vil direktør Birgitte Kastrup nu gøre københavnerne kloge på ost. 10. marts åbnede hun en ny osteskole i butikken Osteriet&ko.

Er du fast læser på bloggen her, så ved du, at vi er aldeles begejstrede for ost. Den bedste snack for os er osten, og den slår desserterne med længder. Ja, vi snacker ligefrem syndige osteskiver direkte fra køleskabet, hvis lækkersulten er over os. Så du kan nok forstå, at Kødbyen nu igen har vundet vores hjerte med den nye osteforretning – og nu også osteskole. Osteriet&ko er kommet til byen for at vise os, hvor osten løber hen i disse år.

cropped-logo_tagline-03

”Der sker en helt enorm udvikling indenfor osteproduktion, hvor nye og gamle mikromejerier er ved at sætte helt nye standarder. Historiske mejeriteknikker bliver pudset af, og der arbejdes med nye smage og spændende fortolkninger af vores ostearvegods”, fortæller direktør Birgitte Kastrup, der hen over foråret udbyder et begrænset antal pladser til fire tematiserede osteskoler i Kødbyen.

Birgitte Kastrup er 3. generation i familien, der har arbejdet med ost siden 1936. I dag driver hun foruden den nye forretning også forretning og engros-salg fra Slagelse, hvor de leverer specialoste til en række af landets bedste restauranter bl.a. fra gårdmejerier med små produktioner.

Osteskolen lærer elever at slå autopiloten fra
Den første osteskole fandt sted 10. marts, hvor temaet var italienske oste, og ifølge Birgitte Kastrup har vi også meget at lære om, hvad der skal i glasset, når osten kommer på bordet. De fleste af os har nok fanget, at rødvins-autopiloten skal slås fra, men hvad gør man så?

”Afhængigt af hvilke oste, vi har med at gøre, kan man tænke i alt fra sødlige Alsace-vine eller portvin til barley wine eller porter. Men det kræver først og fremmest en nysgerrighed efter nye oplevelser og dernæst en basisviden om forskellige oste og deres egenskaber i at matche øl eller vin optimalt. Og det er noget, vi gør en del ud af på de osteskoler, som vi udbyder i løbet af foråret”.

Vi på LoveCopenhagen starter med at slå rumpetten i skolebænken og suge til os af Oste-Birgittes storslåede viden om oste fra Frankrig – og så overvejer vi allerede nu at bestille plads på næste osteuddannelse, nemlig nye, nordiske oste. Åh, al den ost!

/Louise

Om Osteriet&ko
Osteriet&ko er en familieejet ostevirksomhed, der importerer oste fra hele Europa og leverer til de bedste restauranter i Danmark. Familien har siden 1936 arbejdet med ost og med 3. generation, Birgitte Kastrup, ved roret åbnede Osteriet&ko i december butik i Kødbyen på Flæsketorvet 55. Virksomheden har allerede en butik i Slagelse, hvorfra ostegrossisten Ostebørsen også drives.

Butikken i Kødbyen holder åbent mandag-fredag kl. 10-18 og lørdag kl. 9-15.

Læs mere om Osteriet&ko på osterietogko.dk og følg med på facebook, instagram eller #osterietogko.

Osteskolekalender
Alle osteskoler foregår i butikken Osteriet&ko kl. 19-21 på Flæsketorvet 55, 1711 København V. Der er plads til 25 deltagere. Billetten koster 395 kr. og kan købes via www.billetnet.dk

Franske oste – 8. april
Den franske præsident De Gaulle blev blandt andet berømt for spørgsmålet om, hvordan man dog skulle regere et land med over 325 oste. I dag findes der tættere på 500 oste i Frankrig! På den franske osteskole smager og lærer du om et udvalg af franske AOC-oste – fermier, artisanal og coopérative. Husted Vin sørger for de helt rigtige dråber.

Nye nordiske oste – 28. april
Mikrobryggerierne forandrede ølbranchen for altid, og det samme er nu ved at ske indenfor ostefabrikation. Gårdmejerier med små, lokale produktioner er i gang med at skrive reglerne om og skabe nye smagsoplevelser. På denne osteskole vil du finde ud af, hvor den nordiske ost er på vej hen og lære oste at kende, som du ikke anede eksisterede. Herslev Bryghus står for øllet.

Spanske oste – 4. maj
Spanien er ikke bare manchego. Og manchego er ikke bare manchego. Ostefremstilling i Spanien har fundet sted i flere tusinde år, og på denne osteskole tager vi dig med ud i hjørnerne af, hvad man egentlig kan få ud af noget så simpelt som mælk fra får og ged. Ostene får følgeskab af spanske vine fra Husted Vin.

Hvert ostekursus koster 395 kr. pr. person.