NY BÆREDYGTIG BUTIK PÅ NØRREBRO

0
431

Res Res er en ny butik på Nørrebro, der fokuserer på økologi og bæredygtighed. Her kan du få tøj fra eksempelvis Aiayu, Nudies Jeans, sneakers fra Veja, dukker fra Antebies og cremer fra I Love Eco Essentials. Vi var med til åbningen, hvor AyOwA spillede koncert, Brus serverede økologisk øl, og vi fik en snak med én af de to indehavere af Res Res, nemlig Søren Alling Sørensen.

Der mangler generelt butikker, der tør satse mere på økologi og bæredygtighed, mener vi på LoveCopenhagen – det er fremtiden, så vi kan lige så godt komme i gang! Derfor var det med høje forventninger, at vi slog et smut forbi den nye butik i Guldbergsgade, Res Res, som åbnede for nogle uger siden. Til åbningen for to uger siden tog vi en snak med indehaveren Søren, som fortalte lidt om tankerne bag butikken:

LC: Hvorfor har I åbnet Res Res?
Søren: Lars og jeg (indehaverne) mødte hinanden for et års tid siden, og vi har de samme værdier inden for bæredygtighed, økologi og hvordan vi skaber de bedste rammer for vores hverdag. Han sidder inden for markedsføring og kommunikation, og jeg sidder inden for salg og detail og importerer nogle af de varer, vi har i butikken. Det match var ret godt, og da vi fik tilbudt lokalerne her ved Guldbergsgade, var det næsten for godt til at være sandt. Vi underskrev kontrakten med det samme og var egentlig ikke så nervøse for at åbne en butik.

Foto: Tom McKenzie
Søren Alling Sørensen (tv.) fra Res Res. Foto: Tom McKenzie

LC: Hvor lang tid gik der fra, at I havde udformet jeres koncept til, at I underskrev lejekontrakten?
Søren: Tre uger. Det handler om, hvor omstillingsparat du er. Jeg er ret hurtig til at omstille mig, og hvis mavefornemmelsen er der – og der ligger noget konkret i form af nogle tal, så kan jeg ikke se, hvorfor man ikke bare skal køre ud af en tangent. Hvis det virkelig spiller, så skal du bare gøre det!

LC: Hvad er identiteten for denne gade, som er blomstret voldsomt op (butikken ligger overfor Empire Bio)?
Søren: De har et princip om, at alt, hvad der ligger her, skal være økologisk og bæredygtigt, og de vil hellere vente på den rette lejer, end tage nogen ind der ikke passer ind i konceptet. Vi er en økologisk, bæredygtig butik med ting til hele familien, fra tøj, sko, til ting du kan smøre på kroppen, leisure-ting.

Foto: Tom McKenzie
Foto: Tom McKenzie

LC: Det er et bredt koncept – hvem vil I gerne ramme?
Søren: Vi rammer den demografi, der er i lokalområdet. Det handler om, hvad Nørrebro står for. Det har jo tidligere været lidt en dead end at gå herned mod biografen, men der er sket sindssygt meget de sidste tre år – faktisk siden Bæst åbnede.

LC: Hvorfor skal man komme ned i jeres butik?
Søren: Det skal man, hvis man har taget en holdning til livet – de andre, de må gerne blive væk. Det første kan være at sige nej til reklamer i postkassen, for hvis du er super interesseret i de tilbud, er du nok ikke interesseret i de varer, vi har på hylderne. Det er folk, der er bevidste om, hvad du tager på kroppen, hvad du spiser også videre. Det er slet ikke, fordi du skal drikke urtete hver dag, for vi skal også have den her hippie-tilgang til at møde kapitalismen, ellers går det jo ikke i længden. Men det handler om at være bevidst om, at vi ikke kan være her uden at efterlade et footprint, men man kan jo prøve at efterlade så lille et footprint som muligt. Så jeg vil bare rigtig gerne i dialog med de 10 % af den danske befolkning, som har taget stilling.

Foto: Tom McKenzie
Foto: Tom McKenzie

LC: Hvor ligger I prismæssigt?
Søren: Vi ligger fra midten til high end. Det er lidt tilfældigt, men jeg tror, at hvis du vil have idealistiske ting, bliver du også nødt til at betale for den ressource, der er brugt for at producere det. Og hvis du accepterer, at der skal være ordentlige forhold i alle led af den kæde, det er at producere, så koster det hele vejen.

Besøg Res Res på Facebook her, eller drop forbi butikken på Guldbergsgade 29C på Nørrebro.

/Louise

IN ENGLISH:

A couple of weeks ago a new shop opened at Guldbergsgade 29C at Nørrebro. The shop has clothing for men, women and child, beauty products, underwear, soy candles, shoes, toys and lots more – all made with sustainability and ecology in mind. Read more about the shop on Facebook here.