Ny festival med fokus på food & folk

0
304

København byder året rundt på en del festivaler, men der er altid plads til en ekstra. Til sommer bliver Kongens Have indtaget af mad- og folkmusikfestivalen, Komos, og vi har taget en snak med festivalsarrangør Pernille Møller Pedersen om, hvorfor København netop har plads til en festival som Komos.

Komos festival

LC: Der er mange festivaler i København – hvordan skiller I jer ud?
Komos: Komos er en folk- og foodfestival. De to ting gør, at vi skiller os ud. Vi er den eneste festival i København, der udelukkende præsenterer folkmusik. Folkmusikken er en genre, der er blevet virkelig populær – det er det nye sort! Ældre koryfæer som eksempelvis Kris Kristofferson er populære som aldrig før, og vi ser nye stjerner som Jacob Dinesen og Folkeklubben komme frem og gå direkte til toppen af de danske hitlister. Alle tre artister kan selvfølgelig opleves på Komos Festival. Man kan som bekendt købe mad på de fleste danske festivaler, men på Komos tilbyder vi mange forskellige mad-oplevelser. Maden på festivalen vil være forankret i nogle simple, men altafgørende principper: Råvarerne vil være lokale, økologiske – bæredygtighed er vigtig. Gæsterne vil f.eks. kunne hente en picnickurv fuld af lækkerier og overraskelser, nyde højkvalitets comfort food i græsset eller under glødepærerne. Vi offentliggør hele madprogrammet snart.

LC: Hvad er ideen med kombinationen af mad og musik på en festival?
Komos: Vi håber at kunne kombinere folk og food i én unik oplevelse. Det handler alt sammen om nydelse og oplevelser – hvad er bedre end god musik akkompagneret af god mad Og vi er så glade for, at det alt sammen kan opleves i Danmarks smukkest park midt i centrum af København, Kongens Have.

LC: Hvad ønsker I, at der skal ske for festivalen i fremtiden?
Komos: Det er vores helt klare ambition, at Komos Festival bliver en tilbagevendende årlig begivenhed.

LC: Hvad glæder I jer mest til at opleve?
Komos:
1. Når ikoniske Povl Dissing går på scenen fredag kl. 12.00 med sit band Dissing, Dissing, Las og Dissing og dermed åbner Komos.
2. Vi glæder os til selv at få en gourmetoplevelse i græsset i Kongens Have – fantastisk!
3. Det bliver magisk, når mørket falder på og lysene tændes i Kongens Have.

———————

 Senere på ugen bliver festivalens madprogram offentliggjort, og det bringer vi naturligvis her på siden. 

/Louise