Nye madoplevelser på Roskilde Festival 2022

0
463

Vi er i fuld gang med at varme op til årets Roskilde Festival, og en af vores højdepunkter er altid maden. Igen i år kan du se frem til nye og bæredygtige madoplevelser – og her har vi samlet tre: Stage Dining, Food Tours og restauranten Food is Now, som du kan se frem til på årets festival.

 

Af Louise Bro

 

Roskilde Festival formår hvert eneste år at gøre madoplevelserne på festivalen bedre og bedre, og samtidig mere grønne og bæredygtige. Der er altid et stort udvalg af lækre madboder, som kan stille alle dine crawings – og hver især har de fokus på at lave velsmagende mad, der ikke efterlader et stort klimaaftryk. Men madboderne er ikke det eneste, som du kan se frem til på Roskilde Festival – og også i år kan du glæde dig madoplevelser udover det sædvanlige i form af Food Tours, Stage Dining og den nye restaurant Food is Now.

 

Food tours

Uanset hvor god din appetit er, så kan du umuligt spise dig igennem de mange madboder på Roskilde Festival. Og her vil Roskilde Festival Food Tours give dig en glimrende mulighed for at smage så meget som muligt. Det er tredje gang at Rub & Stub afholder de populære Food Tours i samarbejde med Roskilde Festival – og i år kan du vælge mellem 2 forskellige temaer: bæredygtighed og gourmet madoplevelser.

Turene afholdes torsdag, fredag og lørdag under Roskilde Festival 2022, og fælles for alle ture er, at de er guidede, og du skal følges med 24 andre mennesker. Det er dermed også en rigtig god mulighed for at møde nogle nye festival-venner. Helt perfekt, hvis man eksempelvis kun er et par stykker afsted, eller bare er træt af sin lejr. Turen var 2 timer, og du skal nok blive mæt, uanset om du vælger en Green eller Gourmet Food Tour.

Green Food Tours

På Green Food Tour bliver du præsenteret for det ambitiøse bæredygtige madprogram Roskilde Festival har kurateret. Al mad på Green Food Tours er 100% økologisk, udleder max. 0,5 kg co2 pr. måltid og er i høj grad plantebaseret. Du bliver mæt, bliver klogere og det hele med god samvittighed.

​HVORNÅR: 30. juni, 1. juli og 2. juli, kl. 10.30-12.30
PRIS: 320 kr. inkl. gebyr – Find billetter her.

GOURMET FOOD TOURS

Gourmet Food Tours præsenterer dig for det delikate overflødighedshorn, som Roskilde Festivals madscene er blevet. Du får mulighed for virkelig at smage på festivalens mange ambitioner og smagsoplevelser. Det kan være svært at nå at smage alle hjørnerne af madprogrammet, men Gourmet Food Tours sikrer at du kommer rigtig godt omkring. Kom sulten og nysgerrig!

HVORNÅR: 30. juni, 1. juli og 2. juli, kl. 10.30-12.30
PRIS: 320 kr. inkl. gebyr – Find billetter her

 

Food is Now

Som noget helt nyt lancerer Roskilde Festival den nye restaurant Food Is Now, som er en sanselig hyldest til økologi og biodiversitet. På restauranten bliver du forkælet med en tre-retters 100 % økologisk menu serveret på porcelænstallerkner få hundrede meter fra Orange Scene.

Roskilde festival, LoveCopenhagen

Food Is Now er en hyldest til planterigdom og til betydningen af økologiske og lokalt producerede råvarer, og du får derfor en vegetarisk, sæsonbestemt menu, som er skabt til lejligheden. Roskilde Festival er gået sammen med restaurant Amass og jord-til-bord-spisestedet Birkemosegaard Køkken om en gastronomisk oplevelse, der vil overraske dig med innovative smagsnuancer – lige midt i festen på Roskilde Festival.

Hos Food is Now får du en tre-retters menu bestående af:
– Sommergrønt, nye danske kartofler, peberrod, sprødt brød
– Ristet tempeh, grillede østershatte, gremolata på grøntsagstoppe, olie på løgskaller
– Pavlova, rabarber, kaffegrums-infuseret fløde, rå honning
Hertil serveres: koldhævet brød med havre, smør på solsikkekerner og karamelliseret porre

Til menuen får du naturlige, rene vine fra syden, Sour på rabarber eller en Ikke-akoholisk drikkemenu lavet af sæsonens frugt og grønt.

HVORNÅR: 29. juni til 2. juli – oplevelsen varer cirka 75-90 minutter.
PRIS: Treretters menu + snack: 295 DKK + gebyr / Vin- eller alkoholfri drikkemenu: 150 DKK / Et glas vin/alkoholfri alternativ: 80 DKK – Find billetter her.

Stage Dining

For fjerde og desværre også sidste gang afholder Rub & Stub i samarbejde med Roskilde Festival den populære fællesmiddag – Stage Dining foran Orange Scene. 2000 personer samles foran Orange Scene, hvor du kan være med til at fejre, at Roskilde Festival endelig kan fejre sit 50 års jubilæum, og at vi igen må spise, drikke, grine og underholdes, tætsiddende og i store fællesskaber.

Stage Dining har fokus på bæredygtighed, madspildsreduktion og fællesskab – og ikke mindst det sociale element ved mad, som Stage Dining netop handler om.

Du skal ligesom alle de andre madoplevelser også købe en billet inden festivalen, men så får du også adgang til et overflødighedshorn af mad, drikke og underholdning sammen med 1999 venner.

HVORNÅR: 30. juni
PRIS: 275 kr. inkl gebyr (Early bird: 225 kr. inkl. gebyr) – Find billetter her.