Nye steder i København

Nye steder i København

by 14/01/2018

 

 

Hvad har København gang i i øjeblikket?
København er i gang med at forberede sig til den festligste af alle vintermåneder, nemlig februar! Her kommer der til at være adskillige festivaler med fokus på eksempelvis mad og musik. For en årrække siden besluttede Københavns Kommune sig for at gøre byen lidt sjovere i februar måned, hvor mange af vores egne borgere er ude at stå på ski eller slikke sol under varmere himmelstrøg. Det blev startskudet på Frost Festival og Dining Week, som vi stadig i dag kan nyde godt af. Rygtet siger endda, at flere turister også vælger den danske hovedstad som rejsemål i februar, efter kommunen igangsatte initiativet. Nej, ikke alt der kommer ud af kommunen er dårligt. Vi kipper med flaget og glæder os til februar!

Hvor skal vi gå tur?
Os på LoveCopenhagen elsker at slentre, og efter vores dronnings opfordring til at gøre noget unyttigt, går vi nu endnu langsommere. Det er dejligt. Vi anbefaler at vandre gennem Østre Anlæg – gerne et par runder, så du ser Statens Museum for Kunst fra forskellige vinkler. Derefter skal du gå ud til Langelinje, som til manges overraskelse ikke er uegnet for lokale. Der er smukt, historisk og fyldt med mennesker, der elsker Danmark uden at kende os sådan rigtigt. Det giver faktisk et nationalt skud selvtillid at promenere her.

LC: Hvor skal vi drikke kaffe?
Det er ikke svært at finde et sted at drikke kaffe i København, men måske kan det knibe med at finde steder, som ikke ligner nabokaffebaren til forveksling. Her kan vi anbefale Kahyt & Kaffe. Ikke kun fordi, kahyt er et vidunderligt ord, men også fordi, der er noget meget jordnært ved en kaffebar, der ligger på vandet (tøhø). Vi hopper derfor gerne ned i kabyssen og får os en kop dejlig varm sort kaffe uden så mange dikkedarer. 
Kahyt & Kaffe, Skibbroen 2, 2450 København 

LC: Hvor skal vi spise?
Det er svært at følge med den danske restaurationsbranche. Ikke alene fordi, der sker så meget nyt hele tiden, men også fordi dette nye ofte hurtigt forsvinder igen. Knap nok når vi at opfatte, at vi alle skal spise ramen, før det er blevet so last weekend. Men et af de steder, hvor du skal spise her i januar, må blive i den meget omtalte nye restaurant Silo. Vi kan godt lide at komme op i højden, os skribenter. Mest fordi vi ikke selv har mange centimeter at gøre godt med, så vi længes efter at opleve, hvordan luften føles oppe i hovedhøjde hos høje mennesker. Men også fordi udsigten naturligvis kan være helt fantastisk på 17. etage. Det er den i Silo, og selvom nogle mener, at maden ikke er overvældende god, så tag alligevel derhen og giv det en chance. Det er godt at danne sig sin egen mening ind imellem. 
Restaurant Silo, Helsinkigade 29, 2150 Nordhavn

Hvor skal vi feste?
Åh, den er jo svær. Vi har hver vores præferencer, men noget vi faktisk nyder i stor stil er at besøge Trykbar, Byens Kro og BoBi bar. Den trio bliver aldrig kedelig. Men vi kan også løfte sløret for noget, der sker lige om lidt; holdet bag 1105 og 1656 åbner nemlig en tredje cocktailbar, som kommer til at ligge på H.C. Ørstedsvej. Vi kan ikke sige mere lige nu, men følg med på Instagram, hvis I vil se, hvordan en tur derhen kan foregå.

Hvor skal vi forelske os?
Vi ville ønske, at vi kunne vise dig, hvor du finder kærligheden i byen, men sandheden er, at den findes overalt. For mig, Louise T, har jeg oplevet den kl. 6 om morgenen på Asiatisk Plads på Christianshavn, men jeg har også oplevet den på Riesen, i Superbrugsen på Halmtorvet og på Flakfortet. Jeg tør dog ikke at sende jer derud på de steder med løftet om, at det vil få jeres hjerter til at banke hurtigere. Til gengæld kan vi sige, at et godt sted at starte en forelskelse er til SMK Fridays på Statens Museum for Kunst. Folk har lige fået weekend, kigger på kunst, drikke cocktails, mingler og er generelt nysgerrige. Lige inden det lukker kl. 22, sørger du for at stille dig i yderkanten af den vennekreds, du gerne vil infiltrere. Helt tilfældigt spørger du, om de ved, hvor man nu skal hen, og så tøffer du bare lige så stille efter, så I ’tilfældigt’ løber ind i hinanden på det nye sted. Prøv det, det kan ikke skade.

LC: Hvad skal være vores soundtrack til byen? 
Sivas og Jack White har netop sendt en ny single på gaden, som sagtens kan blive januars soundtrack. Men derudover vil vi anbefale dig, at du lytter til det nye track fra Rhye. Du godeste, hvor er det dejligt!

 

GOD SØNDAG!

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.