OPSKRIFT: NEM HYLDEBLOMSTSAFT

0
310

Hylden blomstrer, og det er nu, du skal ud og plukke det smukke, velduftende blomster på træerne, hvis du skal nå at lave saft til sommerens varme timer. Jeg plejer altid at lave en ret simpel saft med ingredienser, som findes i de fleste husholdninger. Start i dag, og du har læskende hyldeblomstsaft om fire dag.

Hyldeblomsterne blomstrer, og de er overalt i byen. Gå en tur omkring søerne, og de er der. Tag ud på Amager Fælled, og de er der. Tag på Christiania eller ud på Refshaleøen – og de der. Bortset fra de træer, der står ved søerne, er jeg rimelig sikker på, at alle de hyldeblomsttræer, jeg har set i byen, ikke er privatejede 😀 Hvilket er vigtigt viden, hvis du har tænk dig at svinge havesaksen.

Hyldeblomstsaft

20 skærme hyldeblomster
1 kg rørsukker
3 økologiske citroner
2 liter kogende vand

Hyldeblomstsaft

Pluk ca. 20 skærme hyldeblomster og skær grene fra. Kom blomsterne i en gryde, hvorefter du kommer sukkeret henover. Skær citronerne i skiver og læg dem oven på blandingen. Kog 2 liter vand og hæld det over blandingen. Rør lidt rundt og stil gryden på køl.

Rør i den 3-4 gange dagligt de næste tre dage, og så er saften klar. Den holder sig et par uger i lukkede flasker – men du kan også bruge saften til isterninger, i kage, i skyr eller til drinks (sammen med eksempelvis hvidvin og danskvand – eller hvid rom og danskvand).

Skål!

/Louise

Hyldeblomstsaft