Plakatkunst af København

0
352

En grafiker fra Amager fik en dag en idé. Han lavede tre plakater af for ham ikoniske steder på Amager, og disse tre billeder lagde han på Facebook og spurgte sine venner: Hvad synes I? Folk gik amok. De var vilde med billederne og ville selv meget gerne have fingrene i et eksemplar. Det blev startskuddet på virksomheden, Designkunst.dk, og grafikeren Stefan indgik et samarbejde med sin tidligere studiekammerat og ven, Fernando.

Stefan oprettede Designkunst.dk for kun et år siden, og for en måned siden flyttede de i større lokaler. Folk har taget så godt imod deres plakat- og postkortmotiver, at grafikerne har måtte finde et kontor, der gør det muligt for dem at følge med succesen.

Designkunst.dk

Fri fortolkning af bydelene
Dragør, Kastrup og Ørestad var motiverne på plakaterne, og Stefan tænkte, at måske skulle han prøve at få skabt nogle flere billeder, som hans venner kunne få.

”Jeg ville egentlig bare lave det til mig selv, men det stak bare af, da jeg lagde dem op på Facebook. Det overraskede mig meget, og efter noget research, hvor jeg var rundt i de forskellige bydele sammen med Fernando for at spørge folk i de respektive dele af byen, hvad de selv holdt mest af i deres nabolag, lavede vi et billede fra hver bydel,” fortæller Stefan.

Hele essensen i billedserien er, at det er en fri fortolkning af de forskellige steder. Stefan og Fernando har taget nogle vartegn fra bydelene og sat dem ind på samme billede – det er altså ikke et øjebliksbillede af bydelene, men nærmere en fortolkning af, hvad områderne står for hver især.

Skærmbillede 2017-04-25 kl. 09.37.17

Next stop: Resten af Danmark
Amager har fået særlig opmærksomhed – hele 6 billeder stammer herfra – og det er af den simple grund, at Stefan er født og opvokset her. De oplever, at der især er en interesse for Amager: ”Måske er folk på Amager i særlig grad stolte af deres bydel, for vi kan se, at Amager-serien sælger rigtig godt.”

Stefan og Fernando har store planer, og næste skridt er at lave billeder fra byer i hele Danmark – og dernæst vil de til udlandet. ”Et par, jeg kender, der er opvokset i henholdsvis Århus og Valby, har et billede af hver deres by hængende. Der er noget tryghed og glæde i at have sin egen by hængende, for det minder os om, hvor vi kommer fra – og så elsker børn vores motiver. Derfor vil vi rigtig gerne lave et billede fra hver by, sådan at alle en dag kan have deres hjemby hængende på væggen,” siger Stefan.

Skærmbillede 2017-04-25 kl. 09.37.39

Skærmbillede 2017-04-25 kl. 09.38.27