Rå mad i Blågårdsgade

0
247
Raw Food har fået rigtig meget medieomtale på det seneste. Ikke det hele har været positivt, faktisk kan det være direkte farligt at leve af rå mad, mener nogen. Men hvis man bare spiser det engang imellem, kan det da ikke være så galt?I hvert fald besluttede jeg mig for at prøve det. Jeg besøgte The Raw Tribe, som ligger i et hyggeligt kælderlokale i Blågårdsgade. The Raw Tribe emmer af sundhed, fra de forskellige slags grønne og hvide tevarianter på hylderne, til det åbne køkken, der ligner en eksplosion af grøntsager. Og jeg er sikker på, at selv deres puder i sofaen også er økologiske!
Nu til maden. Jeg sprang på et råt stykke pizza, en browniekugle med dadler, chokolade og figner, og et wheatgrass shot. Wheatgrass blev jeg nødt til at prøve, efter jeg havde set Samantha fra Sex and the City prøve at ændre sin elskers funky tasting sperm med netop dette lille vidundershot. Og den søde ekspedient fortalte også, at det er noget så sundt.

Da jeg åbnede den lille takeaway kop med shottet i, bredte der sig hurtigt en meget kraftig aroma af græs i rummet. Faktisk meget dejligt på en forårsagtig måde. Men godt, det smager det altså ikke. Første lille sip var ok. Græsplæne med en lille smule salmiak. Sådan smagte det. Men det blev kun værre. Jeg tvang min ven til at smage det (uden nogen bagtanker!), og han er vist stadig ikke kommet sig.

Men den rå pizza, hvor mærkeligt det end lyder, så smagte det så dejligt. Meget frisk og sundt. Og den lille browniekugle – wow hvor var der meget smag i den. Endelig et stykke kage, man bliver tilfredsstillet af ved første stykke!
Jeg vil derfor meget gerne anbefale, at man spiser raw food engang imellem, og gerne hos The Raw Tribe. Bare vær forsigtig med wheatgrassen.

PS. Ekspedienten var så venlig at advare mig mod wheatgrassen – første gang kan være en voldsom oplevelse, som hun sagde. Så jeg fik tre skive æble med i posen, for at tage den værste eftersmag fra shottet. Det hjalp faktisk lidt… Men jeg synes stadig, første gang var en voldsom oplevelse…

/Louise