Record Store Day: Livemusik på Gammel Kongevej

0
348
Record Store Day hylder med en række specialudgivelser lavet særligt til denne dag uafhængige pladebutikker verden over. Dagen er global og afholdes en gang om året. I morgen, lørdag den 21. april, løber den 12. Record Store Day af stablen. For første gang markeres dette i København med et ambitiøst live-program, som strækker sig over hele dagen. Musikken spiller på Frederiksberg med pladebutikken Sound Station som vært.

Det er lige før, man kan tale om en mini-festival, når pladebutikken Sound Station centralt på Frederiksberg slår dørene op for Record Store Day 2018. Lørdag d. 21. april etableres en scene foran butikken, og i løbet af dagen spiller både solister og bands indenfor jazz og rock. Flere af dagens optrædender bliver indspillet med henblik på fremtidige udgivelser. Ud over at spille live, vil alle optrædende på dagen signere kundernes plader.

Nye navne og erfarne sværvægtere på scenen

RSD 2018 poster

Jesper Binzer er en af sværvægterne. Binzer debuterede i efteråret som solist efter i mere end 30 år at have helliget sig posten som forsanger i D-A-D. Nordsø + Theil er lige så etablerede, blot indenfor jazzens verden. De to udgjorde i halvfemserne 2/3 af gruppen Bombay Hotel, hvor Mikkel Nordsøs guitar og Ole Theils tablas var markører i lydbilledet. Mikkel Nordsø har såmænd også gjort sig bemærket i poplandskabet, både som solist, i bandet Sneakers og i andre sammenhænge.

RSD 2018_Pressefoto_Frans Bak

Sort Symfoni er et værk af filmkomponisten Frans Bak. Det er indspillet med Sveriges Symfoniorkester og udkommer på vinyl på dagen. Live opføres dele af værket af Frans Bak sammen med Spejderrobot. The House udgav i efteråret deres tredje album, og kvartetten går på scenen med deres stramme, electro-beats, inden scenen gives videre til Electric Elephants’ spacede, psykedeliske rock i den lidt hårdere ende af musik-spektret. Københavner-kvartetten har turneret i Danmark, triumferet på SPOT Festival og bruger en del af 2018 i Tyskland i anledning af gruppens tyske pladekontrakt.

RSD 2018_Pressefoto_Hola Ghost

Hola Ghost udgiver på dagen i et begrænset nummeret oplag en 7” tommer single med en tribute til afdøde Lemmy fra Motorhead. I den anledning indtager bandet scenen med deres mariachi-death-surf-rockabilly. Det foregår i fuldt udstyr som mariachi-skeletter med sombrero og i dagens anledning blæsersektion.

RSD 2018_Pressefoto_ONBC

ONBC blev dannet i 2014 som kvartet. Deres debutalbum bød på drømmende, twanget indie-pop med to sangerinder. Bandet udgav deres andet album i slutningen af 2017 og her blev tilføjet både mere støjende og mere melodiske og poppede elementer. ONBC deler pladeselskab (Crunchy Frog) med dagens sidste livenavn, The Tremolo Beer Gut, som blev dannet i 1998 og allerede i 2000 udgav sit andet album og åbnede Orange Scene på Roskilde Festival. Bandet kan med andre ord fejre 20 års jubilæum i 2018 – både som band og som bannerførere for deres hjemmeopfundne blanding af old school surf & western.

RSD 2018_Pressefoto_The Tremolo Beer Gut

DJ’s, pop up bar og flere hundrede specialudgivelser i pladekasserne

Mellem live-navnene vender hele tre forskellige DJ’s plader, bl.a. den navnkundige DJ, klub-konge, producer og pladeselskabsdirektør Kenneth Bager.

Det er med andre ord et omfattende program med 8 live-navne og 3 DJs, som hele Record Store Day spiller på scenen ved Sound Station.

Og som om det ikke var nok, er der mulighed for at slukke tørsten, når folkene bag Whammy Bar på Amager og The Mudhoney på Nørrebro indtager gaden med en pop up bar, der både shaker cocktails og skænker kolde specialøl til tørstige gæster.

Det præcise program og info om tid og sted ses nedenfor (ret til ændringer i programmet forbeholdes – check programmet på Sound Stations Facebook-profil dagen før, det går løs).

Hele dagen holder Sound Station åbent. Butikken har bestilt flittigt hjem af Record Store Days 2018-udgivelser, som kan købes i butikken fra lørdag morgen og så længe, lager haves. Listen er i år både lang, fristende og eksklusiv. Den tæller en række danske og udenlandske udgivelser i mindre oplag, ligesom den tæller nyudgivelser med så store navne som David Bowie, Neil Young, The Cure, Sigur Ros, Tom Waits og mange andre. Hele listen kan ses på Record Store Day’s website.

Hvornår: Lørdag d. 21. april kl. 8.00 – 18.15
Hvor: Sound Station, Gl. Kongevej 94, Frederiksberg (live-musikken spiller på scenen foran butikken – en del af sidegaden Lykkesholms Allé er spærret af til lejligheden).

Program:
Kl. 11.00: Frans Bak + Spejderrobot: Sort Symfoni
DJ Kenneth Bager
Kl. 12.00: Nordsø + Theil
DJ Kenneth Bager
Kl. 12.45: The House
DJ André
Kl. 13.30: Electric Elephants
DJ André
Kl. 14.30: Jesper Binzer
DJ Mezcal
Kl. 15.30: Hola Ghost
DJ Mezcal
Kl. 16.30: ONBC
DJ Mezcal
Kl. 17.30: The Tremolo Beer Gut