Sabrina Hørup | Københavnersnuden #273

0
404
Sabrina Hørup

Ugens Københavnersnude er Sabrina Hørup, der til dagligt arbejder som opskriftudvikler, madfotograf, samt underviser hos Timm Vladimirs Køkken. Hun er storforbruger af byens mange skønne tilbud og er lidt af en livsnyder, der altid har gode ideer til, hvordan man tilbringer tiden i København på bedste vis. Få alle hendes tip her.

LC: Hvad har du gang i for tiden?
SH: Lidt godt og blandet i virkeligheden, selvom der bliver droslet gevaldigt ned i disse Coronatider. Jeg producerer en masse opskrifter og ditto madbilleder, underviser, og så er jeg i gang med at lave en webshop, hvor jeg skal sælge nogle af de billeder, jeg tager, i plakatform (hvis den webshop nogensinde kommer op. Haha).

LC: Hvor bor du?
SH: Jeg bor på Prinsessegade på Christianshavn i enden ved inderhavnsbroen. Her er en herlig kombination af ro, vand og grønne områder, og tæt til alting. Jeg har boet her i to år nu og er mindst lige så forelsket, som da jeg flyttede ind.

LC: Hvor går du tur?
SH: De fleste ture går jeg i nærområdet, fordi jeg synes, at Christianshavn er så pragtfuld. Om foråret og sommeren er det helt fortryllende at gå tur langs bagsiden af Christiania, hvor der er grønt og frodigt, og så ligger der en stor sø i midten. Jeg går også rigtig tit tur langs kanalerne, hen omkring Noma og så videre hen mod Operaen. Vand beroliger mig helt vildt, så hvis det er muligt, vælger jeg altid en rute ved vandet. Jeg elsker at se forskellen fra dag til dag, eller årstid til årstid.

LC: Hvor drikker du kaffe?
SH: Jeg er først meget for nyligt begyndt at drikke kaffe, så jeg er stadig på det stadie, hvor den bliver drukket hjemme (med mælk og sukker), men jeg er glad for grønne juicer, og der kan jeg anbefale at gå på The Packhouse ved Christianshavns torv, hvor der rent faktisk er mere grønt end frugt, og som bonus har de også en virkelig god croissant. Balance og alt det der 😉

LC: Hvor spiser du?
SH: Jeg spiser ret jævnligt ude, man er vel ikke madtype for ingenting, men jeg er rimelig nystartet selvstændig, så det må gerne være til fornuftige penge, og der er København heldigvis ret stærk efterhånden. Jeg holder fx af Cofocos restauranter som Jah Izakaya og Le trois cochons (lidt frakofil er man altid), Luca ved Gammel Strand laver fremragende pizzaer, og helt lokalt spiser man rigtig godt på Donda, som ligger ved Christianshavns torv, de åbnende i sensommeren og laver lækker mexicanskinspireret mad. Skal det være rigtig vildt, så er Noma uovertruffent. Det er den vildeste oplevelse og noget, jeg aldrig vil glemme. Det er rigtig mange penge, man skal have op af lommen, men når man oplever, hvor stort et apparat det er, bliver det tydeligt, at det ikke er dyrt. Og så fortjener Juno The Bakery også et par ord. Bedste bageri i København – så snart man drejer om hjørnet på Århusgade, dufter der vidunderligt af smør og kærlighed, som man oplever, når man går rundt i Paris. Der er altid kø, men det er ventetiden værd.

LC: Hvor fester du?
SH: Jeg har aldrig været natklub-typen, men holder meget af brune værtshuse som fx Toga lige ved Kongens Nytorv. Musikken er herlig og oldschool, og klientellet er godt og blandet. Jeg er også vild med Champagnebodegaen i Nyhavn, som forener det, man normalt forbinder med noget meget eksklusivt og dyrt, med bodegastemning og Birte Kjær, og naturligvis champagne til gode priser. Der er en skøn og usnoppet stemning.

LC: Hvor inspireres du?
SH: Overalt vil jeg næsten sige. Ofte på mine gåture i nabolaget, fordi jeg ser noget smukt eller får tænkt gode tanker, når de elektroniske stimulanser bliver fjernet. Det kan noget helt særligt at gå tur langs vandet og mærke roen, selvom man egentlig er midt i byen.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
SH: Det er et svært spørgsmål, da der er mange fantastiske steder, men måske Christiania, fordi det rummer så meget liv, forskellighed og alsidighed. Beliggenheden er vidunderlig, fordi du har voldene med den skønne udsigt ud over vandet, men samtidig kan du både spise fornuftigt, drikke øl, gå til koncert, spille spil eller ryge en joint, hvis du er til det. Der er en rolig, men levende stemning, som er ret særlig.

LC: Hvornår har du sidst følt dig forelsket i København?
SH: Det gør jeg tit, især når jeg har været ude at rejse som fx for et par dage siden. Når jeg så lander i lufthavnen, bliver jeg som oftest helt betaget af, hvor skønt her er, og hvor nemt alting er. Eller når jeg går gennem byen og kigger op og bliver bevidst om, hvor smuk København egentlig er. Ellers så sker det ofte i sommermånederne, hvor vi har de her fantastiske sommeraftener, som varer for evigt, hvor man drikker øl af flasken ved vandet, folk bader eller hænger bare ud, og så cykler hjem over inderhavnsbroen ved solopgang.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
SH: Der er så mange, men noget af det, jeg kommer til at tænke på, var, da jeg i sommer var på Christiania til Birte Kjær koncert, som på en måde var indbegrebet af, hvad København kan. Der var den fedeste stemning, og jeg blev helt rørt over at se så mange mennesker i alle aldre have en fest under åben himmel. Eller da Kim Larsen døde, og hele landet var i sorg. Det var meget rørende at se, hvordan det betød så meget for alle, og der blev arrangeret mindekoncert og optog igennem byen, lavet grafittimaleri af ham og meget mere. Jeg bliver faktisk stadig helt rørt, når jeg tænker på det.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
SH: En sommerkoncert på Christiania, det kan noget helt særligt. Der er mange gode kunstnere, der spiller, og det er nærmest magisk på en lun sommeraften, hvor alt går op i en højere enhed. Det er gratis at deltage, og man kan købe kolde Christiania-øl ad libitum. Eller en helt oldschool kanalrundfart med et par øl under armen, det er en billig måde at opleve byen på, og man ser så mange smukke steder, og så kan det kun anbefales at hoppe en tur i vandet bagefter.

En tur i den Kongelige ballet er også en stor oplevelse – at være i de gamle, smukke lokaler og se orkestret og alle dem på scenen, så afsindigt dygtige og professionelle, og så kan de fås til fornuftige penge.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
SH: Jeg savner lidt noget mere forskellighed i butiksudvalget. Langt det meste, der ligger, er kædebutikker, og så går meget af charmen af. Jeg elsker, når jeg er i udlandet, at snuse rundt i små delikatessebutikker og andre specialbutikker, og dem bliver der færre og færre af i bybilledet, hvilket er en skam. Og så savner jeg flere af de her skønne og uhøjtidelige barer, hvor man også kan danse til god musik, lidt som en forvokset privatfest.

LC: Dit soundtrack til byen?
SH: Nærmest alt med Kim Larsen, jeg elsker ham, og det har jeg gjort, siden jeg var barn. Det var en stor sorg, da han døde, men heldigvis har jeg været til koncert med ham flere gange. Hver gang jeg står i en svømmehal, er omkring Langebro eller kanalerne, så tænker jeg på hans sange. Han er både mit soundtrack til byen og på mange måder også til mit liv. Han havde en helt særlig evne til at fange hverdagsmagien.

Tusind tak, fordi du ville dele dit skønne København med os, Sabrina! 

GOD SØNDAG!