Sankt Petri Kirken

1
245

For nogle år siden boede jeg lige om hjørnet til den tyske Sankt Petri kirke. Hver dag cyklede jeg forbi den og spekulerede over, hvordan den mon så ud indeni. Kirker er noget, jeg i stor stil besøger i udlandet, men da jeg ikke er troende, så har jeg underligt nok ofte følt det som om, jeg bevæger mig ind på lukket område, når jeg besøger en dansk kirke.
Men jeg er langsomt kommet i gang med at kigge nærmere på danske kirker. For fem år siden gik jeg for første gang ind i Sankt Petri Kirken, og den er virkelig smuk.
Jeg elsker stilheden og respekten omkring kirken. Selvom jeg ikke er troende, så føler jeg mig religiøs, når jeg træder ind i Sankt Petri kirken. Bare ikke i den traditionelle forstand, men på min egen måde. Kirken er mit helle.
Jeg endte med at besøge Sankt Petri kirken en del gange, da jeg boede i nærheden, men har desværre ikke været der, siden jeg flyttede fra Indre By for over 5 år siden.  Jeg har store planer om at besøge kirken igen denne jul og så iøvrigt se, om jeg kan finde mig endnu en yndlingskirke i København.
/Louise

 

1 COMMENT

Comments are closed.