Sarah-Ann Hunt | Københavnersnuden #269

0
426
Ugens Københavnersnude er forfatter Sarah-Ann Hunt, som meget snart er aktuel med bogen, YOLO – You Only Live Once” – et friskt og uhøjtideligt pust, til de ellers meget traditionelle rejsebøger. Rejserne er ikke altid lige lette, eksotiske eller fantastiske, men til gengæld er de en god historie. Bogen indeholder mindre kapitler om livets mange spørgsmål, lette som svære og store som små. Om at være en rebel, en en’er og eventyrer, samtidig med at den sætter fokus på at leve livet, udleve drømme og vigtigst af alt, hvordan man får et godt liv. Vi bringer en anmeldelse, så snart den udkommer – men inden da skal du møde hendes København lige her. 

 

LC: Hvad pusler du med for tiden?
SH: Jamen, jeg har pænt travlt for tiden, men heldigvis med ting, der inspirerer og interesserer mig. Der skal laves så meget PR som muligt, nu da min første bog snart udkommer, og samtidig er jeg allerede i gang med at skrive på 2’eren, da alle de gode fortællinger og sjove historier slet ikke kunne være i den første. Derudover forsøger jeg at sammensætte et foredrag om det at rejse, begå sig i verden, leve livet og have det godt. Ja, og så lurer jeg også på podcast-universet, der jo er umådeligt populært for tiden.

LC: Hvor bor du?
SH: Jeg bor på øen i søen aka Bornholm, som jeg flyttede til for snart 2 år siden. Her bor jeg nu i et dejligt hus i Nexø med udsigt til skov, mark og fasaner, samt vand, klipper og strand inden for gåafstand. Når jeg er i København, bor jeg hos gamle venner eller bekendte og nyder at være gæst og på besøg.

LC: Hvor går du tur?
SH: Når jeg ikke kan rejse, elsker jeg i stedet at udforske mine nærområder og lære mere om det sted, jeg bor, typisk via en god gåtur. Derfor går jeg mange og meget lange ture, gerne med en spændende podcast i øret undervejs. Jeg forsøger altid at vælge en ny eller ukendt rute, vej eller sti eller og undervejs lader jeg øjnene vandre og gå op opdagelse. Jeg studerer alt fra arkitektur, byhuse og vejskilte til fugle, planter og strandsten.

LC: Hvor drikker du kaffe?
SH: Jeg tilhører jo “MTV-generationen”, der vist aldrig rigtig blev voksne, så den kaffe, jeg drikker, er som oftest irsk og indtages typisk på Kennedy’s Irish Bar, Scottish Pub eller gode gamle Dubliners.

LC: Hvor spiser du?
SH: Nu spiser jeg hovedsageligt vegetarisk, så derfor er jeg glad for steder, der serverer en god gedigen veggie burger al a Halifax og Cocks’n Cows. Så er jeg glad for spot-tilbud og deals, hvor man kan komme ud at spise tre-retters eller lidt mere fancy menuer til en billig penge.

LC: Hvor fester du?
SH: Jeg fester altid indeni, så stedet er sådan set underordnet, men skal jeg smide et par party tricks ud til folket, så må det være steder med billige drinks, happy hours og små paraplyer alla Rhino Bar, LA Bar, Pub & Sport, Cafe Ludvig.

LC: Hvor inspireres du?
SH: Det er meget forskelligt, men nok lidt mere atypiske steder som: Ambassadekvarteret, Botanisk Have, Assistensen, Kongens Have eller Zoologisk Have. Jeg inspireres utrolig meget af plakater, tegninger, stencils og graffiti i bybilledet. Derudover til bogudsalg i eks. Helligåndskirken eller til spændende foredrag på steder, som Cafe Globen og Tranquebar.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?

SH: Christiania og Christianshavn uden tvivl. Jeg har altid været fascineret af hele historien, oprøret og tiden. Jeg elsker de skæve eksistenser, sjove historier og alternative måder at leve på og gøre tingene.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
SH: Det må have været til Kim Larsens mindeoptog gennem byen med fakler, sixpence, cigarillos og håndbajere. Det er sjældent at begivenheder eller ikoner kan samle så mange forskellige mennesker om det samme.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
SH: Der er mange, men det første jeg tænker på er at besøge min desværre afdøde, men højt elskede bedstemor ude på Øresundsvej. Vi plejede at gå søndagstur ned til Amager strandpark i solen, langs de nedlagte og tilgroede jernbanespor. På stranden soppede vi, spiste kirsebær og legede med tang og muslingeskaller.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
SH: Det bliver sgu’ stadig Fristaden. Christiania kan være helt fantastisk og utrolig charmerende på sådan en lun forårsdag, hvor folk er glade i låget og der bare er lidt højere til loftet, selvom vi er udendørs. Ellers er vi ude i en god gang vinsmagning i Politiken hus (man skal bare huske at spytte vinen ud ved lejlighed og ikke senere hen på aften) eller en klassisk kanalrundfart og se alle vores fine turist-attraktioner.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
SH: Haha, jamen det er sjovt, du siger det. Jeg synes der mangler sådan et old school, men stadig moderne “matchmaking sted”, lad os kalde det et fysisk Tinder, hvor de reklamerer med, at man kan komme ind og få sig en kop kaffe og en kæreste!

LC: Dit soundtrack til byen?
SH: Jeg synes, soundtracket skal være dansk, hvis man bevæger sig rundt i København, og derfor vil jeg umiddelbart pege på Isam B’s album af samme navn. Der jo både rummer nyfortolkninger og smukke melodiske versioner af klassikere, som HC. Andersen og CV. Jørgensen. Samt et finurligt, intelligent og interessant tekstunivers, om det at være menneske, hvoraf mange af sangene udspiller sig i gode gamle CPH.

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os, Sarah-Ann!