Signe Find | Københavnersnuden #159

0
335
Ugens Københavnersnude er tidligere danser og koreograf og er uddannet inden for yoga til kvinder med udgangspunkt i den kvindelige cyklus og livscyklus. Hun er sundhedscoach, life coach og personlig træner hos FYSIQ, sundhedspassionist, der hele tiden videreuddanner sig og søger at blive klogere, og så brænder hun for at hjælpe kvinder og mænd med at finde balance i det sunde liv, hvor der er plads til nydelse, men hvor der samtidig bliver ryddet op i uhensigtsmæssige vaner og mønstre. Og så elsker hun København! Byd velkommen til Signe Find!

FOTO: Krestine Havemann

LC: Hvad har du gang i i øjeblikket?
SF: Hver dag at at være fuldt til stede og gøre mig umage over for de mennesker, der kommer til mig og søger min hjælp. Jeg har den dybeste respekt for deres tillid. Min tilgang til sundhed er meget holistisk. Jeg synes, at balancen mellem den fysiske, mentale og psykiske sundhed er sindssyg spændende!
Lige for tiden er jeg, sammen med et fantastisk team af yderst kompetente og lækre damer med hver deres specialer inden for sundhed og kvinder, ved at skabe specialklinikken ‘Feminin FYSIQ’, hvor visionen netop er at binde alle dele sammen.

22312227_10211624932551275_354134784_o

LC: Hvor går du tur?
SF: Jeg arbejder i Ørestaden og elsker mine løbeture ved Amager Fælled og Kalvebod Fælled. Det fascinerer mig hver gang, at København er så fuld af nuancer og kontraster. Det bliver jeg bare aldrig træt af. Men de regelmæssige gåture er mest i min ”baghave”- den hyggeligste skov med vores egen lille sø, hvor fiskehejren og et par ænder hænger ud. Jeg ved, det lyder fjollet, men det gør mig simpelthen så glad at have natur og liv lige uden for døren,

LC: Hvor drikker du kaffe?
SF: Jeg drikker faktisk meget sjældent kaffe. Indtil for to år siden drak jeg aldrig kaffe! Jeg kunne simpelthen ikke lide det. Men så blev jeg mor til barn nummer to. Og ja – om det er ændrede smagsløg eller det massive søvnunderskud, der kan tage æren, ved jeg ikke, men i dag nyder jeg gerne en kop god kaffe indimellem –helst en cappuccino med masser af skum på mini-eller soyamælk. Og allerhelst i en rolig stund med solskin i ansigtet og lækkert selskab. Jeg har ikke en særlig kaffebar, der bare lige er mig, men jeg værdsætter generelt, når jeg oplever, at der bliver kræset for smagen og serveringen, og så skal min kaffe altså bare være varm. Som i rigtig varm.

22292274_10211625289200191_1303838934_o

LC: Hvor spiser du?
SF: Mest af alt hjemme sammen med min familie og venner. Vores hverdage er ofte ret travle med arbejde, projekter, sociale arrangementer, og alt det der hører til et småbørnsfamilieliv. Så det er vigtig for mig, for os, at trække tempoet ud af weekenderne, når det er muligt.
Og jeg synes i al beskedenhed, at jeg er rimelig ferm i et køkken. Jeg nyder og hygger mig især med at kreere alverdens salater, som byder på afstemte smage, den rigtige konsistens, hvis man kan sige det om en salat. Det er vigtigt for mig, at salatskålen ikke bare er en slags tilbehør.
Fornylig var jeg dog med min mand inde at spise på Cantina i Borgergade, og det var virkelig en god oplevelse. Atmosfæren var lige mig – ikke for fancy men super hyggelig og indretningen enkel og smagfuld. Og det samme var maden, så det er bestemt ikke sidste gang. Fishmarket i Hovedvagtsgade synes jeg også er både vildt hyggelig og maden virkelig lækker.

LC: Hvor fester du?
SF: Jeg fester i mit liv generelt. Men nattelivet i byen får jeg ærligt ikke dyrket så meget længere –med to små børn er prioriteterne ændret. Festen rykker dog altid ind i vores stue fredag aften. Det er fast ritual efterhånden og virkelig skønt! Der bliver fyret op for musikken, vi danser alle sammen og gør os umage med maden. Jeg føler mig altid så topheldig og beriget de aftener, hvor nærværet bare er noget helt særligt, og jeg glemmer alt om tid og sted.

LC: Hvor inspireres du?
SF: Hvor der er mennesker eller natur. Vandet har især stor betydning for mig, har jeg erfaret. Inspiration får jeg både i mine egne stille rum et sted med natur, eller mens jeg betragter menneskeliv rundt omkring mig. Og rigtig meget –måske i virkeligheden allermest- når jeg løber. Der er det som om, jeg får adgang til et ekstra rum i mit sind, hvor nye idéer vælter frem og tager form.

22292229_10211625549926709_1835294630_o

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
SF: Det har jeg virkelig svært ved at vælge, for der er så mange steder, jeg kunne nævne. Jeg fristes til at sige København fra maj måned og sommeren igennem. Der sker noget helt særligt med energien i byen, når de første forårssolskinsstråler rammer. Alle smiler, og der er mere flirt i luften. Det er jeg vild med.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
SF: I går, da jeg cyklede fra Ørestaden gennem byen til Frederiksberg. Nuancerne lige fra Amager Fælled med små kringlede stier, til Langebro med udsigt over vandet, Søerne og gennem Frederiksberg. Jeg elsker at suge indtryk og betragte mennesker og liv på min vej. Og selvom jeg kan bande vildt af blæsevejr og modvind, så er der bare noget fedt ved at opleve byen på cykel.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
SF: Uuhh….. Der er mange gode minder! Men det var en stor ting for mig, da jeg og min kæreste købte vores lejlighed sammen på Østerbro. Det var mit første boligkøb, og jeg havde med det samme den der følelse af virkelig at føle mig hjemme. I min bydel, vores hjem og med voksende kærlighed til voksenlivet.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
SF: Enig – København er helt fantastisk! Men måske flere udendørs træningsfaciliteter. Der sker meget på den front lige nu, og det, synes jeg, er super fedt. Endnu flere cafeer og madsteder med fokus på sund, velsmagende mad, uden at det bliver fanatisk og på bekostning af smag. Og ja, jeg er en sucker for sol og varme, så lidt bedre, varmere klima ville være skønt!

22281413_10211618210183220_2053202224_o

LC: Dit soundtrack til byen?
SF: Jeg har den vildeste brede musiksmag, men mit dansehjerte banker altid mest, når jeg kan ”mærke” musikken. Når der er sjæl, en særlig stemning eller et fedt beat, er jeg glad. Min seneste musikoplevelse var Phlake til Fredagsrock i Tivoli. De ejede scenen, og lyden var den aften overraskende okay. Phlake har deres helt egen lyd, synes jeg, og de kan meget vel være i mine earpods på cykelturene gennem byen.

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os, Signe!

Du kan følge Signe Find, når hun skriver om sundhed her. 

GOD SØNDAG!