Fra mandag 27. marts åbner Lola for frokost, og omfavner smørrebrødet på en historisk adresse, der har set alle afskygninger af dansk smørrebrød siden møllen blev bygget i 1669. Ansvarlig for smørrebrød på Restaurant Lumskebugten de seneste 8 år, Lisa Gudberg Ballisager, skal løfte frokosten i tæt samarbejde med medejer og køkkenchef Kamilla Seidler og Lola-teamet.
Siden åbningen i 2019 har Lolas aftenkort lagt op til udlængsel og lysten til at smage på hele verden, men fra 27. marts kan besøgende nyde klassisk dansk smørrebrød og velkendte lune frokostretter i let Lola-fortolkede udgaver med stor respekt for den danske arv. Med Kamilla Seidlers ord:
”Samtidig med, at ting generelt gerne må være klassiske, behøver de ikke blive til et museum, så vi har udviklet frokostkortet med stor respekt for klassisk smørrebrød, men med inspiration fra vores aftenmenu, hvor det giver mening. Vi synes f.eks. at vadouvan beriger silden, at den røgede ål har godt af et strøg af unagi og at rejerne får et løft af den forfriskende citrusaroma fra kaffir lime salt.
FRA LUMSKE TIL LOLA
Det bliver en veletableret smørrebrøds-kapacitet, der skal løfte frokosten på Lola, for efter 8 år som ansvarlig for smørrebrødet på Restaurant Lumskebugten, støder Lisa Gudberg Ballisager til Lola-teamet.
”Jeg har elsket årene på Lumskebugten sammen med Erwin Lauterbach, som jeg har haft et fantastisk samarbejde med, og alle de erfaringer tager jeg med mig. Et særligt godt stykke smørrebrød skal være genkendeligt og vække minder, men samtidig være noget ud over det sædvanlige. Jeg har stor kærlighed til de helt klassiske stykker, men nyder også at skabe nye, interessante anretninger”, siger Lisa Gudberg Ballisager.
SMØRREBRØDET VENDER HJEM
Smørrebrødet vender hjem til Christianshavns Vold, for matriklen har i mange år omfavnet smørrebrød, ligesom tidligere spisesteder på adressen som Bastionen & Løven var et tilløbsstykke for et årti tilbage, hvor nuværende Lola-medejer og ansvarlig for selskaber, Rune Toft, var køkkenchef og også dengang slog et slag for det lokale og sæsonprægede køkken. At smørrebrødet vender hjem har mere end én betydning for Kamilla Seidler.
”For mig føles det helt naturligt at omfavne det lokale og danske til frokost lige præcis her. Smørrebrød er en vital del af dansk historie, og så er det passende, at en historisk bygning deltager i fejringen. Huset og møllen har set alle afskygninger af smørrebrødets rejse fra møllen blev bygget i 1669, lige fra fedtemaden og en ydmyg humpel brød med pålæg til nutidens flamboyante anretninger med kaviar. Det er lykkedes os at ligge placeret et sted fuld af dansk historie, og alligevel være udadskuende om aftenen, og nu glæder jeg mig til at give noget af Danmark i dagtimerne til alle dem, der besøger os fra nær og fjern”, siger Kamilla Seidler, og fortsætter:
”Efter mange år i udlandet forbinder jeg smørrebrød med ”hjem”, hvor man gør sig umage, for det gør man jo, når man inviterer gæster hjem”.
Se hele frokostkortet og book bord her