Oliver Bergholt | Københavnersnuden #448

0
267
Fotocredit: Jakob Bergholt

Ugens Københavnersnude er Oliver Bergholt, køkkenchef på La Bodega, der åbnede den 10. marts. Han har tidligere været køkkenchef på restaurant Bazaar, og er nu klar til at åbne La Bodega, hvor menuen drager heftig inspiration fra Sydeuropas storbyer. Oliver elsker at tage ud og spise, hvis der er mad, vin eller en sjov oplevelse, så er han klar! Og derudover bliver søndagene brugt på Nedre C, hvor han ser byens hold spille. Mød Oliver og hans København her.   

 

LoveCopenhagen: Hvad har du gang i i øjeblikket?
Oliver Bergholt: Jeg knokler for tiden med at få testet og øvet mig på de retter, vi sætter på kortet på La Bodega, som åbner den 10. marts. Det tager det meste af både hjernekapacitet og mine vågne timer!  

LoveCopenhagen: Hvor bor du? 
Oliver Bergholt: Nørrebro – lige ved Runddelen. Har lige købt min første ejerlejlighed! Så det er et kæmpe skridt. 

LoveCopenhagen: Hvor går du tur? 
Oliver Bergholt: Holder utroligt meget af at gå fra Hulgårds Plads og så hele vejen ned af Nørrebrogade ind til København K. Det gjorde jeg ofted de år, jeg var køkkenchef på Bazaar. Elsker de små sjove butikker og spisesteder, der er. Fra de små grønthandlere til Torvehallen er det sjovt at se at på bare små 2 kilometer, kan priserne på et bundt korinander ændre sig med 10-20 kr. 

LoveCopenhagen: Hvor drikker du kaffe?
Oliver Bergholt: Sonny i Rådhusstrædet er for mig byens bedste kaffe. Og så har deres ejer et sådan kæmpe hjerte for biodynamisk grønt, at jeg altid får mig en salat derfra. Skud ud til Dave og Sara. 

LoveCopenhagen: Hvor spiser du?
Oliver Bergholt: Restaurant Sletten i Humlebæk er min yndlingsrestaurant. Men det er ikke i København, selvfølgelig. Her i byen holder jeg meget af Jah Izakaya og FRANK. 

LoveCopenhagen: Hvor fester du?
Oliver Bergholt: Når den får fuld pedal er det på søpølsen (søpavilionen). Ellers er det tit et par sjusser på Bazaar og så ned og rafle på Trykbar. 

LoveCopenhagen: Hvor inspireres du?
Oliver Bergholt: Blandt venner og når jeg er ude og spise. Nok mest når jeg rejser. Det er de indtryk, der sætter sig mest. 

LoveCopenhagen: Hvad er dit yndlingssted i København?
Oliver Bergholt: Over de 11 år jeg har boet i København må det være Pluto. Men det svinger meget, kommer an på humøret og dagen. En sommeraften på La Banchina eller søndag inde i Parken med en fadøl og en fransk hotdog er også helt deroppe.  

LoveCopenhagen: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
Oliver Bergholt: Sidste sommer på min fødselsdag da jeg sejlede rundt i de må kanaler med min familie og bedste ven hele dagen. Byen fra vandet af er så smukt. Og så sluttede jeg dagen på Esmee med bobler og god mad og kiggede ud på Kongens Nytorv.  

LoveCopenhagen: Hvad er dit bedste minde om København?
Oliver Bergholt: Hold op der er mange af dem! Smukke København… Da jeg var kokkeelev og vi en aften slog gæsterekord, der skulle vi i kødbyen og fejre det på Baggen, den følelse at at cykle småfuld og glad på brosten ned til Kødbyen giver mig kuldegysninger. Stor aften.  

LoveCopenhagen: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Oliver Bergholt: SPIS! Vi har så meget stor gastronomi i København, at det spild af tid at tage i Tivoli eller se Den Lille Havfrue. Alt fra vores kaffe- til vinbarer er så højt niveau. Ud og oplev det!   

LoveCopenhagen: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
Oliver Bergholt: Eiffeltårnet i Paris. Da jeg boede i Paris havde mig og min gode ven en regel om, vi ikke måtte gå i seng uden at have set Eiffeltårnet. Det savner jeg. Det er ikke helt det samme med Rundetårn… eller hvad?   

LoveCopenhagen: Dit soundtrack til byen?
Lørdag aften – Ukendt Kunstner