Thomas Delaney | Københavnersnuden #336

0
316
thomas delaney
Ugens Københavnersnude er fodboldspiller Thomas Delaney. der spiller for den tyske bundesligaklub Borussia Dortmund og Danmarks fodboldlandshold. Hans position er på den centrale midtbane eller i midtbanens venstre side. Han er også enkelte gange blevet brugt som venstreback og midterforsvarer. I 2013 fik han sin debut på A-landsholdet, da han blev udtaget til Danmarks kampe mod Armenien og Malta. Thomas debuterede på FCK’s førstehold som 17-årig allerede i 2009, hvor han blev anfører i 2013. Vi er glade for, at Thomas vil dele lidt af sit København med os og jer:
Thomas Delaney - fra FCK.dk
Thomas Delaney – fra FCK.dk

LC: Hvor bor du?
TD: Jeg bor sammen med min kæreste på Frederiksberg C, på en sidegade mellem Frederiksberg Allé og Gammel Kongevej.

LC: Hvor går du tur?
TD: En glemt og måske ukendt have på Frederiksberg er Landbohøjskolens Have på Bülowsvej. Det er en lille oase og et afhop fra byens larm. Ofte ser man familier og par sidde med en picnickurv og nyde aftenens sidste timer. Til forskel fra mange andre parker har hver en blomst, busk og træ en tilhørende QR-kode, så man kan gå på opdagelse og give turen endnu mere indhold.

LC: Hvor drikker du kaffe?
TD: Min morgencafe samt morgenmad tager jeg gerne på Filurbar, en lille hyggelig cafe nær mig, som serverer god kaffe, og så er der altid god stemning.

LC: Hvor spiser du?
TD: Min favorit restaurant er klart mêlée på Martensens Allé på Frederiksberg. Den har en virkelig en hyggelig stemning, og man får kvalitet for pengene. Prøv deres onglet og rørt tatar. ”Desværre” er dette gået op for anmeldere og gæster, så det er nu næsten umuligt at lave et uanmeldt ”drop by”, noget jeg ellers har sat pris på tidligere.

LC: Hvor fester du?
TD: Det er sjældent, at min profession tillader mig at feste, men når det skal være, er det oftest på natklubben Zen. Oftest vil jeg dog hellere på en af de mange cocktailbarer i København, fx 1105 eller Madame Chu’s.

LC: Hvor inspireres du?
TD: For mig kommer inspirationen på træningsbanen og i mødet med bedre spillere end mig selv. Men når jeg kommer på KB’s anlæg omkring Peter Bangs Vej en vinteraften, bliver jeg mindet om, hvor jeg startede, og hvor langt jeg er nået. Det at huske tilbage og rationalisere over, hvad der er drivkraften, er vigtigere end inspiration for mig. Så en kold vinteraften, hvor jeg har brug for et skub, tager jeg forbi KB’s anlæg.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
TD: Jeg er født og opvokset på Frederiksberg, så selvfølgelig må jeg vælge et sted her. Værnedamsvej, som jo også er Vesterbro, er uden sidestykke det mest specielle sted på Frederiksberg. Tager du forbi under Høstmarkedet opleves Værnedamsvej som en landsby. Alle butikker er rykket ud på gaden, og der serveres mad og spilles musik. Det er noget, du ikke kan finde andre steder på Frederiksberg.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
TD: Hvis man har nogen at dele det med, så er denne årstid i Tivoli fantastisk. Halloween og julemarkedet lægger i hvert fald rammerne til en forelskelse.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
TD: Noget af det vigtigste med gode oplevelser er at kunne dele dem med nogen. Et sted, hvor jeg de sidste år har haft fantastiske oplevelser og mulighed for at dele dem med flere tusinde mennesker, er i PARKEN. Hvis ikke det er oplevet endnu, så er det på tide. Og så fik jeg vist også gjort lidt reklame 🙂

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
TD: Der er så mange gratistilbud i København; om sommeren er jeg stor fan af Distortion, men det er vist ikke er gået nogen næsen forbi. Her til vinter har jeg tænkt mig at gøre brug af de gratis skøjtebaner, som er blevet sat op. Det minder mig om min barndom, hvor jeg brugte rigtig mange timer efter skole og træning.

Tusind tak, Thomas, fordi du delte dit København med os! Og god vinterpause (FCK spillede årets sidste kamp på hjemmebane med FC Vestsjælland i går) – vi ses i Parken til foråret!