Inge Jørgensen | Købehavnersnuden #19

0
331

På denne sidste søndag i 2013 har vi interviewet en nær ven af bloggen, Inge Jørgensen. Hun sætter nemlig lige så meget pris på hovedstaden, som vi gør, og derfor vil vi gerne høre om hendes by.

1265361_10151653823731589_1938272302_o

LC: Hvor bor du?
IJ: Jeg bor i Valby. Jeg er vældig glad for det – her er det hele! 🙂

LC: Hvor går du tur?
IJ: På Vestre Kirkegård, i Søndermarken og Frederiksberg Have. Og på Frederiksberg – det er hyggeligt, at man kan kombinere det grønne, roen, den gode stemning og lidt byliv.

LC: Hvor drikker du kaffe? 
IJ: På arbejdet 😉 Jeg har ikke rigtig noget fast sted, men gerne på en café eller kaffebar, hvor der er god kaffe.

LC: Hvor spiser du? 
IJ: Her må jeg være et svar skyldig. Der er andre, der må hive mig ud et godt sted, jeg kan ikke selv sige, hvor der er godt at spise. Jeg var rigtig positivt overrasket over Pegasus på Mysundegade og Lundgren V.I.P. på Bagerstræde. Begge steder kan man få tapas, og de er gode og til at betale.

LC: Hvor fester du?
IJ: Det kommer meget an på, hvem jeg fester med. Jeg er til alt fra bodegaer, til Riesen, til Kødbyen og hele vejen rundt. Før i tiden var jeg jævnligt på Karell, som i dag er Sunday. Men nu er det nok mest Riesen, der får besøg af mig.

LC: Hvor inspireres du?
IJ: Jeg kan godt lide alle de små oaser i København, hvor der er lidt stilhed og plads til fordybelse. Jeg holder eksempelvis meget af Vestre Kirkegård.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
IJ: Det er firkanten; Frederiksberg Allé, Allégade, Gammel Kongevej og Værnedamsvej. Frederiksberg Allé er simpelthen så smuk, med smukke bygninger og dejlig stemning. Allégade har Frederiksberg Rådhusplads, som jeg er vild med. Gammel Kongevej har altid god stemning, og der er masser af muligheder for at besøge butikker, som ikke ligger i alle centrene og i Indre By. Det samme med Værnedamsvej, som også har en hyggelig stemning.

LC: Hvornår har du sidst følt dig forelsket i København?
IJ: Modsat mange andre er jeg svært glad for at købe julegaver, og derfor var der en dag, hvor jeg var ude og julehygge i byen, følte jeg mig meget forelsket i København. Jeg nægter at lade mig julestresse, så jeg nyder byen meget, når det er jul.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
IJ: Noget af det bedste, jeg kan mindes om København, er en lun sommeraften eller sommermorgen, hvor byen sover. Jeg kan godt lide byen, når der ikke er så mange mennesker. Der er en speciel stemning, når man færdes i byen på skæve tidspunkter. Som om man er alene med den.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
IJ: Læg mærke til byen, når du går rundt, istedet for  bare at gå fra A til B uden at mærke stemningen eller se, hvad der sker omkring dig. Læg mærke til, hvordan der ser ud i byen. Kig op og mærk byen.

____________________________________________________________

Tusind tak fordi du delte dit København med os, Inge! 🙂