Jeffrey Kaare Hessellund | Københavnersnuden #26

0
155

Det er tid til søndagsinterviewet igen. Som vi skrev for to uger siden, kommer søndagsinterviewet kun hver 14. dag nu – og I er velkomne til at skrive til os, hvis der er nogle københavnere, som I gerne vil have, at vi interviewer i denne forbindelse.

Lovespeed

I denne uge har vi talt med Jeffrey Kaare Hessellund, som er forsanger og sangskriver i et af vores absolut favoritbands, Lovespeed. De har netop smidt en ny single på gaden, Cracks, og kommer med deres debutplade til april. Vi glæder os!

Jeffrey er en mand af mange ord – og vi er super glade for, at han vil dele nogle af dem med os. Her kommer lidt om hans København:

LC: Hvor bor du?
JKH: Jeg bor på Nørrebro, tæt på Stefansgade, med vindue udsigt lige ud til Nørrebroparken- 1 minut fra den smukke køkkenhave, som en masse geniale ”nørrebrogensere” er gået sammen om at få oprettet for at lave endnu et kreativt åndehul i byen.

LC: Hvor går du tur?
JKH: Det sted, som jeg foretrækker at slentre mig hen mod i dagligdagens stress og jag, er Assistens Kirkegården – et sjældent tilfælde af en kirkegård, som fungerer lige så meget som park såvel som kirkegård. Udover at en masse historisk kendte danskere ligger begravet der, så som H.C. Andersen, Søren Kirkegaard og Niels Bohr, er helheden af kirkegården æstetisk smuk takket være en masse fantastiske gartnere, som arbejder i al slags vind og vejr for at bevare skønheden blandt de gamle og nye grave. Du mærker historiens vingesus, lige meget hvor du kigger hen. Smukke og forskellige træer hæver sig majestætisk op mod himlen, og om foråret pibler alle de mange vintergækker og erantis ud. Hvis jeg har en trist  og følelsesladet dag, er det Assistensen, der kalder. Lige når jeg træder ind, mærker jeg tempoet i hjernen og kroppen sænke sig spontant. Melankolien for lov til at få ro, fokus og ånde i disse stille omgivelser, og når jeg ser på gravene med liv, der er passeret gennem vores forunderlige historie, bliver jeg bekræftet i, at jeg er her, her og nu, og at alt har en ende. Det gør mig stærk og ydmyg i min melankoli og i min livsbevidsthed.  Små problemer fra før bliver små og ligyldige målt med, at jeg eksisterer og ånder lige nu. Jeg bliver stærk i tanken om at tage dagen, sorgen, og glæden på mig og ikke af mig – ikke flygte fra den, men bruge den i kreative og menneskelige relationer. Livet er her og nu, og man ved aldrig, hvornår miraklet Livet slutter – so be here NOW! Alt det får jeg ud af en tur i Assistensen – en af mange smukke åndehuller i København.

LC: Hvor drikker du kaffe?
JKH: Jeg har ikke et stam-sted. Jeg gør meget ud af hele tiden at finde nye steder. Denne måned har jeg lige fundet et nyt fantastisk sted på Heimdalsgade ved navn Gennem Ruden. Det er et sted, som oser af, at alle slags mennesker er velkomne: Afslappet atmosfære, simple møbler og ikke på nogen måde overfladisk og fanzy panzy. Og så laver de god kaffe (det er jo det vigtigste). Heimdalsgade er en trashet gade, der bliver brugt som gennemkørsel, og det er netop det, der gør Gennem Ruden unik. En lille hyggelig kontrast i kaosset og menneskemylderet. Jeg elsker de cafeer, som har en afslappet tilgang til deres miljø. Gennem Ruden er et sted, hvor man føler, at man ikke skal være eller opføre sig anderledes, når man træder ind af døren.

LC: Hvor spiser du?
JKH: Når det skal gå hurtigt, ligger der en tyrkisk restaurant på Jagtvej tæt på, hvor jeg bor, Restaurant Safir. Den er utrolig populær, og der er altid propfyldt derinde med gæster. De laver simpelt tyrkisk mad til gode priser. Det er ikke madkunst på elite niveau, men det smager bare godt. Jeg kommer der, fordi personalet er skide flinke og får folk til at føle sig godt tilpas. Jeg har rejst meget i Albanien, som er meget påvirket af den tyrkiske kultur, og når jeg træder ind på Safir, drømmer jeg mig væk fra den til tider trivielle hverdag og sanser mig tilbage til mine rejser der.

LC: Hvor fester du?
JKH: I min lejlighed 😉 seriøst! Jeg har nogle fantastisk dejlige naboer og overboer, som alle er musikere. Det er næsten som et kollektiv i min opgang, man render frem og tilbage hos hinanden uden en følelse af, at man bryder ind i folks privatliv. Tit starter  vi inde hos mig og drikker en øl og jammer med guitarer, banjoer og alt, hvad hvad nu lige har – og pludselig eksploderer det spontant til en fest, hvor folk kommer dumpende. Når jeg tager i byen, starter jeg tit på Musiksmag på Jægerborggade; endnu en virkelig afslappet og hyggelig bar, hvor de har nye vinyludgivelser, som man kan købe. Jeg tager ikke så meget ud for at danse, det er altid noget, som sker, hvis det sker – især om sommeren hvis der er udendørsarrangementer.

LC: Hvor inspireres du?
JKH: Som sagt synes jeg, København har så mange æstetiske og smukke åndehuller, som gør, at jeg kan flygte fra larmen og komme ind i roen. Byer, der fokuserer på, at der skal være plads til ro og fordybelse i al larmen, får altid hjerter fra mig. Et sted, som jeg kommer tit, er Vor Frue Kirke – Jeg er ikke direkte religiøs, men søger de store spørgsmål, fordi det gør mig storladen og kunstnerisk inspireret. I Vor Frue kan jeg sidde i dens meget enkle, storladne og hvide rum og meditere og finde fokus. Folk, der kommer derind, er stille, og der sidder tit  andre, gamle som unge, og finder deres individuelle ro. Det synes jeg er smukt. Der er højt til loftet, og jeg tror, at mennesker har brug for et sted, hvor de kan græde, længes, drømme og mindes, uden at føle sig udstillet. Når folk træder ind i Vor frue, lige meget om de er religiøse eller ej, opstår der en spontan ydmyghed og respekt. Det er det, som et godt kirkerum kan gøre, og Vor Frue er et unikt smukt historisk gammelt rum til at at skabe denne ydmyghed og respekt.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
JKH: Mit yndlingsted er ved Frederiksberg Have, hvor man kan få den fantastiske fornøjelse af at stå og observere elefanterne fra Zoologisk Have helt gratis. De smukke store zen-dyr giver så meget ro i stress-flowet. Jeg kan anbefale det til alle at stik snuden forbi dem!

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
JKH: Det må være ved søerne. Fra starten af glæden til the broken heart, blev søerne en rød tråd og kulisse til min sidste store forelskelse – og det er der sgu kommet mange sange ud af 😉

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
JKH: Jeg har så mange fede, smukke og livsbekræftende minder fra byen, men en af dem, der står stærkt i mit hjerte er, da jeg havde en af de første koncerter med Lovespeed på Vesterbro-festivalen. Under den koncert mærkede jeg, at vi havde noget unikt sammen.

LC:  Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
JKH: Tjek alle parkerne ud! København oser af ånd i de fleste parker, historisk, æstetisk og stemningsmæssigt Skab og bliv inspireret i disse parker og find ind hinandens venskab! Vi har en by med de dejligste grønne åndehuller, som viser sin charme på forskellige måder ligegyldigt, hvilken måned, og så er det den gratis fornøjelse! Alt kultur behøves ikke kun at købes for penge, når man søger de rigtige steder.

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os, Jeffrey. Rigtig god søndag!

KH
Love Copenhagen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here