Sort kaffe er det nye sort

1
318

Sort kaffe er det nye – siger Børsen i dag. Og jeg giver dem ret! Der er sket det mirakel i min lille verden, at jeg har smagt sort kaffe, som jeg kan li’! Jeg er sikker på, at min far bliver så stolt af mig, når jeg fortæller ham det, for da jeg begyndte at drikke kaffe i 9. klasse (før eksamenerne, jo), sagde min kloge far: Lad nu være med at vænne dig til at komme mælk i kaffen. En eller anden dag vil du stå et sted og virkelig have lyst til kaffe – og så er der intet mælk. Det er surt!

 

Miraklet skete hos The Coffee Collective på Frederiksberg, i de smukkeste lokaler med kig ind til  kafferisteriet bag de store glasruder. Baggrunden for besøget var et Wilfa-event, hvor deres nye kaffebrygger Svart Presisjon blev lanceret. Jeg smagte allerede den gode, sorte filterkaffe til råvarefestival på Jægersborggade i august måned, og nu tror jeg, jeg er klar til at blive sort-kaffe-drikker – præcis som min far havde ønsket det!

Wilfa Svart Presisjon gør det muligt at lave lækker kaffe derhjemme – sådan som den skal laves, hvis man vil lave rigtig god kaffe! 🙂 For at vandet kan ekstrahere kaffen fra kaffebønnerne, skal temperaturen være på nøjagtig 94 grader. I modsætning til rigtig mange andre kaffebryggere giver Wilfa Svart Presisjon denne temperatur fra første til sidste dråbe. Svart Presisjon har en aftagelige vandbeholder, som du kan fylde vand direkte ned i, hvilket gør, at det rene vand aldrig kommer i kontakt med kafferester, som evt. skulle sidde tilbage efter sidste brygning. Kaffebryggeren kommer i to forskellige modeller; i sort til 2399 kr. og i aluminium til 2999 kr.

Min yndlingskaffe fra The Coffee Collective hedder Kieni, den er fra Kenya, og den er vildt frugtig og lækker! Vi har nok alle sammen prøve at få en kop sort jordmoderkaffe serveret, som er så bitter og tyk, at det nærmest er en kamp at synke det uden at holde sig for næsen. Men hos the Coffee Collective lærte jeg, at vi danskere åbenbart ofte ikke kun bruger for meget kaffepulver – vi bruger også forkert vand! Det danske vand er nemlig meget kalkholdigt, så hvis du virkelig vil nørde den, skal du købe mineralvand til din kaffe.

Det værste ved denne mirakuløse kaffe-oplevelse er, at jeg muligvis bliver nødt til at besøge The Coffee Collective ubeskriveligt tit for at få mit fiks. Og for at sidde i de smukke lokaler. Jeg forestiller mig, at der ligger mange gode kaffestunder og samtaler i vente i netop denne kaffebar.

I øvrigt: Barista-danmarksmester Rasmus arbejder hos The Coffee Collective. Og barista Omar fik en 3. plads til DM i sidste uge. Omar fortalte mig om signatur-kaffen, som han lavede til konkurrencen. Jeg kan ikke gengive hans fortælling, men jeg kan sige så meget, at jeg har en nyfunden kæmperespekt for de drenge – jeg aner en trend: Baristaen er den nye rockstjerne.

/Louise

foto 1 foto 2 foto 3 foto 4 foto 5