Steffen Westmark | Københavnersnuden #140

0
317

Vi har tidigere omtalt Peppermint B-projektet, som en rum tid var et nyt projekt, ingen vidste hvem stod bag. Så kom det frem, at manden bag er Steffen Westmark, som du kender fra The Blue Van, og som også har udgivet musik i sit eget navn. Lige nu handler det dog mest om Peppermint bag, som har en række koncerter henover sommeren – men inden da skal vi høre om Steffen Westmarks København.

LC: Hvad har du gang i i øjeblikket?
SW: Meget af min tid går med at arbejde med Peppermint B. Det er jo er helt nyt projekt, så derfor starter jeg fra bunden af igen, og jeg skal ud at preache the word alt det, jeg kan. Derudover arbejdes der også på nyt The Blue Van musik.

LC: Hvor bor du?
SW: Jeg er lige flyttet til øst-Amager efter 10 år på Nørrebro, hvilket har krævet lidt et ændret mind-set, men jeg er nu lige så stille ved at forelske mig i øen med det knap så flatterende øgenavn.

LC: Hvor går du tur?
SW: I nærområdet. Tit en tur ned til Amager Strandpark og de omkring liggende villakvarterer med det hyggelige gamle murstenshuse. Derudover er jeg tit at finde på de omkringliggende legepladser med min datter og kone, når vejret tillader det.

LC: Hvor drikker du kaffe?
SW: Mest på min altan uden for hjemmekontoret. Jeg har endnu ikke fået en “stam-kaffebar” herude endnu, men har været forbi Kaffebaren På Amager en enkelt gang, hvilket er et super fedt sted. Øko og støvet vinyl på pladespilleren. Ellers bliver det til en to-go kaffe fra Riccos i forbindelse med gåturen.

LC: Hvor spiser du?
SW: Som far til en datter på snart 3 er det ikke så tit, jeg lige snupper en middag ude, men vi elsker at hive en omgang dampede Bao’er og en Pad Thai hjem fra Kiin Kiin To Go på Serbiensgade. Ellers er Karma Sushi på Peter Skrams Gade også vanvittig godt til fornuftige penge. Folkene bag Salon 39 har lige åbnet vinbar/spisestedet Toto på Amagerbrogade. Den skal prøves næste gang, vi skal ud.

LC: Hvor fester du?
SW: Jeg holder mig meget til hjemmefester og brune værtshuse. Var ret glad for Esrom Kroen på Nørrebro, da vi boede der, som er en lidt opdateret version af et brunt værthus. Jeg har et stort netværk af musikere og kreative folk, som tit disker op med en privat fest, hvor musikken er selvvalgt, og den medbragte pose øl ikke smadrer privatøkonomien. Jeg er overhovedet ikke til clubbing, da det tit bliver lidt for smart. Min kriterier er god musik og godt selskab.

peppermint b

LC: Hvor inspireres du?
SW: Overalt i byen. Mit hoved tænker altid i musiske baner, så det er ikke så geografisk orienteret.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
SW: Jeg er stadigvæk ret vild med Jægersborggade og de omkringliggende gader på Nørrebro. Jeg kommer der ikke så ofte længere, men jeg synes stadigvæk, det er en af de mest spændende gader i København pga. det leben, der er der, og de forskellige butikker/beværtninger (Musiksmag, Coffee Collective, Manfred’s, Isværket, Ruben & Bobby, etc.)

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
SW: I lørdags til Bisse-koncert i Store Vega. Jeg elsker at gå til koncert på Vega, som er Danmarks flotteste og fedeste venue. Bisse-koncerten var out of this world, måske noget af det vildeste, jeg har set i mange år. Bagefter rullede vi ud i en halvvarm forårsaften og videre til fødselsdagsfest. Sådanne aftener elsker jeg og er en af grundene til, at jeg gang på gang forelsker mig i København igen og igen.

peppermint b2

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
SW: Jeg kan slet ikke koge det ned til et minde, men udover at blive gift og blive far i København har det helt sikkert været noget med sommer, musik, kølig vin og dejlige venner.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
SW: Det må enten være Nøddeknækkeren på Det Kongelige Teater i december og Christianias sommerkoncerter på Nemoland.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det? SW: Jeg synes, københavn har ALT, hvad man har brug for, hvis man er storbymenneske. Dog mangler der af til respekt for den kære gamle købstad, når der snakkes om fx at rive Palads Biografen ned til fordel for højhuse. København er så smuk og unik blandt andet pga. af den klassiske arkitektur. Jeg er ikke imod nytænkning overhoved, men hvis vi bare tromler vores fælles historie ned til fordel for parkeringshuse, kontorer og lejligheder til de allerrigeste, så mister vi noget helt essentielt, som gør København så specielt for danskerne, men også folk der besøger byen.

LC: Dit soundtrack til byen?
SW: C. V. Jørgensen, The Clientele eller Richard Hawley alt efter årstid og tid på døgnet.

Peppermint B udkom med debutalbummet, Head Perfume, d. 3. marts 2017. “Den stærke og legende vokal er, som på singlerne, i centrum hele albummet igennem, imens de musikalske arrangementer trækker på elementer fra 90’ernes indierock/dreampop-scener med et snert af psych og endda lidt bossanova. Fans af navne som The Walkmen, Tame Impala og Woods kommer ikke til at lytte forgæves til Peppermint B,” skriver Huset om albummet.

Du kan fange Peppermint B live her:

peppermint b