Sven Houlberg | Københavnersnuden #132

0
315
I fredags fyldte festbastionen Rust 27 år og i den anledning, har vi fået spillestedets musikchef, Sven Houlberg, til at dele ud af sit København, hvor han er født og opvokset. Læs her, hvor han drikker sin morgenkaffe og ikke mindst får sit mellemøstlige heroin og lad dig inspirere af hans fødselsdagsstunt i Københavns Havn.

LC: Hvad pusler du med for tiden?
SH: Ah men, hvad pusler jeg ikke med for tiden, er nærmere spørgsmålet. Jeg har lidt svært ved at sidde stille, så engagerer mig i mange ting, men Rust er altid centralt for, hvad jeg laver. Hvis jeg skal forsøge at specificere, så sidder jeg først og fremmest som musikchef på spillestedet og natklubben Rust på Nørrebro, er med indover flere værtshuse og barer rundt på broerne og så DJ’er, når der er tid til det. Der er et par andre projekter undervejs, men det må I høre om en anden god gang.

LC: Hvor bor du?
SH: Jeg bor på Østerbro, bydelen jeg er opvokset på og elsker højt, men jeg bruger mange af døgnets vågne timer på Nørrebro. I sådan en grad, at venner og familie sender mig bryllups-, barnedåbs- og fødselsdagsinvitationer på kontoret i Guldbergsgade (hvor Rust ligger, red.), fordi de ved, at der er større chance for, at jeg får det rettidigt, hvis de sender dertil.

LC: Hvor går du tur?
SH: Jeg går ture mange forskellige steder; Dyrehaven, Søerne og Amager Fælled. Jeg gik faktisk engang fra Dragør til Østerbro på en sommerdag – jeg vidste ikke, at Amager var så smuk.

LC: Hvor drikker du kaffe?
SH: Kaffeplantagen ved Skt. Hans Torv hver morgen.

LC: Hvor spiser du?
SH: Gerne italiensk, fransk eller dansk. Jeg er, som mange andre, blevet stor tilhænger af streetfood. Så stik mig en taco.

LC: Hvor fester du?
SH: Jeg fester mest på de klubber, hvor jeg DJ’er, og det er vidt forskelligt, hvor jeg spiller på en måned. Jeg er naturligvis på Rust ofte men ynder også at frekventere Ravnsborggade-kvarteret og vinbarene på Vesterbro.

LC: Hvor inspireres du?
SH: På mit kontor eller under min dyne med computeren på skødet. De bedste ideer skabes enten alene eller med kreative ligesindede.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
SH: Havnen og alle steder i og omkring havnen. Var på en bådtur i alle de små kroge sidste sommer, og det var noget af det bedste, jeg har gjort.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
SH: Hvert forår, når dagene bliver længere og nætterne varmere.


LC: Hvad er dit bedste minde om København?
SH: Da jeg lejede en kanalrundfartsbåd en sommer i forbindelse med min fødselsdag og sejlede byen tynd med mine venner til en akustisk version af ”The Thong Song”, som jeg havde bestilt hos guitaristen, jeg havde hyret ind. Der var masser af bobler og rosé indblandet – det bliver ikke meget mere Københavnersnude end det.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
SH: Start på Glyptoteket, spis på Nimb og slut af med en aftentur i Tivoli. Der er aldrig blot én god oplevelse, men man skal kombinere flere for at få den ultimative oplevelse. 

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
SH: Flere træer i gaderne, mange flere træer  

LC: Din største guilty pleasure i byen?
SH: Alt shawarma-relateret på Nørrebrogade. Mellemøstlig Heroin kalder jeg det.

LC: Dit bedste musik-tip til byen?
SH: Besøg de mindre spillesteder med små scener og kapacitet, så finder du vækstlagsguldet i intime rammer, med en kold fadøl i hånden.

Tusind tak fordi, du ville dele dit København med os, Sven. Vi vil helt sikkert overveje at leje en kanalrundfartsbåd næste gang, at der er noget at fejre!

Definition af en københavnersnude; interessant, sød, sjov og/eller venlig person, der er bosat i eller har tilknytning til København.