Sydhavnstanker med Charlotte Axelsen

0
392
Charlotte Axelsen
Charlotte Axelsen, 37 år, bor på Teglholmen med sin mand og deres to børn, Sara og Mikkel. De har boet her i 11 år, og selvom det lidt var en tilfældighed, at de havnede her, så kunne Charlotte ikke finde på at flytte – Teglholmen og Sydhavnen har nemlig alt det, som familien har brug for – særligt vandet lige uden for vinduet.

Charlotte Axelsen

 

Hvad synes du om din bydel?
Charlotte: Det er en god kombination af at bo i byen og så have frisk luft og grønt omkring sig. Vi er stadig tæt på byen, men vi har ikke de gener, som man måske oplever inde i byen, som eksempelvis at føle sig lidt indeklemt og med masser af trafikos uden for vinduerne, ingen elevatorer i de gamle opgange og næsten ingen parkeringspladser.

Herude bor vi meget bekvemt, der er en p-plads tilknyttet, en elevator, og så bor vi jo så tæt på vandet.

Hvordan bruger I vandet?
Charlotte: Vi har en båd liggende, hvor vi sejler korte ture i kanalerne om aftenen. Tit sejler vi den samme tur ind til Papirøen og hjem igen. Vi har hundrede meter ned til havnen, så det er meget nemt spontant at tage en tur ud på vandet og se byens skønhed derfra. Det kan jeg virkelig godt lide.

Sydhavnen

Teglholmen er jo en nyere bydel. Er der nok institutioner?
Charlotte: En af grunden til, at vi valgte at følte hertil permanent var, at der blev bygget en skole, og der er også en del institutioner – men de seneste år er der kommet mange børnefamilier til området, og det har lagt et pres på institutionerne nu.

Men for os har det virket rigtig godt. Da Mikkel gik i institution var det i den gamle del af Sydhavnen, men Sara har gået i Teglholmens vuggestue og børnehave, fordi de institutioner er åbnet efterfølgende.

Jeg tror måske, at de nyeste tilkomne får lidt svært ved at få pladser til deres børn, men det er svært at sige. Der bygges mange lejligheder til familier, så det er ærgerligt, at den del med børneinstitutioner halter lidt efter, for det gør selvfølgelig ikke noget, at man har børn i institutioner på Vesterbro, men det ville være dejligt, hvis der var plads til dem her.

Sydhavnen

Hvad synes du om den gamle del af Sydhavnen?
Charlotte: Den har overrasket mig meget. Sydhavnen er jo et lidt blakket ry – men der er mange små oaser, som er virkelig skønne, eksempelvis Valbyparken og Karens Minde Kulturhus.

Når man går en tur i det gamle Sydhavnen, ser man mange forskellige slags eksistenser, og det er interessant. Husene i bydelen er meget fine, for det er jo gamle, smukke bygninger, som ikke er bygget særlig meget op i højden, for det gjorde man ikke dengang, de blev bygget. Der er meget historie i den del af Sydhavnen.

Der er efterhånden også en del gode madsteder, eksempelvis cafeen South Harbour.

Men man må bare erkende, at det er to vidt forskellige bydele, som deler postnummer, og spørgsmålet er, hvor meget vi ellers deler. Vi er skilt ad af en kæmpe vej, og jeg ved ikke, hvordan vi kan samles som én hel bydel, eller om vi skal det.

Ricco's

Har du ét favoritsted i Sydhavnen?
Charlotte: Det er nok Ricco’s i Sydhavnen, her kommer jeg meget for at slappe af sammen med familien, og så har jeg også et par gange arbejdet hjemme herfra.

Normalt møder jeg mange, vi kender her, og det er hyggeligt at få en sludder, når vi er på vej hjem fra skole. Jeg elsker indretningen, den er hyggelig og dagligstue-agtig – og så har en lokal designet lamperne. Derudover er der et legerum til børnene, det vægter også højt!

Sydhavnen
Teglværket i gråvejr – i solskin er det en fest!

Har du et hemmeligt sted i Sydhavnen, du vil dele med os?
Charlotte: Altså, Teglværket er et af mine favoritsteder i år. Det er lidt ligesom Papirøen, og det har også en begrænset tidsperiode på tre år, som Papirøen. Vi har allerede været der 8 gange i år. Det ligger ud til vandet, der er madboder, barer, is og kaffe, nogle gange er der livemusik og dj’s –  det er vildt hyggeligt.

Hvilken slag mennesker er der flest af i dit område?
Charlotte: Jeg tror, der er en overvægt af børnefamilier, og så er der kommet flere studerende til. Aalborg Universitet er åbnet i Nokia-bygningen, og så er der bygget studenterboliger. Der er ikke så mange ældre mennesker, og der bor også mange unge par, men jeg tror, at der er overvægt at børnefamilier på Teglholmen.

Kan du anbefale at bo her?
Charlotte: Det kan jeg helt klart! Det føles som at bo i byen, men samtidig slipper man for nogle af de ting, som vi ikke havde lyst til at have, da vi boede i byen. Her kan vi have børn i lejlighed på 3. Sal, for der er elevator og et grønt område og vand lige neden for bygningen. Og så er jeg super glad for, at der altid er en p-plads, når jeg kommer hjem fra arbejde.

Charlotte Axelsen