Tag med til gratis PRIDE-fest på KGL Xtra

0
351

Fra den 13.-21. august bliver byen igen fyldt med regnbueflag i anledning af Copenhagen Pride, og du kan allerede nu begynde at varme op. Frem til den 24. august kan du nemlig ganske gratis og helt eksklusivt se den anmelderroste forestilling PRIDE – A Performance by Falk Richter på Kgl Xtra. 

 

Sidste år havde forestillingen PRIDE premiere på Skuespilhusets Store Scene, og nu får den virtuel premiere på Kgl Xtra i anledning af Copenhagen Pride 2022. Med forestillingen PRIDE inviterer Det Kongelige Teater til fejring af retten til at være lige den, man er.

Kgl Xtra er Det Kongelige Teaters online univers, hvor publikummer fra hele landet kan streame forestillinger. Her kan du se bag-om videoer, læse artikler, og lære hvordan man laver sine egne kostumer.

Som alt andet indehold på Xtra er PRIDE gratis.

Pride-fest på kgl xtra
Foto: Camilla Winther

En hyldest til mangfoldigheden

“Det var en vild og særlig oplevelse at skabe og se PRIDE sidste år, og jeg er så stolt over at præsentere den igen i forbindelse med PRIDEN ´22, nu som streaming, til hele landet, til endnu flere mennesker, og til folk, som ikke fik nok sidste år,” udtaler skuespilchef Morten Kirkskov.

PRIDE – A performance by Falk Richter er en tværæstetisk performance med både teater, dans, musik og videokunst skabt af den internationalt anerkendte tyske instruktør og forfatter Falk Richter. PRIDE er en fejring af diversitet og en hyldest til mangfoldigheden.

Pride-fest på kgl xtra
Foto: Camilla Winther

En rejse gennem queer-livets verden

I forestillingen bliver publikum taget med på en rejse gennem queer-livets verden de sidste 50 år med aktivisme, personlige fortællinger, stigende homofobi, stolthed og skam. PRIDE er baseret på de syv queer-performeres personlige oplevelser med at springe ud og om livet som en del af LGBTIQ+ miljøet.

Om forestillingen siger instruktør Falk Richter: “Det er en meget personlig forestilling, hvor de medvirkende og jeg deler vores historier, vores frygt, drømme og fortæller om nogle af vores traumatiske oplevelser med at springe ud, eller blive mobbet eller overfaldet. Men også anerkender, hvor langt vi er nået som gruppe og individer på trods af alle vanskeligheder og al diskrimination.”

Forestillingen havde premiere på Skuespilhusets Store Scene i forbindelse med Københavns værtskab for WorldPriden, Copenhagen 2021. Forestillingen er på engelsk med engelske undertekster og anbefales fra 15 år.

PRIDE – A performance by Falk Richter kan ses gratis på Kgl Xtra frem til onsdag den 24. august.

Læs mere om forestillingen og stream PRIDE på Kgl Xtra HER.