Tanja Olivia Davoilia | Københavnersnuden #498

0
43
Tanja Olivia Davoilia
Tanja Olivia Davoilia

Ugens Københavnersnude er Tanja Olivia Davoilia – en optimistisk international københavner, der elsker design og kunst, dyr, natur og mad. Tanja arbejder med design, kunst og indretning og er aktuel med udstillingen, A DIALOGUE BETWEEN CONTEMPORARY ART and DESIGN & DANISH MODERNISME, på Nordre Toldbod. Derudover er hun passioneret bruger i Københavns Havn, som hun bader i både vinter og sommer. Mød hendes København her.

LoveCopenhagen: Hvad har du gang i i øjeblikket?
Tanja Olivia Davoilia (TOD): Jeg er ved at lægge de sidste hænder på udstillingen ’A DIALOGUE BETWEEN CONTEMPORARY ART and DESIGN & DANISH MODERNISME, som jeg afholder sammen med Galleri Feldt på Nordre Toldbod. Her har vi samlet originale danske møbelklassikere i et samspil med nutidskunst fra Danmark, Italien, Frankrig og Chile.

LoveCopenhagen: Hvor bor du?
Tanja Olivia Davoilia (TOD): Lige midt i det bedste af mit København – ved Sankt Annæ Plads.

LoveCopenhagen: Hvor går du tur?
TOD: Jeg går ofte ture langs havnekanalen, ud til Langelinje og Kastellet og så rundt på Christianshavn – langs de små kanaler.

LoveCopenhagen: Hvor drikker du kaffe?
TOD: Mest hjemme hos mig selv. Jeg har et ritual hver morgen, hvor jeg maler mine kaffebønner på en meget gammel kaffemølle. Ellers er det på Hart Bageri på Holmen eller i Væksthuset i Operahaven.

LoveCopenhagen: Hvor spiser du?
TOD: Jeg spiser mange forskellige steder, det kan være på Cantina, District Tonkin, Pastis, Cafè Wilder eller en burger på POPL. Men jeg elsker også selv at lave mad hjemme.

LoveCopenhagen: Hvor fester du?
TOD: Det er lang tid siden, at jeg har danset og festet. Men jeg tænker, at denne sommer skal være et kick off til at danse igen.

LoveCopenhagen: Hvor inspireres du?
TOD: Jeg finder stor inspiration ved vandet, ved havnekanalen. Jeg føler altid en særlig ro der – selv når turister og københavnere eksploderer i antal. Men ja, dér kommer inspirationen ofte til mig.

LoveCopenhagen: Hvad er dit yndlingssted i København?
TOD: Kunsthal Charlottenborg og Kastellet.

LoveCopenhagen: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
TOD: En søndag morgen, hvor jeg sad og kiggede ud over vandet på Ofelia Plads – med Amalienborg til venstre for mig og Operaen til højre. Og også så sent som i går, tænkte jeg, at jeg bare elsker byen.

LoveCopenhagen: Hvad er dit bedste minde om København?
TOD: Sommerdage og sommernætter i Store Regnegade.

LoveCopenhagen: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
TOD: En sommerdag – eller vinterdag – med badning i kanalen, løbetur, smørrebrød i Toldbodgade, en udstilling på et af gallerierne i byen. Laksetartar og grappa på Pastis. Sådan!

LoveCopenhagen: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
TOD: En giga stor hundepark med meget store høje træer og masser af strand og vand til alle hundene, inklusiv min egen!

LoveCopenhagen: Dit soundtrack til byen?
TOD: Higher Power eller Paradise af Coldplay

Tusind tak, Tanja, fordi du ville dele dit København med os. 

Vil du følge Tanja og hendes arbejde, så tjek hendes Instagramprofil, SPCE.LOVE, ud.

God søndag!