Thomas Alcayaga | Københavnersnuden #258

2
488
Ugens Københavnersnude er en mand, der inspirerer alle os madhoveder, som elsker at søge inspiration på Instagram. Han har nemlig opbygget et både spændende og smukt community med sin profil, Madetmere. Han beskæftiger sig med mad til daglig, og er din go-to-profil, hvis du skal have tip til det gastronomiske og kulinariske. Vi er meget glade for, at Thomas Alcayaga vil dele sit København med os.

 

LC: Hvad har du gang i for tiden?
TA: Der er godt gang i butikken i øjeblikket, så jeg laver rigtig meget mad. Mad, jeg skal dele på bloggen; mad, andre skal have billeder af; madstylings og fotografi-workshops.. Business as usual – bare mere travlt, da julen jo rigtigt er en mad-tid.

LC: Hvor bor du?
TA: Vi flyttede for to år siden fra Ørestad til Kastrup, hvor vi har et lille rækkehus. Skulle du være i tvivl, så er det lige for enden af den tværgående landingsbane. Vi ser dog ikke særligt mange fly lige her.

LC: Hvor går du tur?
TA: Jeg går ikke særligt mange ture. Men jeg cykler virkeligt meget rundt i byen. Jeg har cyklet 4.100 km i København de sidste 15 måneder (siger cykelcomputeren). Jeg ynder at tage afstikkere, når tiden er til det. Det kunne sagtens være at tage en lille omvej, så man kan køre over Fælleden på vej hjem. Jeg har en ting for Christianshavn, hvis man lige kan finde en plet uden turister.

LC: Hvor drikker du kaffe?
TA: ALTID PROLOG i Kødbyen. Jeg kan sagtens finde på at cykle en stor omvej for tilfældigvis lige at komme forbi dem til et stort sæt. Jeg er blevet så voksen, at jeg er gået fra det lille til det store sæt. Så den hedder espresso + espresso macchiato nu (Det lille er med cappucino og espresso).

LC: Hvor spiser du?
TA: Jeg er den lidt kedelige type, som måske vælger ud fra erfaringen. Ja, lad os bare kalde det last-mover. Jeg spiser næsten altid frokost de samme steder og får sågar næsten altid de samme ting. Fiskefilet og roastbeef på Kronborg (verdens bedste), Sild og Tatar på Palægade. Pulled pork og Links på Warpigs med en Drinking in the Sun på siden. Om aftenen kan jeg godt lide No2 på Christianshavn. Det er lige dele skarpt og comfort agtigt. Skal man ud med drengene, så vil jeg anbefale fx Mastek på Østerbro. Jeg kan godt lide, det er lidt huleagtigt, så man kan gemme sig med sin bourgogne. Jeg drømmer om at spise på Sushi Anaba, som lige er åbnet.

LC: Hvor fester du?
TA: Jeg må se i øjnene, at jeg faktisk fester ret begrænset. Jeg er typen, som hellere vil blive siddende med et glas vin eller avec på restauranten. Der er Mastek igen virkeligt et fortræffeligt sted. Jeg har en forkærlighed for de brune steder også. Ikke dem som er det, fordi det er hipt, og så det bliver sådan helt karikeret – men som fx Fingerbøllet på Christianshavn.

LC: Hvor inspireres du?
TA: Selvom det er lidt overrendt med turister, så kan jeg godt lide Torvehallerne. Mit liv drejer sig om mad på næsten alle måder, så en flot gulerod, et lokumbræt af en pighvar eller en flot flaske vin kan sagtens gøre udslaget. Derudover har jeg lidt en keramik-fetish, så hvis jeg runder en af mine favorit keramikpushere, så kan der sagtens komme en god idé til en ret ved at holde tallerknen i hånden. Jeg bruger ret meget keramik fra Gurli Elbækgård, Per Bo og Lars Rank. Det ligger også i tæt afstand fra hinanden, så man kan hurtigt komme på en halvdyr tur på bare en halv times tid.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
TA: Nemt! De der bænke, der er ved vandet lige mellem Ravelinen og Christmas Møllers plads. Så kan man se på alt fra sutter, børn der fodrer ænder til folk, der aser på vej til arbejde eller hjem.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
TA: Her den anden dag cyklede jeg hjem fra et photoshoot, hvor jeg i det der lidt for tidlige mørke, som det jo er nu, bare blev lidt småforelsket i København, fordi det hele gik godt. København har, udover min hustru, været der til nogle af de allerbedste ting, der er sket mig. Forelskelsen varede lige fra Nørrebrogade til midt på Amagerbrogade.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
TA: Jeg flyttede herover den 17. oktober 2011. Jeg kan huske min kammerat sagde ”Det er lidt mørkt nu, men vent til den første forårsdag i København, så er du fanget”. Og han havde ret. Det der liv og leben, man finder, når det hele springer lidt ud, det bliver lyst igen, og folk får lidt sol i kinderne, det er usammenligneligt.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
TA: Fiskefiletten på Kronborg til frokost – og så ud og gå hånd i hånd igennem byen med en, man godt kan lide.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
TA: Jeg ville noget tage Den Lille Havfrue og forstørre hende 10-12 gange. Jeg synes, det er synd for alle de turister, som kommer forbi og ser, at hun ikke er særligt stor.

LC: Dit soundtrack til byen?
TA: Den går sådan her: ”Det er kampdag, klokken den er kvart i bold…”

 

2 COMMENTS

Comments are closed.