Trine Hahnemann | Københavnersnuden #227

0
370
Ugens københavnersnude er Trine Hahnemann, som netop har skrevet en bog om København – den by, hun er født og opvokset i. Her tager hun læseren med igennem forskellige kvarterer og beskriver sit forhold til byens lys, duft og skiftende stemninger. Historier blandet med opskrifter og anekdoter. I dag viser hun rundt i København specielt for os.

LC: Hvad har du gang i i øjeblikket?
TH: Jeg har åbnet et stort økologiske spisehus på ydre Østerbro, Hahnemanns Køkken, nærmest ved grænsen hvor København ender. Hvor vi serverer hverdagsmad, sælger brød, salater, kager og kaffe, har kokkeskole og masser af events. Et økologisk madmecca, der fejrer hverdagen og den mad, vi spiser. Vi får de fleste af vores varer fra lokale producenter i Danmark.

LC: Hvor bor du?
TH: I kartoffelrækkerne ved Søerne.

LC: Hvor går du tur?
TH: Jeg har mange gåture i København, den nemme er tidligt om morgen rundt om Søerne og så en kaffe på vejen hos Original Coffee. Når jeg har bedre tid, så er det ned til Gefionspringvandet gennem Øster Anlæg og voldanlægget langs havnen ned til Nyhavn, over gangbroen, slentre igennem Christianshavn og ned til havnen igen efter Knippelsbro, langs med vandet ned til gangbroen ved Fisketorvet og hjem langs Søerne. Elsker at gå den tur med en god ven eller gæster fra udlandet. Vi får kaffe på 108, taco i Kødbyen og så, hvis det er sent på eftermiddagen, et glas vin på Kaptajn.

LC: Hvor drikker du kaffe?
TH: For tiden mest hos mig selv på Østerbro, men skal jeg have en pause og læse avisen, tager jeg ind til Cafe Democratic for at drikke kaffe og spise en croissant.

LC: Hvor spiser du?
TH: Frokost hos Lumskebugten og spontan aftensmad: Noodlehouse i Abel Cathrines Gade.

LC: Hvor fester du?
TH: Der sker sjældent, selvom jeg virkelig savner at danse. Men hvis det skal være, bliver det til en af Natdisk festerne.  Det bliver mest til en cocktail hos K-bar, når jeg skal ud lørdag aften.

LC: Hvor inspireres du?
TH: Jeg inspireres meget af byens lys, dufte og sæsonernes kommen. Når kirsebærtræerne blomstrer, eller når krokusplænen er klar i Kongens Have. Der er mange indtryk året rundt, når man bevæger sig rundt i byen.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
TH: Det Kongelige Biblioteks have med madpakke og varm te. Amalienborg Slotsplads ved skumringstid.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
TH: Det meste af tiden: jeg har været gift i 30 år.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
TH: Der er mange, men jeg kan nævne et, som man ikke ved, om man kommer til at opleve igen: en vinter, hvor det virkelig sneede og Sortedamssøen var frossen. Min mand og jeg gik forsigtig rundt på søen i den tunge hvide sne. Det var midt om natten, byen var helt stille, natten var klar, og luften knirkede frisk.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
TH: Gå op i Rundetårn, gå gennem Konges Have ved skumringstid, drikke morgenkaffe ved søen i Øster Anlæg. Svømme i Svanemølle Havn. Spise salat på Morgenstedet på Christiania. Men mest af alt: cykle igennem byen ved skumringstid, der hvor lyset forandrer sig, og byen begynder at stilne af, blive rolig og poetisk.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
TH: En god mellemøstlig restaurant.

LC: Dit soundtrack til byen?
TH: ROME album af Danger Mouse. Den tone fra det album sætter mig straks i en særlig stemning, hvor jeg får lyst til at cykle rundt, omringet af solen og lysten til noget nyt og genkendeligt på samme tid.

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os, Trine! Vi er også svært begejstrede for byen i skumringstid.

Hvis du, kære læser, vil følge med i, hvad Trine Hahnemann finder på at lave næste gang – så følg med hos Hahnemanns Køkken.

GOD SØNDAG!