Vores weekend – uge 27

0
263

Som alle ved er dette den næstmest stille weekend i København – kun overgået af juleweekenden, hvor alle eksiljyderne drager vestpå, og ‘de rigtige’ københavnere tager nordpå, hjem til hvor de kommer fra.

Nu (eller i onsdags, faktisk) tager denne københavner også vestpå, men jeg står af i Roskilde, og det er slet ikke så afbrydende, som det lyder – det er den dejligste begivenhed på sommeren, som jeg faktisk ikke har nydt siden 2008, så det er klart, at jeg savner det big time! Jeg taler selvfølgelig om Roskilde Festival, og mens jeg skriver dette, kører festivalens egen spilleliste på Spotify, og jeg er så forelsket i den, at intet indtil videre har skræmt mig. Jo, måske Carcass, men jeg er alligevel også så nysgerrig, at jeg MÅ se netop dette band.

Roskilde

FREDAG

Efter et par afslappede dage, hvor mit hold og jeg har nydt solen og musikken – blandt andre Outkast, Lykke Li, Banks, The Rolling Stones og Bastille – skal vi i dag først nyde Cancer og derefter interviewe Kristian Finne Kristensen fra samme band. Interviewet er i forbindelse med Kristians solo-projekt, Chorus Grant, som vi laver en video om til Orange TV. Og jeg har faktisk allerede rost Chorus Grant her på nærværende blog. Flere gange. Først i marts, da jeg hørte pladen ‘Space’ for første gang, og dernæst efter en fremragende koncert på Ideal Bar. Så da Malthe foreslog, at vi fulgte det band, havde jeg naturligvis ingen indvendinger.

Future-Islands-006

Når interviewet er færdigt, skal resten af dagen gå med endnu et par optagelser ude på festivalpladsen, og derefter – selvfølgelig – Future Islands. Åh jeg glæder mig! Men jeg gad altså også godt, at samtlige aviser, magasiner og blogs ville stoppe med at anbefale lige netop denne koncert. Nu skal der ikke gå Alanis i den, så ingen af os kan nyde koncerten. Kan vi ikke lave et ekstra armbånd til dem, som VIRKELIG gerne vil se koncerten?? Når nu man blev snydt for deres optræden i Aarhus i maj… Just saying.
(spillelisten er kommet til The Black Dahlia Murder og hmmm… måske er dette et band, jeg ikke kommer til at få presset ind i den stramme tidsplan…)

LØRDAG

Fredagen bød jo også på Seeed, Warpaint, Haim, Deftones, Damon Albarn og Skammens Vogn, så vi sover længe i dag og er nok først at finde på redaktionen langt op ad formiddagen. Hvis vi da kan sove i teltet, som jo har det med at blive 40 grader varmt allerede kl. 6. Måske starter vi dagen med kaffe og Hymns from Nineveh, hvis navn ingen alligevel kan udtale uden koffein eller alkohol i blodet. Men vi vil også nå forbi Nikolaj Nørlund, Bottled in England og Jenny Wilson, inden aftenen starter kl. 17 med Psycked Up Janis. Det band irriterer mig faktisk lidt, for jeg var teenager i 90’erne og er derfor naturligvis fan af Kashmir, Dizzy og Inside the Whale. Men det er som om, jeg aldrig rigtig kom med på Psycked-bølgen. Derfor føler jeg mig altid lidt som en fest-snylter, når jeg hepper på bandet. Jeg var der jo ikke. Dengang.

Psyke-Project-helhorse-300x300

Nå, det er også lige meget, for til Roskilde er vi jo alle sammen sammen om musikken. Og jeg har hørt et par fugle synge om, at Helhorse vs. The Psyke Projekt er en koncert, man ikke vil gå glip af. Og ellers er der faktisk kun Arctic Monkeys, som jeg SKAL SKAL høre i dag. I 2006, da de hittede med ‘I bet that you look good on the dancefloor’, var der masser af modeshows under CPH Fashion week, der spillede den på catwalken, og siden dengang har jeg været fan. Underlig anekdote, men det var bare en sjov tid. Jeg var påklæderske for modellerne til et par shows. Ja, drenge, sikke et hård arbejde!

SØNDAG

Søndag er vores længste arbejdsdag, for her spiller Chorus Grant, og de skal både optages, filmes og interviewes – og bagefter skal det hele klippes, inden festivalen er omme. Jeg håber, at vi når at høre Mø, Diplo, Deerhunter og Stevie Wonder. Jeg er nok hende, der ikke siger så meget på denne søndag, og jeg glæder mig helt sikkert også til at komme hjem og sove i en rigtig seng. Jeg er top forfængelig og har verdens største sovehjerte, og samtidig er jeg lidt af en svagdrikker. Så det skal nok blive en spændende festival! 😉

(nogle gange undrer bandfotos mig – åbn din Roskilde-app og tjek Nails under søndagens program. What? Jeg tror godt, jeg ved, hvad han prøver at udstråle, manden med øjnene. Men det er slet ikke det, han udstråler. Han prøver at holde sig vågen? Han har set en edderkop? Han har fået oprydningstjansen på højskolen? Damn it)

ChorusGrant

Rigtig god festival – og god weekend!

Kærlig hilsen

Louise