Ydre Nørrebros nye (hemmelige) kulturhus…

0
323

 

Ydre Nørrebro er en del af København, jeg ikke har været så god til at udforske, og jeg skal ikke være bleg for at indrømme, at jeg har haft mine fordomme overfor bydelen. Men de er uden at lyve blevet gjort til skamme. Ydre Nørrebro har den mangfoldighed, den råhed, styrke, skønhed, forfald og innovation i en stor pærevælling, som kendertegner de fleste fastmoving storbyer rundt omkring i verden. Måske kan man sammenligne Ydre Nørrebro med Vesterbro for 20 år siden…

Ydre Nørrebro har masser at byde på, og derfor er det også en skam, at man næsten kun hører negative historier om bandekrig og skyderier derudfra. Hvad med kunsten og kulturen? Hvad med parkerne? Hvad med facaderne, bygningerne, menneskerne?

Det lader til, at meget få mennesker rent faktisk ved det, men Ydre Nørrebro har i løbet af det seneste år fået et nyt kulturhus, Osramhuset i Valhalsgade.

Huset er blevet renoveret, så det nu fremstår som et energivenligt hus med spændende og smukke lokaler. Hvis du er i området, så kig forbi den gamle lyskildeproducent en eftermiddag, eller tjek hjemmesiden for arrangementer og koncerter.
https://kulturn.kk.dk/osramhuset

/Louise