Blogs

Anders Skotlander I Københavnersnuden #244

Anders Skotlander I Københavnersnuden #244

by 25/08/2019 0 comments
Ugens Københavnersnude har lavet intet mindre end verdens bedste lyse rom. Han er stifter af Skotlander Rum, og selvom det hele startede som en hobby i en kælder på Christianshavn, er han og konen Thit siden flyttet til Nordjylland for at blive fuldtids-romproducenter. Skotlander laver ikke kun fantastisk rom, de har konstant gang i nye, spændende tiltag, og har bl.a. haft et par tønder rom til at lagre i Orange Scenes teltdug  og ombord på Skonnerten Mira. I sommers stod de også bag verdens første mocktailbar på Roskilde Festival. Mød Anders Skotlander og hans København her:

 

LC: Hvad har du gang i i øjeblikket?
AS: Det meste af tiden går med at smage en masse rom. Blandt andet har vi jo fire gamle tønder med rom liggende på Skonnerten Mira, der hele sommeren ligger foran Admiral Hotel på Toldbodgade. Kig forbi skibet og se tønderne.

LC: Hvor bor du?
AS: Jeg flyttede for tre år siden fra det fantastiske Christianshavn, og bor nu helt ude på landet på en gammel gård. Haven er fyldt med bær og kartofler. Men jeg er tit i København, og når tiden er til det, skal jeg altid en tur på Christianshavn for at gå en tur.

Skotlander har fire gamle tønder med rom liggende på Skonnerten Mira, der hele sommeren ligger foran Admiral Hotel på Toldbodgade. Fotocredit: Skotlander Rum

LC: Hvor går du tur?
AS: Christianshavn. Ellers er det fedt bare at gå fra møde til møde fra den ene ende af byen til den anden, hvis der er tid til det. Elsker at gå i Indre By.

LC: Hvor drikker du kaffe?
AS: Elsker kaffeudvalget i København. Hvis jeg skal på Nørrebro, er det Coffee Collective på Jægersborggade, der er plads til mange timers arbejde og fantastisk kaffe. På Christianshavn er jeg altid forbi Sweet Treat på Sankt Annæ Gade. I Indre By er det Forloren Espresso i Store Kongensgade, fordi de serverer (rigtig) gammel ost på morgenbollen. Min svigermor bor på Amager ved siden af Cub på Strandlodsvej, og den kan altså også noget. Jeg kender også La Cabra fra Aarhus, og de åbner snart en bar på Frederiksberg, så bliver det mit faste sted, udover verdens bedste kaffe bager de nemlig verdens bedste croissanter og surdejsbrød – det slår ALT!

LC: Hvor spiser du?
AS: Jeg prøver at spise et nyt sted hver gang. Der er en fed innovation i øjeblikket. Jeg vender dog af forskellige årsager tilbage til Manfreds på Jægersborggade igen og igen. Det er mega godt, og der er gode vine.

LC: Hvor fester du?
AS: Jeg fester ved at drikke cocktails. Der er vildt mange steder at få cocktails efterhånden. Altså rigtige cocktails. Hotel Cecil, Tata på Hotel Sanders, Salon 39, Kyros & Co. og Vang & Barfred er mine stamsteder.

Skotlander serverede fantastiske cocktails i deres hemmelige rombar på Roskilde Festival 2018.
Fotocredit: Skotlander Rum

LC: Hvor inspireres du?
AS: Christianshavn.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
AS: Efter et besøg på Juno the Bakery.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
AS: Da jeg blev forelsket i min nuværende kone ude på Jenagade.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
AS: Glem alt om glutenallergi og gå på brød-oplevelser hos Juno, Hart, Mirabelle, La Cabra, Lille Bakery, og Andersen. Køb én af hver, det gør jeg.

LC: Dit soundtrack til byen?
AS: Søren Huss, ham opdagede jeg for alvor, da jeg boede i Ørestaden. Han er mega god.

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os, Anders!

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.