Winemakers Dinner: Til bords med grevinden fra Tenuta Di Ghizzano

0
372
Copenhagen Cooking er over os, og det betyder talrige friske madevents, anderledes middage og sjove gastronomiske fester. Et af de arrangementer, som vi glæder os allermest til, er middagen sammen med grevinden fra Tenuta De Ghizzano – en vinmager, der er hyldet verden over for sin elegante, økologiske vine. Og så foregår det på The Market.

LoveCopenhagen er inviteret til eventen uden beregning for at omtale og anmelde. 

Det bliver en helt special italiensk aften, når Copenhagen Cooking i aften indtager The Market i selskab med vinmager og grevinde Ginevra og hendes flotte super-toscanere fra Tenuta di Ghizzano flankeret af otte retters italiensk dele-menu. The Market disker op med de hyggeligste retter fra det italienske køkken – fra smeltende burrata, cremet vitello tonnato og klassisk ravioli til grillet lam, frisk radicchio salat, lagret balsamico og andre lækre Toscana-specialiteter, der sender tankerne tilbage til sommerferier i Italien.

Aftenens økologiske Toscanavine fra Tenuta de Ghizzano præsenteres af vinmager og grevinde Ginevra Veneroso Peschiolini selv, som fortæller om sin vingård Tenuta di Ghizzano, der ligger i Toscana mellem Pisa og Firenze.

Grevinden er 26. generation af en vinfamilie. Hendes evner som vinmager, og utrættelige vilje til at sætte alt ind på at skabe topkvalitet, imponerer i årgang efter årgang. Tenuta de Ghizzanos økologiske vine belønnes næsten konsekvent med de eftertragtede tre fyldte glas (Tre Biccheri) i den italienske vinguide Gambero Rosso – senest topvinen Nambrot, som kun laves i begrænsede mængder.

På aftenen skal vi bl.a. smage Il Ghizzano Bianco – Toscana IGT – 2018, Il Ghizzano – Toscana IGT – 2014, Veneroso – Terre di Pisa DOC – 2015 og Nambrot – Terre di Pisa DOC – 2013.Læs mere her:
https://madbillet.dk/show/event/winemakers-middag-italiensk-familiemiddag-og-toscanervine-fra-tenuta-di-

Menuen i aften på The Market Italian

Forret
Vitello Tonnato med hjertesalat, kapers & sur-sød peberfrugt
Burrata med spinat, tomat & basilikum
Råmarineret Tun med citrus emulsion, rødbede & bladselleri

Mellemret
Ravioli med kartoffel, argentinske rejer, radiser & estragon

Hovedret
Grillet Lam med stegt broccolini, lammesky samt tomat, squash & kapers
Radicchio med appelsin, sesam & lagret balsamico
Rosmarin kartofler med parmesan

Dessert
Vanilje-semifreddo med chokolade, amaretto & amarena kirsebær

Arrangementet præsenteres af Theis Vine.