3 spisesteder du skal prøve på Østerbro

1
436

Jeg har boet på Østerbro en del år efterhånden, og der er sket en masse spændende ting på madscenen siden jeg flyttede til. Så meget, at Euroman for et stykke tid siden udråbte Nordre Frihavnsgade som den nye gastronomiske gade i København. Det ved jeg ikke om jeg er helt enig i – men de har uden tvivl ret i, at der er rigtig mange gode spisesteder på Østerbro, som er værd at prøve. Her kommer min guide til tre prisvenlige spisesteder i min bydel, som du skal lægge vejen forbi.

SOULS
Plantebaseret

Photo credit: Souls CPH

Souls er en lille hyggelig oase på Melchiors Plads. Stedets organiske indretning, hvor forskellige naturmaterialer er bærende, afspejler spisekortet og hele konceptet. Og så er det et stort plus, at man kan vælge at sidde uden for – på en fin sommerdag er det nemlig svært ikke at komme i feriestemning lige der under de kulørte lamper på den lille rolige plads. Men nok om selve stedet, for det er jo maden, det skal handle om. På aftenmenuen finder du hverdagsretter i lækre veganske udgaver. Du kan for eksempel få forskellige burgere, ramen, pizza, hot bowl, og salater. Jeg kan især anbefale deres ’Mushroom Burger’ med plantebaseret bøf, grillede svampe og trøffel, vegansk ost, salat, løg, tomater og trøffeldressing. Og så skal du selvfølgelig huske at bestille sprøde sweet potato fries til!
På Souls er mottoet ’Eat like you give a fork’. Der bruges derfor primært lokalt producerede råvarer og stedet henvender sig til et kvalitetsbevidst publikum, der ikke kun går op i hvad de propper i deres krop, men også det fodspor maden sætter inden den når tallerkenen. Det er nok gået de færreste forbi, at vores indtag af kød har en enorm belastning på miljø og klima. Alt på menukortet er derfor plantebaseret. Og hvis vi skal sætte kurs mod en mere bæredygtig fremtid er det vigtigt, at vi får flere steder som Souls. Souls er nemlig et rigtig godt eksempel på et spisested, der er lykkedes med at skabe spændende plantebaserede alternativer til retter, som traditionelt set bliver forbundet med kød. Og hvis alle veganske retter var så lækre, som dem man finder på Souls, ville jeg uden problemer undvære kød hver dag.

Læs mere om Souls her.

 

IKI SUSHI
Fisk

Photo credit: Iki Sushi

Jeg er stor fan af sushi og har spist på et utal af sushi restauranter rundt omkring i København, men der er et sted, som jeg bliver ved med at vende tilbage til nemlig Iki Sushi på Nordre Frihavnsgade.
Restauranten er minimalistisk indrettet, og man sidder forholdsvist tæt på sidemanden.
Men Iki Sushi er en seriøst bud på en restaurant, der laver kvalitetssushi, som er til at betale.
Her har man både mulighed for at bestille a la carte eller at vælge at betale et engangsbeløb for derpå at kunne bestille alt, hvad hjertet begærer fra menukortet. Det er en god mulighed for at gå på eventyr i menukortet og få smagt en masse forskellige former for sushi, uden at skulle tænke over prisen. Mine favoritter tæller bland andet deres ’Sparkling Salmon’ med dybt stegte rejer, pinjekerner, agurk, avocado, toppet med laks, chilimayo og forårsløg eller deres ’Iki summer roll’ med indbagte asparges, agurk, avocado, flødeost, toppet med laks, wasabi/lime dressing og knuste wasabiærter. Og så er deres klassiske inari nigiri altid en vinder. Jeg kommer her ofte med min familie, som også holder meget af mad, og så skiftes vi til at vælge stykker, som bordet skal prøve og drikker masser af japansk øl. Restauranten er ikke specielt fancy – heller ikke det modsatte, men kvaliteten af maden konkurrer uden problemer med dyrere steder som Sticks’n’Sushi.

Læs mere om Iki Sushi her.

 

HOS FISCHER
Pasta

Photo Credit: Hos Fischer

Jeg elsker pasta. Og så er det jo heldigt, at jeg har et italiensk pastaværtshus lige i min baghave!
Restaurant Hos Fischer er ejet af David Oliver Fischer, som har brugt en årrække i Rom, hvorefter han taget sin passion med hjem til København og skabt hans helt eget lille trattoria – et italiensk spisested med uformel stemning, hygge og lækker romersk mad – kombineret elementer fra den danske værthuskultur. Hånden på hjertet er det den bedste pasta jeg har fået i København. Jeg har ikke en speciel favorit, som jeg vil anbefale. Jeg plejer at spørge tjeneren til råds, og jeg er aldrig blevet skuffet. Næste gang jeg skal spise der, tror jeg dog, at jeg vil prøve deres ’Pesce del giorno, Halibut’ som er Helleflynder i jomfruhummer bisque med spinat og jomfruhummer. Den har jeg nemlig stadigvæk til gode! Restaurant Hos Fischer er et must, hvis du er glad for det italienske køkken.

Læs mere om Hos Fischer her.

Velbekomme / Catharina

 

 

 

1 COMMENT

Comments are closed.