40 bands, 26 kunstnere, masser af talks og en cyborg

0
316

Trailerpark har byens mest tillidsfulde gæster. Sådan siger Simon Caspersen, med-arrangør af Trailerpark, der på torsdag åbner porten til årets musik- og kunstfestival ved Copenhagen Skatepark. Vi tog en snak med Simon om, hvad man kan se frem til på årets festival.

Skærmbillede 2015-07-28 kl. 09.58.04

LC: Hvordan vil du selv forklare, hvad Trailerpark går ud på?
SC: “Trailerpark er jo en kunst- og musikfestival, hvor vi fokuserer og går op i begge dele med lige stor begejstring og entusiasme. Og det, der adskiller os fra rigtig mange andre festivaler er, at det visuelle her spiller en ligeså stor rolle, som musikken. Vi overvejer grundigt, hvordan man kan bruge kunsten til at skabe de optimale rammer for musikken.”

LC: Hvem er I, holdet bag Trailerpark – den hårde kerne?
SC: “Kernen er Artrebels – vi er 9 ansatte, som jo arbejder sammen hele året rundt. Derudover har vi også booker Tom Spray, kunstkuratorer Mikkel Bang Bang og Petruska Miehe-Renard, lydmand Michael Sommer, lysmand Asger Moss, byggeleder Jeppe Seidelin, produktionsleder Tony Gjerlufsen på hvert år sammen med hver deres fantastiske hold. Det er en samlet kerne på ca. 15 mennesker. Hvert år samler vi vores netværk af kunstnere, arkitekter og designere og bliver nærmest én stor familie, som sammen bygger festivalen op fra bunden. Det er som et community, hvor der hvert år kommer nye til, men kernen er den samme. Vi ville selvfølgelig ikke kunne lave Trailerpark uden de 250 frivillige under festivalen, og mange af de kunstnere, som er involverede, arbejder på nogle budgetter, som viser, at de er her af lyst og ikke for pengene, hvilket er fantastisk. Og kunstnerne har frie rammer til at gøre, hvad de har lyst til, og det tænder dem.”

artrebels_logo_blog2

LC: Hvad er vigtigst i arbejdet med at stable en stor festival på benene?
SC: “Det kommer an på, hvem du spørger (griner). Men spørger du mig, så handler det om at skabe en spektakulær oplevelse hvert år – en ny og overraskende oplevelse for publikum. Derudover vil vi gerne præsentere upcoming kunstnere og musikere. De fleste kunstnere finder vi gennem vores netværk, da vi naturligvis har daglig kontakt til en del rigtig dygtige mennesker. Med hensyn til musikken, så er Tom Spray vores musikbooker, men Carla Cammilla Hjort (stifter og CEO af Trailerpark Festival, ArtRebels og Rebel Agency) og jeg selv sender også vores lister til ham, så han får inspiration fra os. Så det er et samarbejde, hvor Tom træffer den endelige beslutning.”

LC: Hvordan undgår I at drukne i de mange festivaler, som København byder på i løbet af sommeren?
SC: “Vi skaber en helt unik og anderledes oplevelse, som ikke ligner nogle af de andre festivaler. Vi er jo en urban burning man, hvor alt bygges fra grunden. Det er ikke bare en scene og nogle lamper og barer, vi smækker op på en mark, men 200 mennesker som i 10 dage bygger alt fra bunden specifikt til festivalen, som fjernes igen, så snart festivalen lukker. Det er bygget på kærlighed, og det kan man mærke.
Derudover har vi gode relationer til medierne, og mange kulturjournalister respekterer, at vi prøver at gøre noget andet og anderledes end så mange andre festivaler. Det gør, at de ofte synes, Trailerpark er interessant at skrive om. Men med hensyn til presse er vi faktisk meget traditionelle – det er festivalen og historierne herfra, der er anderledes og utraditionelle. I år har vi eksempelvis fokuseret på et nyt dagsprogram, som sætter fokus på teknologi og kreativitet. Hele Trailerpark er jo skabt på, at nogen har en passion for det, de nu beskæftiger sig med, og vores teknologi-program med store, kendte talere er skabt ud fra en passion fra Kaave Pour fra ArtRebels, som ønskede at lave et dagsprogram, og jeg er så sindssygt stolt af det program. Og uanset, hvad der sker, så har vi bare et sindssygt godt publikum, som år efter år støtter op – folk er virkelig glade for det her mærkelige barn.”

LC: Hvad er den vildeste oplevelse, I har haft på Trailerpark?
SC: “Der har været rigtig mange! Sidste år havde vi en tattoo tombola, hvor folk vandt det motiv, som den landende på. Lattergasbaren ved siden af var også sjov. Men noget, som jeg holder personligt rigtig meget af, er, når festivalen lukker ned omkring kl. 4-5 lørdag morgen, og hele holdet rykker videre til morgenfest. Alt er overstået, og så holder vi en rigtig fed efterfest, hvor alle de festivalgæster, der ikke er færdige med at feste, følger med. Når man arbejder på festivalen, er man jo på under hele festivalen, og vi knokler for, at det hele skal klappe, og alle er glade – derfor er det en stor oplevelse, når det hele er slut og forhåbentlig bare er kørt, som det skulle, at give slip og feste sammen med hele holdet, og dem, der har lyst til at følge med.”

Skærmbillede 2015-07-28 kl. 10.00.58

LC: Hvad forventer I jer af årets festival?
SC: “Jeg tror, at det bliver den bedste festival, vi har haft indtil videre. Både musik og kunstprogrammet er sindssygt stærkt, og det kan godt være, at man skal sige det hvert år, men i år er det faktisk sindssygt godt (griner). Vi har jo verdens mest tillidsfulde gæster, som køber billetter til en festival, hvor de fleste nok ikke kender halvdelen af de navne, der står på plakaten. Men de stoler på, at vi kan booke de mennesker, som giver de vildeste koncerter og kunstoplevelser. Det kan jeg også garantere i år, samtidig med, at I/O-programmet* er vanvittigt spændende.”

LC: Hvad glæder du dig personligt mest til?
SC: “
Jeg glæder mig til, at Richard Colman fra USA laver en campingvogn – et 3D-maleri, som man kan træde ind i. Det bliver lige så vildt, som det lyder. I/O-programmet er også fedt med en del interaktive punkter. Vi får verdens første cyborg på besøg, hvilket også bliver spændende: han har fået opereret en antenne ind i kraniet, så han nu kan modtage billeder, video, musik og telefonopkald direkte ind i hjernen!
Musikprogrammet er svært at vælge noget ud af, da det hele bare bliver godt, men Silvana Imam har lovet at starte en revolution for Trailerpark, så det bliver rigtig interessant.

io trailerpark

*I/O-programmet er Trailerparks nye satsning – et dagsprogram, som fokuserer på teknologi i mødet med menneskelig kreativitet. Trailerpark I/O kan opleves fredag kl. 10-17. Se mere på trailerpark.com.