5 GODE ARBEJDSCAFEER I BYEN

1
514
Cafe Auto

Som freelancer uden fast kontor er det vigtigt, at der findes andre gode steder at skrive end hjemme i dagligstuen. Jeg tager ud en gang om ugen for at skrive blandt follow freelancers og med mulighed for god kaffe og morgenmad. Disse fem er mine favoritsteder.

MOKKARIET

MOKKARIET

Min dejlige veninde Geske er i gang med at skrive speciale, og hun er kvinden, der har fået mine øjne op for Mokkariet – jeg er hende evigt taknemmelig.

Caféen er indrettet til, at du kan sidde her med din computer, enten alene eller sammen med din studiegruppe, eller hvem du nu har lyst til at tage med. Ingen beder dig om at klappe computeren sammen, det er nærmest underligt, hvis du ikke arbejder på et eller andet, mens du er her – i hvert fald i dagstimerne. Med auditoriums-bagvæg og biologilokaleskabe er stemningen lagt til en seriøs og hyggelig arbejdsdag.

Derudover har de lækker musik i højttalerne (den slags os med god smag kan blive enig om er god smag – musik, der blev lavet for over 30 år siden), og så har de verdens bedste morgenmadskomplet (billedet), med spidskommen til dit æg. Ja!

Adresse: Jagtvej 72, 2200 København N
Åbningstider: 7.30-22

BEVAR’S 

Endnu et lille åndehul for freelancere på Nørrebro. Da Bevar’s åbnede, slog de sig faktisk op på, at her var iværksætterne og de selvstændige velkomne. Igen dejligt, for på Vesterbro er det efterhånden forbudt at åbne sin computer offentligt – det er i hvert fald ildeset.

Bevar’s har en rolig stemning, god arbejdsbeslysning om aftenen (med andre ord = ikke nogen god date-belysning), og masser af god mad på kortet. Jeg forbinder menukortet med simremad, men jeg ved ikke, om jeg bare har været heldig.

Adresse: Ravnsborggade 10B, 2200 København N
Åbningstider: 9.30-00

 

CAFE AUTO

CAFE AUTO

På Café Auto kan man ikke få en bolle med ost, men det er også det eneste, der er i vejen med den café. Ligesom de to andre eksempler er det et populært sted for studerende og selvstændige, men den smukke, nordiske indretning med masser af træ og planter gør, at du glemmer alt om, at du faktisk arbejder og drømmer dig i stedet væk på en ferie, måske i Paris eller i New Orleans.

Min ‘det sædvanlige, tak’ er en cappuccino og en croissant, som næsten er lige så god som 7 Elevens. Og også her er musikken i højttalerne hyggelig og på et niveau, der ikke virker forstyrrende.

Adresse: Griffenfeldtsgade 22, 2200 København V
Åbningstider: 8-23

KAFFESLABBERASEN

Faktisk kommer jeg mest her, fordi man kan få kanelsnurrer, men absolut yndlingsmorgenmad. Hvis jeg var fuldstændig ligeglad med badevægten, ville jeg spise morgenmad her hver morgen.

Men Kaffeslabberasen kan mere end blot servere god morgenmad. Sidst jeg var her, dansede jeg. Før dagens første kop kaffe, WTF. Det blev også bemærket af den glade ejer – man bliver bare lidt optimistisk af den gode stemning, den gode mad og den gode plads. Bordene står nemlig ikke tæt, og selvom folk til tider taler højt, så føles det aldrig slemt – det er bare en del af charmen. Og hvis du alligevel sætter dig på café for at arbejde, må det nødvendigvis være fordi, du evner at lukke larm ude.

Adresse: Enghave Plads 11, 1670 København V
Åbningstider: 7.30-18

 

MAUDE'S

MAUDE’S SALON

Det her sted er lidt lige som at være hjemme hos min farmor – kan man sige, at stemningen er ‘farmor’? Sådan har jeg det, og det er den største kompliment. Jeg har ganske vist kun holdt møder hernede og altså ikke siddet og skrevet på mine artikler, men kender du det, når du kan fornemme, om et sted har god eller dårlig karma? Jeg var tidligere i år på et kontorfællesskab, som også har en café. Og min veninde hviskede til mig på vej ud, at her ville hun ikke komme igen, der var lidt dårlig karma. Og jeg havde faktisk tænkt det samme! Et eller andet gjorde, at vi ikke følte os sådan rigtig godt tilpas. Jeg vil ikke komme ind på, hvor det er, for det kan være, vi skræmmer nogle væk, og det er ikke meningen – vi kan jo tage fejl med den der karma-fornemmelse.

Maude’s har i hvert fald god karma, og de bedste dadelromkugler. Og de har naturligvis også en avocadomad til dem, der synes, der for langt fra Gammel Kongevej til Gothersgade og Atelier September.

Adresse: Gammel Kongevej 164, 1850 Frederiksberg C
Åbningstider: 9-22

God arbejdslyst.

/Louise

1 COMMENT

Comments are closed.