KONCERTER I APRIL

0
348

Det er tid til at kigge på, hvilke koncerter, du absolut ikke må gå glip af i løbet af april måned. Geske Mendel guider som sædvanlig:

Når påskeferien er ovre og vi har funderet lidt over Kristi lidelser og hvorvidt de overhovedet nyttede noget, eller bare har udnyttet endnu en god grund til at synde i post moderne forstand; med for meget fed mad og for lidt udnyttelse af fritiden til endelig at lægge motionsvanerne om – så kan vi gå ud og fejre sommertid og begyndende fuglekvidderkvadder med en ny omgang koncerter. Lur mig om ikke næste måned kan blive starten på udendørssæsonen og så ved vi jo hvilken retning det hele tager. Det er en dejlig tanke! April byder på meget smukt i sig selv; genhør med gamle kendinge og unge friske håb. Lidt som foråret.

Tor 7: Beau + ONBC på Beta kl 22 for 125 kr.
To grupper med kvinderne i front. Henholdsvis fra NY og KBH. Beau dyrker det lidt americana poppede og ONBC betog mig helt åndssvagt sidste år med deres skønne harmonier og triste univers.

Lør 9: Jacob Bellens i Store Vega kl 20 for 275 kr.
Det er ikke længe siden jeg gav en, let overrasket men meget positiv, anmeldelse af Bellens nye album på LoveCopenhagen og det vil være en fornøjelse at lune den her lørdag op med masser af underfundig og sjælfuld kitch pop.

Tir 12: Steve Mason i Ideal Bar kl 21 for 120 kr.
Engang var han forsanger i The Beta Band. Nu turnerer han fortsat med evigt selvopfindende indie, der leger med mange genrer og demonstrerer politisk og filosofisk eftertænksomhed.

Lør 16: Vampire Blow på Musikcaféen kl 20 for 80 kr.
Danskerne er gode til det med syrerock og det her skud på stammen er for de der sætter den amerikanske arv højt. Vampire Blow får tilmed sat deres eget nutidige præg på det.

tricky

Søn 17: Tricky i Pumpehuset kl 20 for 230 kr.
Hip hoppens mørkemand på den måde at han ligesom altid har opholdt sig i skyggesiden både musikalsk og som person. Men mørket lokker jo og Tricky er bare god damn interessant!

Lør 23: Manic Street Preachers i Store Vega kl 20 for 385 kr.
Hvis man som jeg var spæd teenager i midt 90’erne, så skulle man være en langt ude Eurodance tramper for ikke at blive grebet af Manic Street Preachers evne til at kombinere no bullshit garagerock med pompøse, indsigtsfulde og vigtige rockudladninger.

Ons 27: Karl William på Jazzhouse kl 20 for 170 kr.
Han er et helt usædvanligt kærlighedsbarn af R’n B, hip hop og poesi og han har evnen til at ramme på kryds og tværs af generationer.

Tor 28: Basia Bulat i Vega Lounge kl 20 for 95 kr.
Basia har en kraftfuld flot vokal, der hidtil har været knyttet på det mere folk prægede udtryk. Men nu skifter hun tilsyneladende gear og løfter det hele op i en mere slagkraftig, elektronisk popudfoldelse.

LoveCopenhagen anbefaler:

Fre 29: The Minds of 99 i Store Vega kl. 20 for 195 kr. 
Mine nye yndlingsmusikere, The Minds of 99, spiller i Store Vega, og jeg havde glædet mig som et lille barn. Men desværre måtte jeg sælge billetterne pga. Spot Festival, men hvis du kan få fingrene i en billet til denne koncert, så er jeg sikker på, at du vil boble af lykke og glædestårer efter deres optræden. Det gjorde jeg på Wonderfestiwall og til Gaffa Prisen i hvert fald.

/Geske & Louise