Signe Marike | Københavnersnuden #84

0
326
Vi har gennem mange år fulgt den københavner-baserede duo Inouwee, som netop har udgivet deres debutalbum “Rawhide“, der byder på en absolut lytteværdig hybrid mellem indie, pop og elektronisk musik. Denne søndag har vi derfor fået den kvindelig del af duoen, Signe Marike, til at dele sin by med os. Få hendes bedste tip til god og billig kaffe, festlige beværtninger og ikke mindst hendes bud på hvorfor, at vi skal knuselske den skønne by, som vi bor i.

LC: Hvad pusler du med for tiden?

SM: Kører Australien rundt i en mega sej 4WD landcruiser, og så har jeg lige udgivet et fantastisk debutalbum med mit lille band InouweeAt rejse og lave musik er at leve.. 

LC: Hvor bor du?

SM: Jeg bor i Blågårdsgade i en gammel vind og skæv lejlighed

LC: Hvor går du tur?

SM: Sidst jeg gik tur i Kbh var i efteråret på Assistensen. Det er det tætteste jeg kommer på at se årstidernes skiften, som er nødvendigt for hjernen, så den kan forholde sig til at gå fra lys til mørke.  Jeg vil også slå et slag for Utterslev mose, hvor der er sådan en dejlig mystik og langt fra så mange mennesker som ved søerne.

LC: Hvor drikker du kaffe? 

SM: Jeg drikker næsten altid kaffe, der hvor jeg bor. Da jeg flytter ret ofte, kender jeg et par gode steder, som ikke er så dyre. Enghave Kaffe er “java med mc stil” og mega rar stemning. Så er der Henckell  på Gl. Kongevej, der er sådan lidt “kaffe møder vinbar, is og Joe and the Juice”, men billig kaffe og en bænk udenfor, hvor man kan se Frederiksberg suse forbi. Den bedste kaffe i Blågårdsgade er Arabica, da den er så stærk, at man ikke behøver at punge ud for et ekstra shot 🙂

LC: Hvor spiser du?

SM: Jeg elsker at lave mad selv, så jeg er ret kræsen, når det kommer til fancy cafémad, som man kunne have lavet bedre selv! Men det hænder da, at jeg kommer ud, og jeg elsker Sans Souci på Frederiksberg og The Red Box i Bredgade. Den ene er fransk/dansk og den anden er fransk/kinesisk og begge er mega lækre og ikke sindsygt dyre.

LC: Hvor fester du?

SM: Uh der hvor festen opstår! Elsker Cafe Intime og alle de gamle bodegaer i København. Ellers har jeg haft en del dejlig tågede aftner på Vinskabet i Baggesensgade, som er en af de få steder, der ikke er en kæde af den samme ejer. Så der er der lidt mere afslappet. 

LC: Hvor inspireres du?

SM: Når jeg cykler gennem byen med musik i ørene på en tidlig lørdag morgen i maj, hvor folk stadig tåger rundt i chokket over alt for meget dagslys alt for tidligt på dagen. Tag altid en anden vej hjem end den, du kom fra!

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?

SM: Den lille bakketop, som danner taget af Korsgade hallen .

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?

SM: Det er jeg hver gang årstiderne skifter. Jeg synes, at vi er gode til at bruge vores by i alt slags vejr. København kan det meste, men jeg smiler mest, når solen skinner.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?

SM: Der er en million minder og så meget nostalgi gemt. Men det bedste var, da jeg mødte manden i mit liv en sensommernat på Drone. Han har taget mig ud på mit livs største rejse.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?

SM: I københavn har vi friheden til at sidde næsten alle steder og nyde det, som vi selv har medbragt. Det er en stor frihed, som vi skal være glade for! Dette kommer fra min Aussie-mand, som elsker at sidde på en bænk ved Dronning Louises bro med en øl og en smøg og se livet cykle forbi – og ikke mindst se alle de smukke piger, som kommer ud af deres vinterindpakning. Der er ikke så mange regler om hvordan, at vi lever livet i hverdagen og det er helt fantastisk for folk, som kommer langvejs fra. 

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?

SM: Flere spillesteder med god lyd og som ikke kun spiller rock eller jazz. Der er så meget godt, som venter på at blive oplevet live, men så få muligheder i forhold til andre storbyer.

LC: Dit bedste musik-tip til byen? 

SM: Husk og gå lidt mere til koncerter med et band, du ikke kender, men ikke mindst kom til en af mine. Livemusik giver et helt andet kick end at youtube den hele weekenden 🙂 

Tusind tak Signe, fordi du ville dele din by med os og stort tillykke med det nye album, Rawhide!

Første single fra Inouwees debutalbum hedder “Terminator”, som du kan høre lige her!