Copenhagen Light Festival 2023: Større end nogensinde

1
244

Traditionen tro lyser Copenhagen Light Festival igen byen op i vintermørket fra den 3. til 26. februar 2023. Du kan glæde dig til velkendte gengangere og en masse nyheder, når festivalen skydes igang med en stor åbningsfest ved Skuespilhuset og koncert i Holmens Kirke den 3. februar.

 

Copenhagen Light Festival åbner først den 3. februar. Men i anledning af at København er valgt som Kulturhovedstad (World Capital of Architecture 2023) af UNESCO, har du allerede kunne se nogle af lysinstallationerne i januar bl.a. lysværket ”White Beams” fra toppen af Rådhustårnet og fra den 26. januar “Armana” fra Glyptotekets kuppel, og lysværker på Vestre Kirkegård i Bavnehøj. Når festivalen officielt skydes igang, kan du glæde dig til mere end 35 installationer, som er inddelt i grupperne Artistic, Architectural, og Experiences.

Fotocredit: Christoffer Askman / Copenhagen Light Festival

“Vi håber mange danskere og udlændinge igen vil besøge København i vinterferien og bruge nogle dage på at få set alle værkerne. Vi prøver at imødekomme et ønske om både at ramme et højt kunstnerisk niveau, samtidig med oplevelser for unge og hele familien”, siger Jesper Kongshaug, Kurator og Formand for bestyrelsen i de seneste 4 år.

Det endelige program er endnu ikke offentliggjort, men til åbningen den 3. februar kan du bl.a. opleve en storslået åbningsfest og en koncert i Holmens Kirke, som byder på en verdenspremiere af Mogens Dahl Kammerorkester.

Copenhagen Light Festival – større end nogensinde

Copenhagen Light Festival præsenterer i år over 35 installationer. Installationerne er primært opstillet langs havnen, men du kan også finde rundt omkring København – fordelt på 11 lokaliteter bl.a. Bavnehøj, Remiseparken, Ørestaden og Brønshøj. Ligesom tidligere år kan du nemt få et overblik og finde alle installationer på Copenhagen Light Festivals app. Her kan du også læse meget mere om hvert værk samt kunsteren bag.

Gratis oplevelser i vintermørket

Noget af det bedste ved Copenhagen Light Festival er, at det er ganske gratis at se alle værkerne. Selvom du går eller cykler hurtigt forbi, eller blot ser en lysstråle i vintermørket, så er det svært at undgå at se lidt glimt af festivalen i løbet februar. Men det er bestemt også værd virkelig at udforske de mange installationer og historierne og tankerne bag. Her kan du få masser af hjælp med appen, som ligesom festivalen er ganske gratis at downloade. 

Med appen kan du bl.a. komme finde gå, løbe og cykel-ruter på 2, 5, og 10 kilometer, så du får set alle værkerne. Og i år kan du gå på skattejagt efter lysinstallationerne. Hvis du finder dem, kan du vinde en varm eller kold drik, som du kan hente i en af festivalens ‘light-trucks’, som vil blive opsat langs de planlagte ruter i indre by.

Guidede ture

Udover de gratis ture vil der også være en masse guidede ture, lys-løb, og sjove pop-up events. De sidste par år er billetter til turene blevet revet væk – særligt turene med kanalrundfart, hvor du kan opleve værkerne langs havnen og kanalerne – så hvis du skal være sikker på at få plads, kan du allerede nu bestille din billet. Men det er som sagt ikke den eneste guidede tur – og grundet den store interesse vil der derfor i år være endnu flere ture som øl, vin og danse ture, særlige tema-ture – og så kan du selvfølgelig også selv (gratis) gå på opdagelse med gå eller cykel turene på appen. 

Fotocredit: Christoffer Askman / Copenhagen Light Festival

Det er 6. gang Copenhagen Light Festival bliver afholdt og den har tidligere år haft over 500.000 besøgende.

Hold øje med Copenhagen Light Festival, hvor det fulde program samt mere info om de 35 installationer snart bliver offentliggjort. Indtil da kan du se lysshowet “White Beams” lyse byen op fra tårnet af Københavns Rådhus.

1 COMMENT

  1. […] Copenhagen Light Festival starter først officielt den 3. februar, men allerede nu er der snigpremiere med et lysværk fra toppen af Københavns Rådhus. Og torsdag kan du opleve endnu en lysværk, når Glyptotekets kuppel bliver omdannet til en mægtig sol i anledning af museets nyåbnede særudstilling Amarna – Solgudens by. Solen kaster sine stråler over museets vinterhave fem torsdage i januar-februar i anledning af Copenhagen Light Festival 2023. […]

Comments are closed.